Teknolojinin gelişmesi ile birlikte Türkiye vize işlemleri daha kolay ve daha hızlı hale gelmeye başlamıştır. Temsilciliklerden veya sınır kapılarından verilen bazı vizeler internet bağlantısı olan herhangi bir yerden başvuru yapabileceğiniz e-Vize sistemi üzerinden daha kolay ve zahmetsiz olarak verilmektedir. Online olarak hizmet veren başvuru sisteminin belli bir çalışma zaman dilimi olmayıp günün her saatinde başvuru yapılabilmektedir. Sistem üzerinden vatandaşı olduğunuz ülkeyi seçerek Türkiye online vizesi için uygun olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Bilmeniz gereken önemli husus turistik ve ticari seyahatler için internet üzerinden işlem yapılmakta bu amaçlar dışında talep edeceğiniz alanlar için temsilciliklere başvurmanız gerekmektedir.
Neden Tercih edilmelidir?
Türkiye’yi ziyaret edecek yabancı ülke vatandaşları temsilcilik üzerinden başvuru yaptıkları zaman başvurdukları temsilciliklerin yoğunluğuna göre uzun süreler vize çıkmasını bekleyebilmektedir. Zaman ve emek kaybının önüne geçmek adına online vize sistemi oldukça kullanışlıdır. Herhangi bir kuruma gitmenize, randevu sırası veya zamanı beklemenize gerek kalmadan sadece internet üzerinden sizlere kolayca Türkiye online vizesi alabilme imkanı sunulmaktadır. Yoğun bir çalışma temposu içerisinde ticari faaliyetlerde bulunan bir iş insanı için Türkiye Elektronik Vizesi tercihi oldukça faydalı olacaktır.
e-Vize Nasıl Alınır?
Türkiye e-Vizesi almak basit görünmesine rağmen oldukça dikkat gerektiren bir işlemdir. Öncelikle sistem üzerinden vatandaşı olduğunuz ülkenin girişini yaparak başvuru hakkınızı sorgulamanız gerekmektedir. Vatandaşı olduğunuz ülke için imkan sağlanıyorsa varış tarihinizi girerek kişisel bilgiler alanını doğru ve eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir. Başvurunuzu tamamlayıp Türkiye online vizesi alabilmeniz için uyruğunuza göre değişen harç bedelini ödemelisiniz. Ödeme yapmadığınız takdirde e-Vize almanızın imkanı yoktur. Bazı ülke vatandaşları için ön koşullar aranmaktadır. Türkiye e-Vizesi alabilmeniz için ön koşul talep edilen ülke vatandaşları tarafından bu koşulları sağlaması ve kabul etmesi gerekmektedir. Sizden herhangi bir ön koşul talep edilip edilmediğini başvuru esnasında sıralı işlemleri yaparken görebilirsiniz. bunlar belirli havayolu şirketleri ile seyahat etmeniz, belirlenmiş para ile ülkede bulunmanız, geçerli destekleyici belge ibraz etmeniz olabilir.
e-Vize ile Türkiye’de Ne Kadar Süre Kalabilirim?
Online vize süreleri Türkiye’nin imkan sağladığı ülkeler arasında değişiklik göstermekte olup 30, 60 ve 90 gün olmak üzere üç çeşit kalış süresi bulunmaktadır. Verilen 90 günlük e-Vize kalış süresi tüm yabancı vatandaşlar için azami süredir. Alınan online vize geçerlilik süresi 180 gündür. Geçerlilik süresi, ülkeye giriş yapacağınız tarih itibariyle başlayacaktır. Geçerlilik süresi, ikamet süresinden farklıdır. Geçerli bir başvuruya sahip olsanız dahi Türkiye’de size izin verilen süreden fazla süreyle kalabilmek için tekrardan yetkili makamlara ikamet izni için başvurmanız gerekmektedir. Türkiye Elektronik Vizesi başvurularında ilgili bakanlıkça 2 farklı giriş seçeneği belirtilmiştir. Bunlar tek giriş ve çok(müteaddit) giriştir. Giriş seçenekleri her ülke için değişmektedir. Tek giriş, Türkiye’ye ziyarete gelecek yabancıya bir giriş hakkı tanımakta çok (müteaddit) giriş ise geçerlilik süresi içerisinde birden fazla giriş hakkı tanımaktadır.
e-Vize İçin Ne Kadar Ücret Ödemem Gerekir?
Türkiye e-Vizesi harçları ülkeler arasında farklılık göstermektedir. Vatandaşı olduğunuz ülkeye göre belirlenen harç bedelini sistem üzerinden görüntüleyebiliriz. Göçmen Büro olarak sizlere başvurularınızda da danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Harç bedeli ve danışmanlık ücretleri hakkında bilgi almak için uzman danışmanlarımızla iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.
Kimler (Hangi Ülke Vatandaşları) Başvurabilir?
Vatandaşları e-Vize Başvurusu yapabilecek ülkeler resmi makamlarca sürekli güncellenmekte olup şu an vatandaşları başvuru yapabilecek ülke sayısı 110’u geçmektedir. Türkiye Elektronik Vizesi için başvuru yapabilecek başlıca ülkeler şunlardır: A.B.D. Avustralya, Bahreyn, Kanada, Kuveyt, Pakistan, Çin vs. Başvuru yapabilecek ülke vatandaşlarını öğrenmek için sistem üzerinden sorgulama yapabilirsiniz.
İyi çalışmalar kolay gelsin. Adım Tarık. Kanada vatandaşı bir arkadaşım var. Kendisi orada garson olarak çalışıyor. Onun adına soru sormak istiyorum. İstanbul’u çok merak ediyor. Bu sebepten gelmek istiyor. Geldiği zaman benim yanımda kalacak. Burada 15 gün kalmayı planlıyor. Daha önce hiç yurt dışı ile alakalı işler ile uğraşmadım. İnternet üzerinden araştırma yaptım fakat fazla bilgi bulamadım. Arkadaşımın Türkiye’ye gelmesi için nasıl bir yol izlemesi gerekiyor? Kanada’daki Türk konsolosluğuna gitmesi gerekir mi? Ben baktığımda e-Vize başvurusu yapabildiği yazıyordu ama emin olamadım. Sizlere sormak istedim. Elektronik vize hakkında da beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Vereceğiniz faydalı bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Tarık Bey;
Kanada vatandaşlarına online vize ile Türkiye’de 180 günde 90 günü geçmemek kaydıyla kalış hakkı tanınmaktadır. Öncelikle ülkemize giriş yapmak üzere gelen yabancıların, “vize, vize muafiyeti veya ikamet izin süresinin bitiminden itibaren en az 60 gün geçerli pasaport veya pasaport yerine geçen belge” taşıması zorunludur. Arkadaşınızın online olarak yapacağı vize başvurusunda bazı koşulları sağlaması gerekmektedir. Koşullarla ilgili detaylar başvuru esnasında girmiş olduğunuz tarih ve uyruk bilgilerinden sonra sizlere sunulacaktır. Tarih ve uyruk bilgilerinin girilmesine müteakip sizden adı, soyadı, doğum tarihi, doğum yeri, anne adı, baba adı pasaport numarası, pasaport veriliş tarihi, pasaport geçerlilik tarihi, e-posta adresi, telefon numarası ve ikamet adresi bilgileriniz talep edilecektir.
Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız önem arz etmektedir. İnternet üzerinden verilen vize Hizmetinden faydalanmanız için harç ödemesi yapmanız gerekmektedir. Harç tutarı başvuru sırasında belirtilmektedir. Ödeme işleminizi kredi/banka kartı ile gerçekleştirebilirsiniz. Kartın vize işlemini gerçekleştiren kişi adına olması gerekmemektedir. Türkiye Elektronik vizesinin geçerlilik süresi, ikamet süresinden farklıdır. Türkiye’ye, geçerlilik süresi boyunca herhangi bir tarihte giriş yapabilirsiniz. Vizeniz üzerinde belirtilenden daha erken bir tarihte Türkiye’ye giriş yapmak isterseniz yeni bir elektronik vize almanız gerekecektir. Yapacağınız işlemlerde hata yapmamanız gerektiğinden azami derecede önem göstermelisiniz.
Sizlere uzman kadromuzla yardımcı olmak isteriz. Bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba ben Kuveyt vatandaşıyım. Teyzem bir Türk ile evli ve kuzenlerim Antalya’da yaşıyor. Daha önce Türkiye’ye hiç gelmedim. Kuzenlerim ülkenizden çok bahsediyor. Onları sadece bir kere Belçika’ya geldikleri zaman gördüm ve tekrar onları görmek için Türkiye’ye giriş yapmak istiyorum. Yaptığım araştırmalarda Kuveyt vatandaşlarının Türkiye’den vize alabilmesi için e-Vize kanalını kullandıklarını öğrendim. Ben de buradan vize başvurusu yapacağım. Bana başvuruyu nasıl yapacağımı kısaca anlatır mısınız? Bir de elektronik vize aldığımda Türkiye’ye mutlaka başvurumda belirttiğim tarihte mi giriş yapmam gerekiyor? Çünkü çalıştığım yerden iznimi daha almadım. Vizeyi aldıktan sonra almayı düşünüyorum. Seyahat tarihi aldıktan sonra tarihlerimde değişiklik olursa vize tarihimi değiştirebiliyor muyum? Bu konular hakkında bana geri dönüş yaparsanız çok sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum.
Merhaba Yunus Bey;
Kuveyt vatandaşı olarak e-Vize başvurusu yapabilirsiniz. Sistem üzerinden birkaç aşamadan oluşan başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Öncelikle yapmanız gereken uyruk ve tarih bilgilerini doldurmanız daha sonra kişisel bilgileriniz istenecektir. Eksiksiz ve hata yapmadan kişisel bilgilerinizi doldurduktan sonra eğer harç bedeli çıkarsa ödeme yapmanız gerekmektedir. Ödemenizi kredi/banka kartınız ile yapmanız gerekmektedir. Başvuru yaparken belirtmiş olduğunuz tarih vizenin geçerlilik süresinin başlama tarihidir. Bu tarihten itibaren vizenizin geçerlilik süresi dâhilinde bulunan herhangi bir tarihte Türkiye’ye giriş yapmanız mümkündür. Vizenizin geçerlilik süresinin başlamasından itibaren 180 gün içinde toplam 90 gün kalış süresini geçemezsiniz. Başvuru sırasında sistem tarafından giriş sayısı size sunulmaktadır. Bunlar tek giriş veya müteaddit (çok) giriş olarak belirlenebilir.
Tek giriş, ülkeye sadece bir giriş hakkı tanınan seçenektir. Vize geçerlilik süreniz devam ediyor olsa bile çıkış yaptıktan sonra tekrar giriş hakkınız bulunmamaktadır. Müteaddit giriş ise vize geçerlilik süresi içerisinde birden çok giriş çıkış yapabilme hakkınızı ifade eder. Almış olduğunuz seyahat tarihlerinizde değişiklikler olsa bile vize tarihinizde değişiklik yapamıyorsunuz. Bu durumda tekrardan sistem üzerinden online vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Dilerseniz bu konu hakkında sizlere uzman kadromuzla yardımcı olmak isteriz. Bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Selam kolay gelsin. Biz ABD vatandaşı bir aileyiz. Eşim ve 2 çocuğum ile Türkiye’ye turistik gezi için gelmek istiyoruz. Elektronik vize başvurusu yapmadan önce eşimle aklımıza takılan soruları sormak istedik. Başvuruda bulunacağımız ekranda bir kişiye ait bilgiler isteniyor. Eşim ve 2 çocuğumun bilgilerini giremiyorum. Acaba herkes için tek tek mi almak gerekiyor? Böyle olduğu zaman her birimiz için ayrı ayrı harç bedeli çıkıyor. Bunları tek tek ödeyecek miyiz? Aile olduğumuz için bizlere paket fiyat sunulma imkanı var mı? Bunun için herhangi bir makama müracaat etmeli miyim? Diğer bir sorum ise Türkiye’ye gelmekten vazgeçmemiz halinde veya herhangi bir sebepten gelemediğimiz zaman harç iadesi almamız mümkün mü? Ya da kullanamadığım süremi diğer yıllara aktarabilme şansım var mı? Bu konular hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
Merhaba ;
Öncelikle e-Vize her bir yolcunun pasaportuyla elektronik olarak ilişkilendirilmektedir. Bu nedenle yapmanız gereken kendiniz, eşiniz ve çocuklarınız için ayrı ayrı vize başvurusu yapmaktır. Sistem üzerinden yapacağınız vize başvurunuzda bir aile ferdinin bilgilerinden sonra sistemden çıkmadan yeni kişi ekle diyerek de işleme devam edebilirsiniz. Her bir vize başvurusu için münferit olarak harç bedeli belirtilmektedir.
Maalesef e-Vize başvurusu yapan kişilerin aile olması harç ödemelerinde herhangi bir indirime veya paket fiyatlandırma işlemine tabi tutulmamaktadır. Harç bedelleri Türkiye yetkili makamları tarafından kişi bazlı belirlenmekte olup herhangi bir şekilde acente veya danışmanlık firmalarının bedellerde değişiklik yapma hakkı bulunmamaktadır.Bu konuda başvuracağınız herhangi bir resmi makam bulunmamaktadır. Elektronik vize geçerlilik süresi içerisinde Türkiye’ye gelmekten vazgeçmeniz yahut herhangi bir sebepten (Hastalık, doğal afet, adli ceza vb.) gelememeniz halinde vize harç bedelleri iade edilmemektedir. e-Vize geçerlilik sürenizi kullanmadığınız takdirde diğer yıllara aktarım gibi bir durum mevcut değildir.
Başvuru esnasında belirtmiş olduğunuz tarih vizenizin geçerlilik süresi başlangıcıdır. Belirtmiş olduğunuz tarihten itibaren 180 gün boyunca geçerlidir. 180 günlük kati sürenin bitiminde e-Vize geçerlilik süreniz sona ermektedir.
Dilerseniz bu konu hakkında sizlere uzman kadromuzla yardımcı olmak isteriz. Bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba kolay gelsin. Adım Ahmad Pakistan vatandaşıyım. Evliyim ve eşim ile birlikte Türkiye’ye gelmek istiyoruz. Pakistan vatandaşları olarak e-Vize alabildiğimizi duydum. Ama arkadaşım vize alabilmemiz için bazı ön koşulları karşılamamız ve yerine getirmemiz gerektiğini söyledi. Bunlardan birinin de bizim geçerli İngiltere vizemizin olmasıymış. Diğer ön koşulların ne olduğunu bilmiyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba Ahmad Bey;
Türkiye Cumhuriyeti Pakistan vatandaşlarına e-Vize kolaylığını sağlamaktadır. Başvuruda bulunmanız ve gerekli şartları taşımanız halinde vize alabilmeniz imkanlar dahilindedir. Sistem üzerinden uyruk ve tarih bilgilerinizin girişini yapmanız halinde ilk olarak alabileceğiniz vize geçerlilik süresi ve sürenin hangi tarihlere denk geldiği belirtilmekte devam ettiğinizde ise Türkiye Cumhuriyeti’nin Pakistan vatandaşları için belirlemiş olduğu ön koşullar ekrana gelmektedir. Bu ön koşulları sağlamanız ve kabul etmiş olmanız gerekmektedir.
Yapılan online vize başvurusunda halihazırda Pakistan vatandaşları için çıkacak ön koşullar şu şekildedir:
Turizm veya ticari amaçlı seyahat ettiğinizin kabul onayı,
Dönüş biletinizin, otel rezervasyonunuzun ve kalacağınız her gün için 50 dolarınızın olduğunun kabul onayı,
Geçerli destekleyici belgeleye sahip olduğunuzun kabul onayı (Schengen vizesi veya geçerli ikamet izni, ABD, İngiltere ve İrlanda ülkelerinden birinin vizesi veya geçerli ikamet izni),
Pasaportunuzun geçerlilik süresinin Türkiye’de kalacağınız dönemi kapsadığının kabul ve onayı,
Son olarak da tüm maddeleri dikkatlice okuyup ve tamamını sağladığınızın kabul ve onayı olarak belirtilmektedir.
Ön koşulları kabul etmeniz herhangi bir şekilde oluşabilecek uyuşmazlıklarda sorumluluğun size ait olduğu anlamına gelmektedir. Ülkeye girişte yapılacak incelemelerde ön koşullarından herhangi birini karşılamadığınız anlaşılırsa Türk makamları tarafından ülkeye girişinize izin verilmeyebilir. Tüm ön koşulları iyi bir şekilde inceleyip hangilerini karşılayıp hangilerini karşılayamadığınızı belirlemeniz gereklidir. Eksik olan ve tamamlanması mümkün olan koşulları yerine getirerek sağlıklı bir şekilde Türkiye e-Vizesi işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.
Dilerseniz bu konu hakkında sizlere uzman kadromuzla yardımcı olmak isteriz. Bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba öncelikle iyi çalışmalar. Benim adım Neslihan. 2 yıl boyunca Çin’de yaşadım. Sonra kesin dönüş olarak ülkeme döndüm. Son altı aydır Türkiye’de ikamet etmekteyim. Çin vatandaşı bir erkek arkadaşım var. Hem beni ziyaret etmek hem de İstanbul’u görmek için buraya gelmek istedi. Ben de onun e-Vize işlemlerini buradan kendim halletmeye çalıştım. Ama hata yaptım. Kişisel bilgilerinde anne adını ve doğum yerini yanlış yazdığımı gördüm. İnternet üzerinden biraz araştırdım ve sıkıntı çıkabileceğini okudum ama emin olamadım. Bana yardım edeceğinizi düşünerek yazmak istedim. Yapmış olduğum hatayı düzeltmemizin imkanı var mı? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar.
Merhaba Neslihan Hanım;
Elektronik vize başvuru işlemleri her ne kadar kısa ve kolay görünse de dikkat ve imtina isteyen bir faaliyettir. Birçok insan küçük de olsa online vize başvuru işlemlerinde hatalar yapabilmekte ve bu hatalar yaptığı işlemin geçersiz olmasına sebep olmaktadır. Maalesef yapmış olduğunuz hataları düzeltme imkanınız bulunmamaktadır. Yapmanız gereken tekrardan vize başvurusunda bulunmaktadır. Sistem üzerinden online vize başvurusunda bulunurken dikkat etmeniz gereken noktalar ilk olarak uyruk ve tarih bilgilerini doğru girmektir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin elektronik vize için Çin vatandaşlarından istediği bazı ön koşullar bulunmaktadır. Koşulları sağlamanız ve kabul etmeniz gerekmektedir. Koşullardan herhangi birini sağlamamanız halinde alacağınız Türkiye e-Vizesi geçersiz olacaktır. Bu sebepten koşulları sağladığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Akabinde vize alacak bireyin kişisel bilgilerini çok dikkatli olarak girmeniz gerekmektedir. Sistem üzerinden alınan online vize işlemleri bunlarla sınırlı kalmamakta ödeme işleminizi de doğru ve eksiksiz olarak yapmış olmanız gerekmektedir.
Vize başvurularınızı yaparken her adımını dikkatli bir şekilde kontrol ederek acele etmeden yapmanız gerekmektedir. Ülkeye girişte sorun yaşamamak adına başvurunuz tamamlandıktan sonra vize başvurunuzu kontrol etmenizde fayda bulunmaktadır. Unutmamanız gerekir ki vize başvurusu yaparken belirtmiş olduğunuz tüm bilgilerin sorumluluğu size aittir.
En küçük hataya bile mahal vermemek adına dilerseniz bu konu hakkında sizlere uzman kadromuzla yardımcı olmak isteriz. Bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba kolay gelsin. Adım Muhammed Suudi Arabistan vatandaşıyım. Türkiye’ye gelmek İstanbul’u görmek istiyorum. Türkiye’nin Suudi Arabistan vatandaşlarına e-Vize imkanı tanıdığını öğrendim. Kendim internet üzerinden araştırdım ama cevaplarını bulamadığım sorular var. Onları sizlere yöneltmek istiyorum. Öğrendiğim kadarıyla Türkiye e-Vize başvurularını kabul ederken tek giriş ve çok giriş olarak belirliyor. Acaba benim çok giriş yapma imkanım var mı? Vize başvurumu tamamladıktan sonra nasıl nereden alacağım konsolosluğa gitmeme gerek var mı? Online vize başvurum onaylanmazsa yatırdığım harç bedelini geri alabiliyor muyum? Vize başvurumu Türkiye’ye gelmeden kaç gün önce yapmam gerekiyor? Bana bu konuda yardımcı olursanız size çok müteşekkir olurum. Hayırlı çalışmalar.
Merhaba Muhammed Bey;
Türkiye Cumhuriyeti, Suudi Arabistan vatandaşlarına e-Vize imkanı tanımaktadır. Sistem üzerinden vize başvurusu yapabilirsiniz. Suudi Arabistan vatandaşları e-Vize ile Türkiye Cumhuriyeti’nde 180 gün boyunca geçerli olmak üzere toplam 90 gün kalış hakkında sahiptir. Sistem üzerinden yapacağınız başvurusu sırasında bu bilgiler mevcut olarak size sunulmaktadır. Sistem, Türkiye Elektronik Vizesi başvurusu sırasında giriş seçeneklerini görebileceğiniz şekilde tasarlanmıştır.
Bu seçenekleri görebilmeniz için sisteme ilk olarak uyruk ve seyahat belgesi türünü belirterek giriş yapmalısınız. Tek ve Müteaddit (çok) giriş seçenekleri mevcut olup tek giriş, kişinin geçerli vize süresi içerisinde ülkeye sadece bir kere giriş hakkı tanıdığı müteaddit (çok) giriş ise kişinin geçerli elektronik vize süresi içerisinde ülkeye birden fazla giriş yapma hakkı sağladığı giriş çeşididir. Suudi Arabistan vatandaşları müteaddit giriş seçeneği ile ülkeye giriş yapabilmektedir.
Vizenizi almanız için konsolosluğa gitmenize gerek yoktur. Online vize başvurunuzun tamamlandığı bilgisini içeren sayfada e-Vizenin indirilebileceği bağlantı da bulunmaktadır. Ayrıca, vizenizi indirebileceğiniz bağlantı e-posta hesabınıza da gönderilmektedir. Başvurunuz onaylanmadan ücret tahsil edilmemektedir. Elektronik vize başvurularında ücret tüm işlemlerin ardından tahsil edilmektedir. Sistem üzerinden Türkiye elektronik vizesi başvurularınızı seyahat tarihinize kadar yapabilmeniz mümkündür. Herhangi bir aksilik çıkma ihtimaline karşı başvuruların seyahat tarihinden 2 gün önce yapılmasında fayda bulunmaktadır.
Dilerseniz bu konu hakkında sizlere uzman kadromuzla yardımcı olmak isteriz. Bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba güzel günler diliyorum sizlere. Benim adım Aytaç. İnternet üzerinden bir arkadaşla tanıştım. Kendisi Tayvan vatandaşı. Bursa’ya benim yanıma gelmek istiyor ve vize başvurusu yapabilmek için gerekli bilgiye sahip değil. Onun yerine biraz ben araştırdım. Araştırmalarımda Türkiye’ye gelecek yabancılara e-Vize için ön koşul istenebildiği yazıyordu. Ön koşul derken tam olarak neden bahsediliyor? Tayvan vatandaşları için bir ön koşul var mı? Eğer var ise bunlar nedir? Bir de Türkiye’ye gelirken herhangi bir havayolu şirketi ile gelebilir mi? Havayolu şirketi kısıtlamaları olduğunu okumuştum o sebepten soruyorum. Sorularım konusunda bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Merhaba Aytaç Bey;
Türkiye Cumhuriyeti birçok ülkeye e-Vize kolaylığı sağlamaktadır. Tayvan vatandaşları için ise 180 gün boyunca geçerli olmak üzere 30 günlük müteaddit (çok) giriş hakkı tanımaktadır. Müteaddit giriş hakkı yabancıların Türkiye Cumhuriyeti’ne birden fazla giriş yapabilme hakkına sahip olmasını sağlar. Ön koşullar ise Türkiye Cumhuriyeti’nin yabancılardan elektronik vize başvurusunda sağlamasını ve kabul etmesini istediği şartlardır. Bu şartlardan herhangi birinin eksikliği online vizeyi geçersiz kılar. İstenilen ön koşullar ülkelere göre değişiklik göstermektedir. Tayvan vatandaşları için de bazı ön koşullar bulunmaktadır.
Ön koşullar bu yazının yazıldığı tarih itibariyle; arkadaşınızın pasaportunun geçerlilik süresinin Türkiye’de kalacağı dönemi kapsaması, Turizm veya ticari görüşme amacıyla seyahat ettiğinin kabul ve onayı, dönüş biletinin, otel rezervasyonunun ve kalacağı her gün için en az 50 ABD dolarının olduğunu kanıtlayabilmesi, tüm maddeleri dikkatlice okuduğunu ve tamamını sağladığını kabul ve onayı işlemleridir. Arkadaşınızın vize başvurusuna devam edebilmesi için yukarıda belirttiğimiz ön koşulları sağlaması ve kabul etmesi gerekmektedir. Ön koşullar sağlanmadan alınan Türkiye elektronik vizesinin geçerliliği yoktur. Türkiye e-Vizesi ön koşullardan bir tanesi de belirlenen havayolu şirketleri ile seyahattir. Ancak bu ön koşul ülkelere göre değişiklik göstermektedir. Halihazırda Türkiye Cumhuriyeti resmi makamları Türk Havayolları, Pegasus Havayolları, Onur Air ve Atlasglobal havayolu şirketleri ile imzalı protokolleri bulunmaktadır.
Sistem üzerinden yapılan online vize başvuru işlemi sırasında uyruğunuza göre ön koşullarda Türkiye Cumhuriyeti resmi makamları ile imzalı protokolü bulunan hava yolu şirketleri ile seyahat şartı olup olmadığınızı görebilirsiniz. Tayvan vatandaşları için şu an için böyle bir şart bulunmamaktadır.
Dilerseniz bu konu hakkında sizlere uzman kadromuzla yardımcı olmak isteriz. Bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba benim adım Fatıma. Ben Bahreyn vatandaşıyım. Daha önce birçok ülkeye seyahat gerçekleştirdim. Görmek istediğim ülkelerden biri de Türkiye. Daha hızlı olacağını düşündüğüm için vize başvurumu konsolosluk üzerinden değil de e-Vize olarak yapmak istiyorum. Türkiye’de uzun süre kalmayı düşünmüyorum. Yaklaşık 45 gün çeşitli doğal güzellikleri ve tarihi yerleri görmek istiyorum. Elektronik vize üzerinden başvuruda bulunsam 45 günlük giriş izni alabilir miyim? Benim vize başvurum kaç günde sonuçlanır. Çünkü seyahatlerimi planlı olarak yapmıyorum. Ansızın çantamı alıp çıkıyorum. Mesela bugün almak istesem Türkiye e-Vizesi alabilir miyim? Kolay gelsin.
Merhaba Fatıma Hanım;
Türkiye Cumhuriyeti turistik ve ticari faaliyetler için ülkelere göre değişen 30,60 ve 90 günlük e-Vize imkanı sunmaktadır. Vize başvurularında Türkiye Cumhuriyeti’nde kalış süresi olarak Azami 90 gün belirlenmiş olup bu süre 180 gün boyunca geçerlidir. Bahreyn vatandaşları için belirlenen süre 180 gün boyunca geçerli olmak üzere toplam 30 gündür. Online vize başvurusu yapmanız halinde Türkiye Cumhuriyeti’nde kalış süreniz azami olarak 30 gün olarak belirtilecek ve tek giriş hakkına sahip olacaksınız.
Online vize ile 45 günlük kalış sağlayamazsınız. Türkiye e-Vizesi ile sahip olduğunuz 30 günlük kalış süresini aşmanız halinde cezai işleme tabi olursunuz. Bunun önüne geçmek için vize geçerlilik süresi içerisinde kısa dönem ikamet tezkeresi almanız gerekmektedir. Elektronik vize sistemi ülkede kaldığınız süreyi hesaplamamaktadır. Bu nedenle vizenizde ön görülen toplam 30 günlük kalış sürenizi aşıp aşmadığınızı kontrol etmek sizin sorumluluğunuzdadır.
Türkiye e-Vizesinin amacı insanlara daha hızlı hizmet vermektir. Bu kapsamda vize başvurusu öncesi geçerli bir zaman limiti belirlenmemiş seyahat tarihine kadar olan sürede yapılmasına olanak sağlanmıştır. Vize başvuruları online olarak yapıldığı için sistemsel bir hata olmadığı müddetçe Türkiye online vizesi başvuru adımlarını izleyerek çok kısa sürede işleminizi tamamlayabilirsiniz. Önemli olan başvuru esnasında belirtilecek hususlarda veya diğer yöntemlerde hata yapmamaktır. Yapacağınız küçük bir hata veya istenilen unsurlardaki eksiklik vizenizin geçersiz olmasına sebep olabilmektedir.
Dilerseniz bu konu hakkında sizlere uzman kadromuzla yardımcı olmak isteriz. Bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba ben Selim Avustralya’da çalışıyorum. Türk vatandaşıyım. Patronum Türkiye’ye gelmek orada tatil yapmak istiyor. Ben yurt dışında yaşadığım için vize işlerine aşinayım. Bu yüzden patronumun e-Vize işlemleri ile ben ilgileniyorum. Sadece birkaç şeyi teyit etmek için sizlere yazıyorum. Patronuma vize geçerlilik süresi 90 gün ve çok girişli olarak görünüyor. Biz bu 90 günü istediğimiz zaman kullanabiliyor muyuz? 10 gün Ocak ayında 20 gün Kasım ayında gibi. e-Vize başvuru harcını öderken kullanacağımız kredi kartı patronuma mı ait olma mı? Ödemeden sonra verilecek olan faturadaki adresin e-Vize başvurusunda belirttiğim adresten farklı olmasını istiyorum. Bu mümkün müdür? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Selim Bey;
Türkiye Cumhuriyeti, Avustralya vatandaşları için e-Vize başvurusunda Müteaddit (çok) giriş ve 90 günlük kalış süresi imkanı sunmaktadır. Müteaddit giriş seçeneğinin koşulları 180 gün boyunca online vize geçerlilik süresi başlangıcından itibaren toplamda 90 günlük kalış süresini geçirmeden birçok kez ülkeye giriş yapabilme hakkı tanımaktadır. Sizin vermiş olduğunuz örnek tarihler arasındaki süre 180 günü geçmektedir. Bu sebepten vizeniz geçersiz hale gelecektir.
Elektronik vize geçerlilik süreniz ülkeye giriş tarihinden itibaren başlamaktadır. Kalan 20 gününüzü geçirmek için Türkiye online vizesi ile ülkeye tekrar giriş yaptıktan sonra 180 günlük süreyi geçirir ülkeden çıkmazsanız cezai yaptırıma tabi olursunuz. Elektronik vize sistemi ülkede kaldığınız süreyi hesaplamamaktadır. Bu nedenle vizenizde ön görülen toplam 90 günlük kalış sürenizi aşıp aşmadığınızı kontrol etmek sizin sorumluluğunuzdadır.
Vize harcı ödeme işlemi yaparken kullanacağınız kredi/banka kartının vizeyi talep eden kişiye ait olmasına gerek yoktur. Başka bir kişinin de kredi/banka kartı ile ödeme yapılabilmektedir. Online vize başvurusunda bulunurken kişisel bilgiler başlığı altına vermiş olduğunuz adres aynı zamanda faturada kullanılacak adres olarak sistemsel otomatik bir şekilde eklenmektedir. Bu sebepten başvuruda belirtmiş olduğunuz adres faturada zaruri olarak yer alacak farklı bir adres ekleyemeyeceksiniz.
Dilerseniz bu konu hakkında sizlere uzman kadromuzla yardımcı olmak isteriz. Bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
İyi çalışmalar. Adım Ma’ruf. Ben Endonezya vatandaşıyım. Kendi ülkemde tekstil atölyem var. Türkiye’de bulunan kumaş fabrikası ile iş yapmayı düşünüyorum. İş yapmayı planladığım şirket ile görüştüm ve malzemeleri görmek adına toplantıyı Türkiye’de yapmaya karar verdik. Bunun için 3 kişilik bir ekip ile Türkiye gelmek istiyorum. Benim ayrıca İngiltere vizem var. Diğer çalışanlar ilk defa yurt dışına çıkacaklar. İnternette yaptığım araştırmada bu konuda tecrübeli olduğunuzu gördüm. Türkiye’ye yapacağımız iş seyahati konusunda beni aydınlatırsanız mutlu olurum. Sizlere iyi çalışmalar diliyorum.
Merhaba Ma’ruf Bey;
Türkiye’ye ticari amaçlı seyahatlerde basılı vize ve e-Vize başvuru yolları ile giriş yapılabilmektedir. Endonezya vatandaşları için en faydalı seçenek online vize ile başvuru yapmak olacaktır. Sizlere Türkiye e-Vizesi başvuru yolları hakkında bilgi vermek isterim. Endonezya’da Türk temsilciliklerine başvurarak da vize almanız mümkün olmasına rağmen bu işlem temsilciliklerin iş yoğunluğuna göre uzayabildiği için kişileri belli ölçüde zorlamaktadır. Onun yerine daha kolay işlem olan Türkiye elektronik vizesi, internet üzerinden herhangi bir zaman kısıtlamasına tabi olmadan işlemlerinizi yapmanıza kolaylık sağlar. Kişisel bilgilerinizi girerek kısa süre içerisinde başvurunuzu tamamlamış olursunuz.
Endonezya vatandaşları için 180 gün boyunca tek giriş 30 günlük kalış süresi tanımaktadır. Yaptığım sorgulamalar neticesinde Endonezya vatandaşları için herhangi bir ön koşul talebi görünmemektedir. Sistem üzerinden kişisel bilgilerinizi girerek başvurunuzu devam ettirebilir ödeme işlemini gerçekleştirdikten sonra tamamlayabilirsiniz. Başvurunuzu tamamladıktan sonra gerekli belgenizi sistem üzerinden alabileceğiniz gibi e-postanıza gelen mesaj içeriğinde de görüntüleyebilirsiniz. Sorunlarla karşılaşmamak için işlemleri titizlikle doğru ve eksiksiz olarak yerine getirmeniz önem arz etmektedir.
Endonezya vatandaşları için tek giriş hakkı tanınmış olması sebebiyle ülkeden çıktığınız takdirde tekrar aynı belge ile giriş yapamazsınız. Yukarıda belirtilen 30 günlük kalış süresini aşmamanız gerekmektedir. Süre aşımları cezai yaptırımlara tabidir. Kalış süresinin takibi sizlere aittir. Kalış sürenizden fazla kalmak isterseniz yetkili makamlara başvurarak ikamet izni almanız gerekmektedir.
Dilerseniz bu konu hakkında sizlere uzman kadromuzla yardımcı olmak isteriz. Bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba Adım Smith. Ben Jamaika vatandaşıyım. Üniversite öğrencisi olarak 2010-2014 yılları arasında Türkiye’de bulundum. Okulum bittikten sonra ülkeme geri dönüş yaptım. Yıllar sonra üniversiteden arkadaşlarımla İstanbul’da görüşeceğim. Daha önce Türkiye’de öğrenci ikamet izni ile 4 yıl bulunduğum için acaba bana kısa süreli vize muafiyeti verilebilir mi? Eğer muafiyet hakkım yoksa e-Vize ile başvurmam gerekecek. Başvurumu kaç gün önce yapmalıyım? Ne kadar sürede sonuçlanır acaba? Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Merhaba Smith Bey;
2010-2014 yılları arasında öğrenci ikamet izni ile Türkiye’de bulunmanız ileride başvuracağınız vizeler için muafiyet sağlamaz. Süresi dolmuş herhangi bir ikamet izin türü kaç kere tekrarlanmış olursa olsun kişilere ileride vize muafiyet hakkı tanımamaktadır. Şöyle ki öğrenci ikamet izninin geçerlilik süresi bulunmaktadır. Süresi bitmek üzere olan izinleri yenilemeniz yahut başka ikamet türüne geçiş yapmanız gerekmektedir. Yazınızda ülkenize geri dönüş yaptığınız bilgisini vermişsiniz. Ona istinaden öğrenci ikamet izninizi yenilemediğinizi ya da diğer ikamet izin türlerine geçiş yapmadığınızı anlıyorum. Bu durumda Türkiye’ye kısa süreli giriş yapmak için Turistik vize almanız gerekmektedir.
Dış temsilciliklerimizden resen ya da e-Vize sistemi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Temsilciliklerden yapılacak başvuruların sonuçlanması zaman alacağı için sizin de bildiğiniz gibi online olarak sistem üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz. Jamaika vatandaşları için 180 gün boyunca 90 gün kalış süresi hakkı tanınmaktadır. Bir olumsuzlukla karşılaşmamak adına pasaport geçerlilik sürenizin en az 180 gün olmasını tavsiye ederiz. Aynı şekilde vize başvurunuzu aksiliğe mahal vermemek adına seyahat edeceğiniz günden bir ay önce yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Fakat elektronik vize sistemi seyahat tarihinize kadar başvuru hakkı tanımaktadır. Seyahat tarihiniz yakın ise sistem üzerinden online olarak başvuruda bulunabilirsiniz. Herhangi bir sistem arızası veya öngörülemeyen olumsuzluklar oluşmaz ise başvurunuz hemen sonuçlanmaktadır. Başvurunuzun sonuçlanması sonrası sistem üzerinden veya e-postanıza gelecek mesaj ile belgenize ulaşabilirsiniz. Türkiye’ye girişte belgenizin dijital veya basılı olarak yanınızda bulunması oluşabilecek sorunlara karşı faydalı olacaktır.
Dilerseniz bu konu hakkında sizlere uzman kadromuzla yardımcı olmak isteriz. Bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba adım Miguel Fernández. Ben Dominik Cumhuriyeti vatandaşıyım. İki sene önce kadar Türkiye’yi ziyarete gelmiştim. Vizemi buradaki Türk konsolosluğuna başvurarak almıştım. İnternet üzerinden başvuru yaparak da alabildiğimizi öğrendim. Başvuruyu kendim yapmaya karar verdim. İnternetten başvuruyu yaparken karşılaştığım birkaç sorun var. Benim iki ismim var. Kişisel bilgiler kısmında ikinci ismimi yazacağım bir yer yok. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Ödeme işlemini ise kart ile mi yapmam gerekiyor? Tüm işlemleri internet üzerinden yapıp ödemeyi konsolosluğa nakit olarak yapamaz mıyım? Yapacağım başvuru işlemi için harç bedeli ödemem gereken tutarı nasıl öğrenebilirim? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar.
Merhaba Miguel Fernández Bey;
Turistik veya ticari seyahat amacı ile yapacağınız vize başvurularınızı temsilciliklerden yapmak yerine internet üzerinden online olarak e-Vize sisteminden yapmak daha hızlı işlem yapmanızı sağlar. Sistem üzerinden yapacağınız başvurularda da Dominik Cumhuriyeti vatandaşlarına 180 gün boyunca geçerli olmak üzere çok giriş seçenekli 90 gün süreli kalış izni verilmektedir. Sisteme giriş yaparak uyruk ve varış tarihi bilgilerini girdikten sonra Kişisel bilgiler alanını doldurmanız gerekmektedir. Kişisel bilgiler alanı içerisinde yer alan adınız bölümüne ilk adınızdan sonra arada boşluk olacak şekilde iki isminizi de yazabilirsiniz. Böylece sorununuz çözüme kavuşmuş olur.
Online olarak başvuru yapılan elektronik vize sisteminin amaçlarından biri de temsilciliklerdeki yoğunluğu azaltıp kişilerin işlemlerine hız kazandırmaktır. Bu sebeple sistem üzerinden yapacağınız başvuruda ödeme işlemlerinizi temsilciliklere gitmeden online olarak yapmanız gerekmektedir. Nakit ödeme yapma imkanınız bulunmamaktadır. Tüm ödemeler online olarak sistem üzerinden yapılmaktadır. Yapacağınız ödeme işlemleri için kredi veya bankamatik kartı kullanmanız gerekmekte olup kartın sizin adınıza olması önemli değildir. Başvurunuzu yaptıktan sonra ödeme işlemlerinizi belli süre içerisinde tamamlamamanız halinde tüm vize başvuru işlemleriniz iptal olmaktadır. Yaptığınız başvurunun iptal olmaması için başvuru esnasında verilecek işlem sürelerini titizlikle takip ediniz. Yapacağınız başvuru için harç bedeli sistemde uyruk girişi yaptıktan sonra kalış süreniz ve giriş sayınızın gösterildiği ekranda yer almaktadır.
Dilerseniz bu konu hakkında sizlere uzman kadromuzla yardımcı olmak isteriz. Bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba kolay gelsin. Benim adım Abdelaziz. Cezayir vatandaşıyım. Ailemle birlikte İtalya’da yaşıyorum. Yolcu tur gemisi ile deniz seyahati yapmak istiyoruz. Cezayir vatandaşı olduğumuz için Türkiye’ye girişte bizlere vize alma zorunluluğu var. Yolculuk yapmak istediğimiz geminin rotasında 24 saat ile sınırlı olmak üzere Türkiye’de var. Yolculuk için vize işlemleri hakkında şirkete soru sorduğumda tam net cevap alamadım. Açıkçası biraz kafam karıştı. Şimdi biz yolcu gemisi ile birlikte Türkiye’ye gelirsek vize almamız gerekecek mi? Vize almamız gerekirse başvuruyu İtalya’daki Türk konsolosluğundan mı yapmamız gerekir yoksa Cezayir’den mi? Cezayir vatandaşlarının e-Vize alabilme imkanı var mıdır?
Merhaba Abdelaziz Bey;
Öncelikle Türkiye’nin Cezayir vatandaşları için uyguladığı turistik vize işlemini açıklığa kavuşturalım. Türkiye’yi turistik vize ile ziyaret edebilmek için temsilciliklerden resen veya e-Vize ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Temsilciliklerden resen yapılacak başvuru zaman alacağı için elektronik vize başvurusu yapmak daha yararlı olacaktır. Cezayir vatandaşları online başvuru ile 180 gün boyunca 30 gün süreli kalış hakkına sahiptir. Sistem üzerinden yaptıkları başvurularda ön koşullar sunulmakta bu koşulların Cezayir vatandaşı tarafından sağlanması ve kabul edilmesi istenmektedir. Fakat sizin durumunuz bunlardan farklıdır.
Turizm amaçlı yolcu gemisi ile Türkiye’ye giriş yapacak yabancılardan Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında vize aranmamaktadır. Bahse konu kanunun vize muafiyeti başlığı altında turistik amaçlı liman kentlerine varan ve liman kentleri ya da yakın şehirleri ziyaret etmek isteyen yabancıların 72 saat süre sınırı aşmamak kaydıyla vizeden muaf oldukları yazmaktadır. Yolcu gemisi ile yapacağınız Türkiye ziyaretinde 24 saat süreli kalacağınız beyanına dayanarak vizeden muaf olduğunuzu söyleyebiliriz. Geminin bulunduğu liman şehrini veya civarı illeri 72 saatlik süre sınırını aşmadan turistik amaçlı gezebilirsiniz. Fakat turistik yolcu gemisine İtalya’dan değil de Türkiye’den katılmak isterseniz vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Türkiye’ye turistik yolcu gemisi ile gelmiş olsanız dahi havayolu ile dönüş yapacaksınız da vize başvurusunda bulunmanız zorunludur. Yapacağınız turistik gemi yolculuğunda öncellikle Türkiye limanlarında ne kadar süre kalacağınızı ve geminiz yerine başka ulaşım yollarını kullanıp kullanmayacağınızı tespit etmenizde fayda olduğunu düşünüyoruz.
Uzman danışmanlarımızdan daha detaylı bilgi veya farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba iyi çalışmalar. Benim adım Muhammed. Irak vatandaşıyım. Ticari faaliyetlerim için Türkiye’ye gelmek istiyorum. Yakın bir zamanda Türkiye’de olmam gerek bunun için konsolosluk yerine internetten e-Vize başvurusu yapmamın daha iyi olacağını söylediler. Başvuruda önüme ön koşullar diye bir başlık çıktı ve orada geçerli destekleyici belge sahibi olmamın gerekli olduğu yazıyor. İçeriğinde ise Schengen vizesi veya birkaç ülkenin vize ya da ikamet iznine sahip olmam gerektiği belirtiliyor. Benim İngiltere vizem var ama 23 Kasım 2020 tarihinde bitecek. Türkiye’de ise bu tarihten birkaç hafta sonra olmam gerekiyor. Daha önceden İngiltere vizemin olması bu ön koşulu sağlar mı? Konu hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba Muhammed Bey;
Durumunuz hakkında sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Irak vatandaşları için Türkiye 180 gün boyunca 30 gün kalış süreli tek giriş hakkı tanımaktadır. Bu bilgilendirme sistem üzerinden yapacağınız uyruk girişi bilgisinden sonra sizlere sunulmaktadır. Akabinde belirlediğiniz varış tarihinizin girişini yaparak ön koşullar başlığına ulaşmış olursunuz. Ön koşullar hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz.
Türkiye’yi ziyaret edecek Irak vatandaşları için ön koşullar bulunmaktadır. Bunlar:
-Geçerli destekleyici belgeye ( Schengen vizesi veya geçerli ikamet izni, ABD, İngiltere ve İrlanda ülkelerinden birinin vizesi veya geçerli ikamet izni)sahip olup olmadığınız bilgisi,
-Türkiye’de kalacağınız her gün için 50 ABD doları veya muadili dövize sahip olduğunuzu kanıtlayabilme,
-Turizm veya ticari görüşme amacıyla seyahat ettiğinizin kabul ve onayı,
-Pasaportunuzun geçerlilik süresinin verilecek vizenin geçerlilik süresinden en az 3 ay daha uzun olmasıdır.
Sorunuz ilk paragraf üzerinden olduğu için diğer şartları sağladığınızı varsayıyoruz. Vize/oturum izinlerini destekleyici belge olarak kullanılabilmeniz için tek şart Türkiye’ye giriş tarihinizde zaman bakımından geçerli olmasıdır. Kullandığınız veya kullanmadığınız tek girişli vizelerinizin geçerlilik tarihleri Türkiye’ye giriş tarihini kapsaması gerekmektedir. İngiltere vizeniz 23 Kasım 2020 tarihi ile geçerliliğini kaybettiği için Türkiye’den vize almak maksadıyla online olarak yapacağınız başvuruda İngiltere vizenizi destekleyici belge olarak kullanamazsınız. Yukarıda koşul olarak sunulan ülkelerden alınan e-Vizeler destekleyici belge olarak kullanılmamaktadır.
Uzman danışmanlarımızdan daha detaylı bilgi veya farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba ben Suudi Arabistan vatandaşıyım. Ailem ile birlikte İstanbul’da tatil yapmak istiyorum. Benim 6 çocuğum var karımla beraber toplamda 8 kişiyiz. Web sitenizden e-Vize alakalı işime yarayacak çok güzel bilgiler aldım. Vize başvurusunu bu yol ile yapmak istiyorum. Biz toplamda 8 kişilik bir aile olduğumuz için başvuruyu nasıl yapacağım konusunda tereddüde düştüm. Çocuklarımdan 4 tanesi 18 yaşının altında onlar için de vize başvurusu yapmam gerekiyor mu? Aile başvurusu yapmak için herhangi bir koşul bulunuyor mu? Başvuruyu tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Merhaba;
Size fayda sağlamaktan mutluluk duyarız. Ailenizle ile yapacağınız online vize başvurusunda bazı detaylar mevcuttur. Ferdi olarak yapılan başvuru gibi öncelikle uyruk bilginizi girip vize sürenizi, giriş seçeneğinizi ve harç bedelinizi görüntüleyebilirsiniz. Karşınıza çıkacak kişisel bilgiler alanını kendi bilgilerinizi girerek başlayabilirsiniz. İlk aile bireyinin bilgilerini doldurduktan sonra yeni kişi ekle butonu ile diğer aile fertlerinin de bilgilerini girebilirsiniz. Bir hatırlatma olarak giriş yapacağınız aile ferdi sayısı en az 2 en fazla 10 olabilir.
Tüm aile fertlerine ait bilgi girişi yapıldıktan sonra kaydet butonu tıklanarak diğer aşamaya geçebilirsiniz. Kaydet butonu tıklandıktan sonra başvuruda belirttiğiniz e-posta adresinize doğrulama mesajı gelecektir. Bu bölümden sonra tüm başvurular için tek seferde ödeme yapılabilmektedir. Başarıyla ödeme gerçekleştikten sonra online vize sistemi ya da e-posta üzerinden indirme yapabilirsiniz. İstenmesi halinde ödeme makbuzu başvuruda bulunan ilk aile ferdi adına düzenlenecektir.
Online vize sisteminde yaş farkı gözetilmemektedir. İster 18 yaşını doldurmuş olsun isterse 18 yaşından küçük her iki durumda da tüm bireyler için başvuru yapma zorunluluğu mevcuttur. Aile başvurusu yapabilmek için de birkaç koşul bulunmaktadır. Tüm aile üyelerinin aynı uyruğa, aynı seyahat belgesi türüne (diplomatik, resmi, hususi vs.) ve aynı giriş tarihine sahip olmaları gerekmektedir. Başvuruda giriş yaptığınız tarih, vizenizin geçerlilik süresinin başlangıç tarihidir. Bu tarihten itibaren online vizenizin geçerlilik süresi içinde bulunan herhangi bir günde Türkiye’ye giriş yapılabilir. Başka bir şekilde açıklamak gerekirse ailenin her ferdi ülkeye aynı tarihte giriş yapmak mecburiyetinde değildir. Önemli bir husus da ailenin tüm üyelerinin belirlenmiş bir ön koşul var ise bunları sağlamasıdır.
Uzman danışmanlarımızdan daha detaylı bilgi veya farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba kolay gelsin. Benim adım Abdullah. Ben Umman vatandaşıyım. Daha önce birkaç kere Türkiye’ye geldim ama çok kısa süreler kaldım. Fakat tüm başvurularımı konsolosluk üzerinden yaptım. Şimdi başvurumu daha hızlı olduğunu öğrendiğim e-Vize üzerinden yapmak istiyorum. Türkiye’de bu sefer daha uzun kalmak istiyorum. Onun için vizeyi aldıktan sonra Türkiye’deyken tekrar başvuru yapabilir miyim? 90 günden fazla kalamayacağım söylendi tam olarak kriter nedir?
Merhaba Abdullah Bey;
Göçmen büro olarak sorularınıza yanıt vermeye çalışacağız. Sistem üzerinden online olarak yapılan vize başvuruları temsilciliklere yapılan başvurulardan daha hızlı olmaktadır. Herhangi bir randevu talebi veya zaman kısıtlaması da bulunmamaktadır. Başvurunuzu seyahat tarihinize kadar yapabilirsiniz. Fakat bir olumsuzluk yaşama ihtimaline karşı başvurularınızı seyahat tarihinizden 2 gün önce yapmanızı öneririz. Online vize sisteminde uyruk bilginizi girdikten sonra kişisel bilgiler alanını doğru ve eksiksiz doldurmanız gerekmektedir. Tüm alanlar doldurulduktan sonra ödeme işlemi yapılarak vize başvurunuz tamamlanmış olacaktır.
Online vize işlemlerinde süre sınırı bulunmaktadır. Yaptığınız işlemleri süresi içerisinde tamamlamanız gerekmektedir. Süresi içerisinde tamamlanmayan başvurular iptal edilmektedir. Başvurunuz tamamlandıktan sonra sistem üzerinden ya da e-postanıza gelen mesaj ile vizenizi indirebilirsiniz. Yaptığımız sorgulama sonucu Umman vatandaşları için herhangi bir ön koşul talep edilmemektedir. Sistem üzerinden yapılacak online başvurularda Umman vatandaşlarına 180 gün içerisinde geçerli olmak üzere toplam 90 gün kalış süresi ve müteaddit (çok) giriş hakkı verilmektedir. Doksan günlük kalış sürenizi ilk giriş tarihinizden itibaren 180 gün içerisinde tamamladıysanız ilk giriş tarihinizden 180 gün sonra yeniden e-Vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Türkiye’de bulunan herhangi bir yabancı elektronik vize başvurusunda bulunamaz. Ülkeden çıkış yapmanız gerekmektedir. Türkiye’de kalmak istiyorsanız ikamet izni başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Uzman danışmanlarımızdan daha detaylı bilgi veya farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizlere iletişim alanında yer alan e-posta ve telefon iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
2017 aprel ayında Türkiye gitim 7 ay sonra döndüm 5 yıl viza oldum teport şimdi nekadar zamanım var geri dönmeye Türkiye’ye gitmek istiyorum 5 yıl doldumu acaba
Merhabalar,
Türkiye’den çıkış yaptığınız tarihe 5 yıl yaparak bulabilirsiniz.