Değerli ziyaretçimiz, Göçmen Büro Bursa Şubesi sayfamıza hoş geldiniz.
Göçmen Büro Bursa
Türkiye’ye gelmek isteyen yabancı uyruklu vatandaşların uygulaması gereken prosedürler ve yasalar bulunmaktadır. Biz Göçmen Büro Bursa olarak bu süreçlerin tamamında yabancı vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak ve yılların bize kattığı deneyimle birlikte göç uzmanlarımızla destek vermekteyiz. Ofislerimizde göçmenler için ihtiyaç duyulan tüm alanlarda hizmet verebilmekte olup başvuruları birlikte yürütebilmekteyiz. Yurt dışından Türkiye’ye gelen ve gerek vize muafiyetiyle gerekse de e-vize, vizeyle gelen kişiler herhangi bir sebeple kendilerine tanınan kalış süresinden daha uzun olarak ikamet edeceklerse eğer farklı kategorilerdeki ikamet izinlerinden birine başvuru yapmaları gerekmektedir. En çok başvuru yapılan ilk kategori;
Kısa Dönem İkamet İzni
Göçmen Büro Bursa kısa dönem ikamet izni başvuruları için yasal olarak 14 farklı kategori üzerinden işlem almaktadır. Bu kategoriler;
- Bilimsel araştırmacı olarak gelen yabancılar
- Mülk sahibi olan yabancı kişiler
- Ticari bağlantı kurmak ya da şirket açmak için gelecek kişiler
- Hizmet içi planlanmış eğitim programlarından birine katılım sağlamak için gelen yabancılar
- Öğrenci değişim programı (ERASMUS) ya da benzeri bir sebeple gelen yabancı uyruklu kişiler
- Turizm seyahati amacı ile Türkiye’ye gelenler
- Tedavi olmak amacı ile gelen kişiler
- Resmi makam kararı ile Türkiye’de kalmasına karar verilen kişiler
- Aile birleşimi ikamet hakkını kaybedip kısa süreli ikamet almak isteyen kişiler
- Türk dili öğrenim amacı ile gelenler
- İdari kurumlar aracılığıyla staj programına, eğitime, araştırmalara ya da kurs programlarına katılacak kişiler
- Türkiye’deki resmi bir üniversitede yükseköğrenimini bitirmiş ve mezun oluşundan itibaren 6 ay içerisinde başvuru yapan yabancı vatandaşlar
- Türkiye’ye gelerek yatırım yapan kişiler; bu kişilerin yasal eşleri ve 18 yaş altı bakmakla yükümlü oldukları çocukları için kısa dönem ikamet izni başvurusu yapılabilmektedir.
Başvurular için kalınan süreye, bağlı bulunulan uyruğa ve yaşa bağlı olarak ödenmesi gereken sağlık sigortası, devlet harçları değişkenlik göstermektedir. Bunlar sizin dosyanıza özel olarak hesaplanarak işleme alınmaktadır. Süreci baştan sonra Göçmen Büro Bursa Şubesi olarak sizin adınıza yürütebilmekte başvurularınızı güvenle yapabilmekteyiz.
Kısa Dönem İkamet İzni İçin gerekli Belgeler;
- Online sistem üzerinden doldurulan başvuru formu
- Pasaport ve uyruğa ait kimliğin aslı ve fotokopileri
- Türkiye’de kalınacak adrese ait kira kontratı ya da noter onaylı tapusu
- 4 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş arkası beyaz fon olan biometrik fotoğraf
- Türkiye ikameti süresince kendi geçimini sağlayabileceğini gösterir gelir beyan belgeleri
- İkamet izni süresinin tamamını kapsayacak şekilde yapılmış sağlık sigortası olmalıdır.
Bursa Çalışma İzni
Yabancı vatandaşların Türkiye’de yasal olarak çalışabilmesi için Bursa çalışma izni başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bu başvuru için öncelikle çalışma izni almak için kişinin bir şirket ile anlaşma sağlamış olması ve bu anlaşma üzerinden şartları sağlıyor olması beklenmektedir. Bu başvuru etabında ilk olarak şirketin sağlaması gereken şartlar bulunmaktadır. Bunların ilki yabancı bir vatandaş çalıştırabilmek için en az 5 Türk çalışan sahibi olunması gerekmektedir. Sonrasında beklenen şart ise en az 150.00TL ödenmiş sermayesi olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra başvuru için gelecek yabancının bir Türk vatandaşının yapamayacağı bir iş pozisyonunun olması beklenmektedir. Bunun sonrasında ise başvuru yapılarak ülkeye gelecek ve gelişini takiben 30 gün içerisinde sigorta girişi yapılması gerekmektedir. Yabancılara Bursa’da çalışma ücretleri, yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz. Bursa Göç idaresi başvurularınızın tamamını birlikte yürütebiliriz.
Bursa Aile İkamet İzni
Bir Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu bir kişinin yaptığı yasal evlilik üzerinden kişiye Türkiye’de oturma izni almak istenirse Bursa aile ikamet izni kategorisi üzerinden ilerlenmesi gerekmektedir. Bir diğer opsiyon ise her ikisi de Türkiye’de 1 yıllık oturuma sahip iki yabancının evlenmesi ve gelir beyan edebilen hangisi ise onu sponsor göstererek aile ikamet izni başvurusu yapabilmektedir. Bu ikisi arasındaki en önemli fark Türk vatandaşı ile evli olan kişinin üzerinden alınan 3 yıllık aralıksız oturum sonunda kişi vatandaşlık başvurusu yapmaya hak kazanmaktadır. Oturumu olan iki yabancı arasında olan evliliklerde ise diğer ikametler ile 5 yıl aralıksız oturum izni sonrasında bu hak kazanılabilmektedir. Bu nedenle eğer vatandaşlık alarak ülkede kalma planı var ise aile Bursa aile ikamet izni ilerlemek daha doğru olacaktır.
Bursa Öğrenci İkamet İzni
Türkiye’de eğitim almak isteyen yabancı uyruklu kişiler Türkiye Yüksek Öğrenim Kurumu’nun düzenlediği Yabancı Öğrenci Seçme sınavına girerek buradan aldıkları derece doğrultusunda okul tercihi yapabilmektedirler. Uyruğa göre değişkenlik göstermekle birlikte bazı ülkeler vize muafiyeti ile bazıları basılı vize ile bazıları da e-vize ile Türkiye’ye gelmektedir. Basılı vize alarak ülkeye giriş yapması gereken kişiler başvuru esnasında YÖS sınavına yaptırdıkları kayıt belgesini de başvuru esnasında sunmaları gidiş amacını desteklediğinden daha olumlu olacaktır.
Bursa öğrenci ikamet izni başvurusu yapmak için okul kaydının tamamlanmış olması esas şarttır. Okul kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra eğitim sürenize bağlı olarak öğrenci ikamet izni verilmektedir. Bu ikamet izni eğer okulunuz devam ediyor ise her sene tekrar yenileme başvuru ile ilerlemekte; okula devam durumunuz da bu yenileme başvurularını etkilemektedir.
Bursa Uzun Dönem İkamet İzni
Yabancı ülke vatandaşları Türkiye’de ikamet etmek için farklı içerikler üzerinden ikamet izni alarak yasal olarak bulunma hakkına sahip olmaktalar. Belli süreler sonrasında eğer istenen şartlar sağlanır ise bu kişilere vatandaşlık ya da uzun süreli oturum izni alma hakkı tanınmaktadır. Bursa uzun dönem ikamet izni alabilmek için kişinin ara vermeksizin 8 yıl oturum izni almış olması gerekmektedir. Bu 8 yılın sonunda başvuru yapar ve onay alır ise artık süresiz oturum iznine sahip olacak ve vatandaşlık hakları harici tüm haklara sahip olarak Türkiye’de kalabilecektir.
Burada seçme seçilme, oy kullanma gibi haklardan muaf tutulup zorunlu askerlik hizmeti görevi de yaptırılmamaktadır. Biz Göçmen Büro Bursa şubesi olarak başvurularınızın tamamında size danışmanlık vermekte olup; her adımda süreci sizin yerinize takip etmekteyiz.
İnsani İkamet İzni Ve İnsan Ticareti Mağdurları İkamet İzni
Çocuğun en yüksek yararı konu olduğunda,
Sınır dışı edilme kararı alınmış dahi olsa çıkış yaparak döneceği ülkede göreceği muameleden; hayatının riske girmesi gibi sebeplerden ötürü ülkesine dönemeyen kişiler
Sınır dışı edilme kararı hakkında yargı yoluna başvuran kişiler
Olağanüstü hallerde
Ülke menfaatinin söz konusu olduğu durumlarda ülkede kalması gereken yabancı vatandaşlar vb. özel sebeplerle bu kategoriler üzerinden ilerlenmektedir. Diğer kategoriler söz konusu olduğunda şartlar ve gereklilikler çok açık olarak belirtiliyor olsa da insani ikamet izni ve insan ticareti mağduru ikamet izinlerinde durum çok daha hassas olup değerlendirmeye bağlı olarak sonuçlanmaktadır.
İnsan ticareti mağduru kişilere verilen izinler doğrultusunda ülkede kalmaları sağlanmakta; psikolojik yardım sağlanıp topluma yararlı hale getirmek hedeflenmektedir.
Vize Muafiyeti İle Türkiye’ye Gelen Ülkeler
Ukrayna, Ürdün, Moldova, Brezilya, Fas, Arnavutluk, İngiltere, Romanya, Fransa, Almanya, Türkmenistan, Tacikistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Belarus, Kolombiya, Katar, Lübnan, Rusya, Kuveyt, Tunus ve Bulgaristan vatandaşları Türkiye’ye girişlerinde herhangi bir vizeye tabii olmayıp yasal süre zarfında ülkemizde kalabilmektedirler. Eğer süreyi aşarak Türkiye’de daha uzun soluklu kalmak isterlerse o zaman yukarıda bahsettiğimiz ikamet izin türlerinden onlar için en uygun olanı seçerek başvuru yapmamız gerekmektedir. Aksi taktirde kişiler kaçak konumuna düşecek ve haklarında yasal işlem başlatılacaktır.
Vize ile gelen ülkeler
Libya, Nijerya, Hindistan, Filipinler, Bangladeş, Filistin, Irak, Gana, Cezayir, Yemen, Pakistan, Etiyopya, Somali, Suriye, Afganistan ve Sudan kendi ülkelerindeki duruma bağlı olarak aracı kurum üzerinden ya da konsolosluktan vize başvurusu yapacak ve onaylandığında aldıkları basılı vize ile tanınan seyahat süresi kapsamında Türkiye’ye gelerek kalış sağlayabilmektedirler.
Bursa’dan E-vize Alarak Türkiye’ye Gelen Ülke Vatandaşları
Endonezya, Çin, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Ermenistan, Meksika, U.S.A., Suudi Arabistan vatandaşları Türkiye’ye gelirken online e-vize başvurusu yapıp onaylandıktan sonra ülkeye giriş yapabilmektedirler. Bursa’dan e-vize başvurularınız ya da Türkiye vizesi için uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Göçmen Büro Bursa Şubesi olarak Bursa’dan e-vize başvurularınızı da online olarak sizin yerinize yürütebilmekteyiz. Bursa vatandaşlık işlemleri ve Bursa deport konularında da uzman kadromuzla sizlerleyiz.
Bahsi geçen bütün ikamet izni kategorilerinde sizlere baştan sona tüm süreçlerde göç uzmanlarımızla birlikte profesyonel danışmanlık sunmaktayız. Yıların bize kattığı deneyimle birlikte Göçmen Büro Bursa ofisimiz olarak sizlere hizmet vermekten memnuniyet duyarız. Bize ulaşmak ve başvuru süreçlerinizi güvenle yürütmek isterseniz 0224 322 09 29 numaralı telefondan ya da info@gocmenburo.com olan mail adresimiz üzerinden ya da tüm iletişim bilgilerimizden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.