Ankara Şubesi

Değerli ziyaretçimiz, Göçmen Büro Ankara Şubesi sayfamıza hoş geldiniz.

ADRES: Kazım Özalp Mah. Kuleli sok. No: 89/6, GOP, ANKARA

TELEFON: 0312 963 12 60

ÇALIŞMA SAATLERİ: Pazartesi – Cuma: 08.30 – 18.00

Göçmen Büro Ankara

Göçmen Büro Ankara ofisimiz üzerinden siz değerli müşterilerimize istediğiniz her alanda profesyonel danışmanlık hizmetleri sunabilmekteyiz. Yılların bize kattığı deneyimle birlikte güvenle ve sizi yormadan işlemleri sizin için sürdürebilmekteyiz. Yabancı vatandaşların Türkiye’ye gelerek yasal olarak çalışması için tüm süreçleri birlikte yürütebilmekteyiz. Yabancı vatandaşların Türkiye’de yasal olarak yaşayabilmesi için ikamet izni sahibi olması gerekmektedir. İkamet izni çeşitlerini açıklarsak;

Ankara Kısa Dönem İkamet İzni

Türkiye’ye gelecek olan yabancının vize muafiyeti ya da vize ile giriş yapması gerekmektedir. Her ülke özelinde bu durum değişiklik göstermekte olup yasalar dahil gerekirse e-vize, basılı vize ya da vize muafiyeti ile Türkiye’ye giriş yapabilmektedirler. Kişi eğer farklı bir amaç ile ülkeye giriş yapacak ya da kalış süresi 90 günü aşacak ise o zaman ikamet izni başvurusu yapmak gerekmektedir. Ankara kısa dönem ikamet izni için başvuru yapabileceğiniz geliş sebepleri;

  • Bilimsel araştırma yapmak için ülkeye gelen yabancı uyruklular
  • Taşınmaz mal(mülk) sahibi olan kişiler
  • Ticari bağlantı ya da iş için gelen kişiler
  • Hizmet içi eğitim programlarına dahil olmak amacıyla gelecek kişiler
  • Öğrenci değişim programlarına kayıt yaptırarak eğitim için ya da benzeri bir içerikle gelen yabancı uyruklular
  • Turizm amacıyla gelecek yabancılar
  • Tedavi görmek için Türkiye’ye gelecek kişiler
  • İdari makam kararıyla Türkiye’de kalması gerektiğine karar verilen kişiler
  • Aile ikamet izni hakkını kaybeden yabancılar için ikamet izni
  • Türkçe öğrenmek amacı ile Türkiye’ye gelen yabancı uyruklular
  • Devlet kurumları aracılığıyla staj, eğitim, araştırma ve kurslara katılacak yabancı uyruklular için
  • Türkiye’deki bir üniversitede yükseköğrenimini tamamlayan kişiler için mezuniyet tarihini takiben 6 ay içerisinde başvuru yapan kişiler
  • Türkiye’de yatırım yapan yabancı uyruklular ve bu kişilerin eş ve ergin olmayan çocuğu
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler için kısa dönem ikamet izni başvuruları yapılabilmektedir.

Göçmen Büro Ankara kısa dönem ikamet izni başvurusu için kişinin buradaki vize muafiyet ya da Türkiye vizesi süresini aşmadan başvuru yapması zorunludur. Başvuru için en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmak ve burada kalacağı zaman diliminde geçimini sağlayacak gelire sahip olduğunu belgelemesi beklenmektedir.

Ankara Kısa Dönem İkamet İzni
Göçmen Büro Ankara aile ikamet izni kategorisinde eşlerden birinin Türk olması ve onun üzerinden referans alınarak başvuru yapılmasıdır.

Kısa Dönem İkamet İzni İçin Gereken Evraklar

  • İkamet izni başvuru formu
  • Pasaport ya da kimlik gibi kişinin bilgilerini sunan belgelerin asılları ve fotokopileri
  • Kısa dönem ikamet izni içeriklerinden 14 ü üzerinden başvuru yapılacak olanın kalış sebebini destekler nitelikle sunulabilecek belgeler
  • Son 6 ayda çekilmiş 4 adet biometrik fotoğraf ( beyaz fonlu)
  • Kalış süresini kapsayan sağlık sigortası
  • Gelir durumunu gösterir belgeler sunulması gerekmektedir.

Göçmen Büro Ankara ofisimizde online başvuru formu doldurulduktan sonra gelen ekrandan uygun randevu ve şube seçildikten sonra seçtiğiniz ile bağlı olarak kargo yolu ya da fiilen hazırlanan evrakların teslim edilmesi beklenmektedir. Bunun öncesinde ise harçların ve bedellerin ödenerek makbuzla bunun belgelenmesi gerekmektedir. Burada harçlar kişinin yaşına ve uyruğuna bağlı olarak değişkenlik göstermekte olup dosyanız başvuru sürecindeyken ücretlendirmeler hesaplanmakta ve ödemeler yapılmaktadır. Sonrasında ise ikamet kartınız sizden alınan adrese kargo yolu ile ulaştırılmaktadır.

Ankara Aile İkamet İzni

Göçmen Büro Ankara Şubesi aile ikamet izni kategorisinde eşlerden birinin Türk olması ve onun üzerinden referans alınarak başvuru yapılmasıdır. Evlilik resmi olarak beyan edilebiliyor olmalı ve Türk devleti tarafından tanınmış olmalıdır. Burada sürecin ilk ayağı evliliğin Türk makamlarına tanıtılarak resmi olarak kabul görmüş hale getirilmesidir. Bu başvuru kategorisinde önemli olan Türk vatandaşı olan eşin sunacağı evraklardır. Eşini Türkiye’ye getirmek istediğinde kendisinin burada kurulu bir düzeninin; düzenli gelirinin olduğunu belgelemesi ve eşini burada yaşatabilecek şartlara sahip olduğunu sunması gerekmektedir.

Sonrasında ise başvuru yapılacak ve alınan ikamet izni ile kişi burada eşi ile birlikte yaşayabilecektir. Kişi 3 yıl aralıksız oturum sahibi olur ise vatandaşlık başvurusu yapma hakkına sahip olabilecektir. Dilerse de 8 yıl aralıksız oturum sahibi olarak uzun süreli oturum alma hakkına sahip olmaktadır. Yapılacak evlilik Türkiye’de yapılabileceği gibi başka ülkede de yapılmış olabilmektedir. Evlilik ve aile ikamet izni danışmanlık süreçlerimizde dilerseniz işlemlere en başından birlikte başlayabilir; evlilik öncesinden başlayarak süreci birlikte yürütebiliriz.

Ankara Öğrenci İkamet İzni

Öğrenci olarak Türkiye’ye gelerek bu yolla kalmak isteyen kişiler için alınan ikamet izni türüdür. Yabancı öğrenciler ülkelerinin Türkiye ile olan vize yasal mevzuatına bağlı olarak vize muafiyeti ile ya da YÖS sınavına girmek sebebi ile ülkelerinden vize alarak gelebilirler. Durumlarına bağlı olarak lise, üniversite, yüksek lisans ya da doktora programlarına kayıt yaptırabilirler. Burada dilerseniz okul seçim kayıt sürecinden itibaren sürecin tamamını birlikte yürütebilir; öğrenci ikamet izni başvurularınızı yapabiliriz.

Göçmen Büro Ankara öğrenci ikamet izni alarak ülkede kalan kişiler için vatandaşlık başvurusu yapılmak istendiğinde sadece 2 yıl olarak oturum yapılmış olarak sayılmaktadır. Bu ikamette okulun süresine bağlı olarak verilecek ikamet izni hakkı zamanı değişkenlik göstermektedir.4 yıllık üniversite başvurularında ilk başvuruda 1 yıllık ikamet izni verilmekte olup sonraki yıllarda okul sürecine bağlı olarak uzatma başvuruları yapılmaktadır.

Ankara Uzun Dönem İkamet İzni

Ankara uzun süreli ikamet izni başvuruları için 8 yıl aralıksız olarak ikamet izni sahibi olunmuş olması gerekmektedir. Bu 8 yıllık zaman zarfında alınan oturumlar arasında hiçbir boşluk bırakılmaması gerekmektedir. Bu şekilde uzun süreli ikamet izni sahibi olabilirsiniz. Bu ikamet izni kategorisinde alınan hak ile Türkiye’de sınırsız yaşama hakkı tanınmış olup farklı olarak sadece vatandaşlık haklarından muaf tutulmaktadırlar. Seçme seçilme, oy kullanma gibi sadece Türk vatandaşlarına tanınan haklardan ve askerlik hizmetinden muaf tutulmaktadırlar. Göçmen Büro Ankara olarak uzun süreli ikamet izni başvurularınızda sizlere uzman kadromuzla danışmanlık sağlamaktayız.

İnsani İkamet Ve İnsan Ticareti Mağdurları İkamet İzni

  • İnsan ticareti mağduru ve insani ikamet izni çok özel ikamet izni kategorileri olup şartları ve onay süreçleri çok daha hassastır.
  • Çocuğun en iyi durumda olması göz önünde bulundurulur
  • Türkiye’den deport edilme kararı çıkarılmış bir kişi bile olsa veya giriş yasağı konulmuş biriyse fakat Türkiye’den ayrılmaları o süreçte mümkün değil ise
  • Sınır dışı edilip gönderileceği vatanında idam, işkence vb. insani haklara aykırı bir durumla karşılaşacak ise
  • Ciddi bir sağlık problemi, ileriki yaşta (yaşlı) biri ya da hamilelik söz konusu iken seyahat etmesi risk oluşturacak kişiler
  • Ölümcül büyük bir hastalığa sahip olup sınır dışı edilerek gönderileceği vatanında tedavisinin devam edilemeyecek düzeyde riskli olması
  • İnsan ticareti mağduru olan kişiler
  • Tedavi süreçleri sürerken ve bitene kadar beklenecek ya da psikolojik, fiziki ya da cinsel istismar mağdurları
  • Sınır dışı edilme kararına itiraz ederek yetkili makamlara başvuran kişiler
  • Onay alınamayan ikamet izni başvurusuna karşı yasal yollara başvuran kişiler
  • Türkiye yararına önemli ve acil bir neden sebebi ile Türkiye’de kalması gereken yabancılar gibi durumlarda bu ikamet izni türlerine başvuru yapılmaktadır.
Ankara'dan yapılacak vatandaşlık işlemleri
Kişi 3 yıl aralıksız oturum sahibi olur ise vatandaşlık başvurusu yapma hakkına sahip olabilecektir.

Vize İle Gelen Ya Da Vize Muafiyetinden Yararlanan Ülkeler

Biz Göçmen Büro Ankara ofisi olarak vize muafiyeti ile gelerek kalan Ukrayna, Rusya, Moldova, Belarus, Bulgaristan, Arnavutluk, İngiltere, Romanya, Fransa, Almanya, Türkmenistan, Tacikistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Brezilya, Kolombiya, Katar, Lübnan, Ürdün, Kuveyt, Tunus ve Fas için işlemlerinizi güvenle yürütebilmekteyiz.

Vize ile gelen ülkeler olan Pakistan, Afganistan, Hindistan, Filipinler, Bangladeş, Filistin, Irak, Suriye, Cezayir, Yemen, Libya Etiyopya, Somali, Gana, Nijerya ve Sudan için süreçlerin tamamını sizin yerinize yönetebilmekteyiz.

E-vize alarak Türkiye’ye giriş yapan ülkeler Çin, Bahreyn, Ermenistan, Endonezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Meksika ve U.S.A. için tüm başvurularınızda sizinle birlikte ilerleyebilmekteyiz.

Yukarıda bahsi geçen tüm başvuru kategorileri için işlem almakta olup; yılların bize kattığı deneyimle birlikte sizler için süreci en doğru şekilde yürütebilmekteyiz. Göçmen Büro Ankara Şubesi ofisimize 0312 963 12 60 numaralı telefonumuzdan ya da info@gocmenburo.com üzerinden e-posta yolu ile, ayrıca tüm iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz. Danışmanlık hizmetlerimiz, size sunduklarımız ve süreçlerimiz hakkında bilgi almak için bize ulaşın.

 

Start WhatsApp
Whatsapp
Hello, How can i help you?