Polonya Vatandaşları İçin Türkiye Vizesi - Göçmen Büro

Polonya Vatandaşları İçin Türkiye Vizesi

Polonya Vatandaşları İçin Türkiye Vizesi

Türkiye, resmi pasaport sahibi Polonya vatandaşlarına 90 gün süreli vize muafiyeti tanımakla birlikte, umuma mahsus pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır.
Umuma mahsus pasaport sahibi Polonya vatandaşları çok girişli, 180 günde geçerli 90 günlük vizelerini elektron vize başvurusu yaparak alabilirler.
Türkiye elektron vizesi, turistik ve ticari gezi amaçları için verilmekte olup, çalışma vizesi, öğrenci vizesi vs. gibi özel meşruhatlı vize başvurularının Türkiye Cumhuriyeti’nin Polonya’daki dış temsilciliği aracılığıyla yapılması gerekmektedir.
Elektron Vizenin geçerlilik tarihi, Türkiye’ye giriş yapıldığı tarihten itibaren başlamaktadır. Vize geçerlilik süresinden daha uzun bir süre Türkiye’de kalmak isteyen Polonya vatandaşlarının bulundukları ildeki İl Göç İdaresi’ne müracaat ederek ikamet izni almaları gerekmektedir.
Polonya uyruklu yabancının, Türkiye’de ikamet izni olmaksızın öngörülen vize süresinden fazla kalması durumunda, hakkında idari para cezası uygulanmaktadır. İdari para cezasının ödenmemesi halinde, yabancının Türkiye’ye girişi belirli süreliğine yasaklanmaktadır.
Elektron vize başvurucusunun, kendisinin süre hesabı yapması gerekmektedir. Bu sebeple, elektron vizede öngörülen Türkiye’de toplam kalış süresinin aşılıp aşılmadığının kontrolünü sağlamak sorumluluğu başvurucudadır.
Elektron vize başvurusunda bulunan Polonya vatandaşlarının aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir:

• Başvurucunun Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport sahibi olması gerekmektedir;
• Türkiye’ye yapılacak seyahatin turizm veya ticari amaçlı olması gerekmekte olup, çalışma, öğrenim vs. amaçlı gelecek olan Polonya uyruklu yabancıların Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği aracılığıyla çalışma, öğrenim vs. vize başvurusunda bulunması gerekmektedir;
• Seyahat belgesindeki bilgiler ile elektron vizede yer alan bilgiler birbirinden farklı olmaması gerekmektedir;
• Elektron vize başvurusunda yer alan bilgilerin hatalı olması durumunda yeni bir başvuru yapılması gerekmektedir;
• Yabancının çiftte vatandaş olması durumunda, bilgileri esas alınarak elektron vizenin düzenlendiği pasaport ile Türkiye’ye giriş yapması gerekmektedir.

Polonya Vizesi Gerekli Belgeler Nelerdir?

Turistik/Ticari Vize başvuruları, elektronik yapılmakta olup, kişinin Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren 6 ay geçerli seyahat belgesine sahip olması yeterlidir.
Çalışma Vizesi başvuruları, Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçiliği aracılığı ile yapılmakta olup kişiden biyometrik fotoğraf, iş veya hizmet sözleşmesi talep edilmektedir.
Öğrenim amaçlı eğitim vizesi başvurusunda, Polonya uyruklu yabancıdan aşağıdaki belgeler talep edilmektedir:
• Biyometrik Fotoğraf;
• Muvafakatname (18 yaşından küçükler için);
• Öğrenci Belgesi veya Kabul Mektubu;
• Okul Denkliğini Gösterir Belge;
• Gelir durumunu veya sponsorun gelir durumunu gösteren belge.

Vize başvuru işlemleri Göçmen Büro danışmanları tarafından gerçekleştirilmektedir. Çağrı merkezimiz veya e-posta adresimiz yolu ile danışmanlarımıza ulaşabilir ve Türkiye Vize başvurusu işlemlerinizi tarafımızca gerçekleştirebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.