Kısa dönem ikamet izni, Türkiye’de vize süresi ya da vize muafiyet süresinden daha uzun süre konaklamak isteyen yabancılar için düzenlenen bir ikamet iznidir. Öngörülen süreden uzun kalmak isteyen tüm yabancıların bu ikamet iznine başvurması zorunludur.
Vize süresinden ya da vize muafiyet süresinden daha uzun kalmak isteyen kişiler, kısa süreli ikamet iznine başvururken, Türkiye’de kalış nedenlerini ifade etmek ve belgelemek durumundalar. Diğer ikamet çeşitlerinden (Öğrenim İzni, Aile Birleşimi, Uzun Süreli İkamet İzni, İnsan Ticareti Mağduru) faydalanamayan kişiler, aşağıda ilettiğimiz gerekçelerden birine sahiplerse Kısa Dönem İkamet iznine Başvurabilirler.

Kısa Dönem İkamet İzni Çeşitleri
1.Bilimsel araştırma nedeniyle Türkiye’de kalması gereken yabancılar
Bilimsel gerekçe ile vize kısa dönem ikamet izni almak isteyen yabancıların yapacakları araştırmanın izne tabii olması halinde öncelikle ilgili kuruluşlardan izin belgesi edinmesi, araştırma konusunun izne tabii olmaması halinde ise araştırma dair detayları barından bir beyanda bulunmaları gerekir. Bilimsel araştırma üzerinden ikamet izni almak isteyen yabancıların, Türkiye’ye girmeden önce kendi ülkelerindeki temsilciliklerimizden Bilimsel Araştırma amaçlı vize edinmiş olmaları gerekir.
2.Ticari ilişkiler kuracak, geliştirecek ya da iş kuracak olan yabancılar
Bu kategoride üzerinden başvuru yapmak isteyen yabancıların, iletişimde oldukları ve ticari bağlantı kuracak oldukları kişilerden davetiye mektubu istenebilir ya da kuracakları işe ilişkin belgeler talep edilebilir.
3.Türkiye’de taşınmazı bulunan yabancılar
Taşınmaz sahibi olan yabancıların bu ikamet iznine başvurabilmeleri için sahip oldukları taşınmazın konut olması ve konut olarak kullanılıyor olması gerekir. İlgili taşınmazın üzerinden birden fazla aile üyesinin hak sahibi olması durumunda, hak sahibi olan diğer aile fertleri de ikamet izni başvurusunda bulunabilir. Bu kişiler başvuru sahibinin eşi, yetişkin olmayan çocuğu yada bağımlı yetişkin çocuklarından herhangi biri olabilir.
4.Hizmet içi eğitim programına dahil olan yabancılar
Hizmet için eğitim üzerinden kısa dönem ikamet izni talep eden yabancıların, ilgili eğitim verecek olan kurum ya da kuruluş tarafından düzenlenen, eğitimin içeriği, eğitim verilecek olan yer ve süresini gösteren belgeleri başvuru esnasında sunması gerekir. İkame izni eğitim süresini kapsayacak şekilde düzenlenir.
5.Türkiye’nin yapmış olduğu anlaşmalar çerçevesinde öğrenci değişim programlarına dahil olan yabancılar
Çeşitli eğitim programları nedeniyle Türkiye’den ikamet izni almak isteyen yabancıların ilgili kurum tarafından düzenlenen belgeleri sunmaları gerekir. Bu kapsamda düzenlenecek ikamet izni eğitim süresini geçemez ve farklı bir amaç için kullanılamaz. Öğrenci değişim program kapsamında ikamet iznine başvuran öğrenciler eğer ilk 3 ay içerisinde genel sağlık sigortası için talepte bulunurlarda ek bir sağlık sigortası istenmez. Bu süre içinde başvuru yapmayan öğrenciler ise yabancı sağlık sigortası yaptırmak ve belgelemek zorundadırlar.
6.Turizm amacıyla kalış süresini uzatmak isteyen yabancılar
Turistik gerekçe ile kısa süreli ikamet izni başvurusunda bulunmak isteyen yabancılardan bu süre içinde hangi zaman aralıklarında nerelerde ne kadar süreyle kalacaklarına ilişkin belge istenmektedir. Gerek görüşmesi halinde seyahat planına ilişkin ek belge talep edilebilir.
7.Tedavi görecek olan hastalar
Tedavi amaçlı Türkiye’de uzun süre ile kalması gereke3n yabancıların öncelikli olarak kamu sağlığını ve güvenliğini riske edebilecek bulaşıcı bir hastalık taşımamaları gerekir. Bu amaçlar başvuru yapmak isteyen yabancıların kamu ya da özel hastanelerinden kabul belgelerini sunmaları gerekir. Eğer tedavinin tüm masraflarının ödendiği belgelenirse, ek olarak sağlık sigortası aranmaz. Aynı şekilde barınma, iaşe ve tedavi masrafları kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanan yabancılardan da ek sağlık sigortası istenmez. Bu kategori kapsamında yapılan başvurularda gerek görülmesi halinde tedaviye ilişkin ek belgeler istenebilir. Tedavi için gelen yabancıların refakatçileri için genel ikamet hükümleri uygulanır. Refakatçi olarak gelen yabancıların en fazla iki kişisi için ek sağlık sigortası şartı da aranmaz.
8.Adli ve İdari makamların kararı ile ülkede kalması gereken yabancılar
Bu kategoride yapılan başvurularda ikamet izni talepte belirtilen süre göz önüne alınarak düzenlenir.
9.Aile ikamet İzninin şartlarını artık sağlayamadığı için aile ikamet iznini kaybeden yabancılar
En 3 yıllık aile ikamet izni ile Türkiye’de kalan ve 18 yaşını yeni doldurmuş olanlar, Türk vatandaşı ile evli olan ve aile ikamet izniyle en az 3 yıl Türkiye’de kalan yabancılar (Aile içi şiddet mağduru olanlarda, mahkeme kararı olması halinde 3 yıllık ikame şartı aranmaz), destecinin ölümünün ardından destekçiye bağlı olarak aile ikamet izni alanlar (bu yabancılardan da 3 yıllık ikame şartı aranmaz)
10.Türkçe dil öğrenme kursuna katılacak olan yabancılar
Türkçe öğrenmek için ikame izni başvurusunda bulunmak isteyenlere kısa süreli ikame izni en fazla iki kere için verebilir. Eğer kusun süresi 1 yıllık az ise ikamet izni kurs süresi gözetilerek verilir. Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylanmış kurumlardan birine kayıt olmak gerekir ve ilgili eğitim kurumu, öğrenim gören yabancın kursa kayıt ve devam durumu il müdürlüklerine bildirmekle yükümlüdür.
Kamu kurumları vasıtasıyla Türkiye’de kurs, staj, araştırma ya da eğitime katılacak olanlar
Bu gerekçe ile düzenlenen ikame izinleri en fazla bir yıl süre ile düzenlenebilir. Barınma, iaşe ve sağlığa ilişkin giderlerin kurumlarca karşılanması halinde başvuru sahibinden maddi kaynaklara ya da sağlık sigortasına ilişkin belge istenmez. Gerek görülmesi halinden kurumlardan belge talep edilebilir.
11.Yükseköğretimini Türkiye’de tamamlayan yabancılardan, mezun olunan tarih itibariyle altı ay içinde başvuranlar
Yükseköğretim mezunlarından yeni mezun olanlara, ilk altı ay içinde başvurmaları halinde bir kereye mahsus olmak üzere, en fazla bir yıllık ikamet izni verilir.
12.Türkiye’de çalışmayan ama Bakanlar kurulunca gerekli görülen miktarda yatırım yapan yabancılar, eşleri ve yetişin olmayan çocukları
6735 sayılı kanun kapsamında ülkeye ekonomik katkı sağlayabilecek olan yabancıları teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen uygulama kapsamında, bu kategoride yapılan başvurularda 5’er yıllık ikamet izinleri verilir.
13.Kuzey Kıbrıs Türk Vatandaşı olan yabancılar
Başvuruda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarına 5’er yıllık ikamet izni verilir.
Kısa Dönem İkamet İzni Süreleri
Kısa dönem ikamet izi süreleri ve uzatma seçenekleri, başvuru yapılan gerekçeye göre farklılık gösterir. 13. ve 14. Maddelere bağlı yapılan başvurular dışındakiler için, Kısa dönem ikamet izni en fazla 2’şer yıllık olarak düzenlenebilir.
Kısa Dönem İkamet İzni Şartları
Kısa Dönem ikamet izni alınabilmesi için bazı şartların sağlanması gerekir. Bu şartlar Yabancılar Kanununun 32. Maddesine göre düzenlenir ve aşağıdaki gibidir:
- Talep edilen ikamet izni için gerekli görülen belgelerin sunmuş olmak
- Genel sağlık ve güvenlik şartlarına sahip olmak ve bunları belgeleyebilmek
- Gerek görünmesi halinde vatandaş olunan ya da ikame edilen ülkenin yetkili makamlarınca düzenlenen adli sicil kaydı sunabiliyor olmak
- Türkiye’de ikame edilecek adresi belgelemek
- Yabancılar kanununun 7.maddesinn kapsamına girmemek
Bu maddeler kanunlar çerçevesinde belirlenir ve zaman içerisinde değişebilir. Güncel bilgileri edinmek için uzmanlarımızdan bilgi talep edebilirsiniz.
Kısa Dönem İkamet İzni Ret Edilmesi, İptal Edilmesi ya da Uzatılmaması
Mevcut kısa dönem ikamet izini talebi pek çok gerekçe ile reddedilebilir, başvuru iptal kabul edilebilir ya da uzatılmak istendiğinde uzatma talebi kabul edilmeyebilir. Bu durumların başlıca sebepleri;
- Kısa dönem ikamet iznin gerekliliklerini yeniden sağlayamamak ya da şartların değişmiş olması
- Alınan ikamet izninin veriliş amacının dışında kullanıldığının belirlenmesi
- Başvuru sahibi hakkında geçerli bir sınır dışı kararı ya da giriş yasağının bulunması
- Yurtdışında kalınabilecek sürenin aşılmış olması
Kısa Dönem İkamet izni İçin Gereken Belgeler
Kısa dönem ikamet izni için gereken belgeler başvuru gerekçesine göre farklılaşıyor olsa da genel olarak liste aşağıdaki gibidir:
- Kısa Dönem İkamet İzni Bilgi Formu
- Pasaport (En az 1 yıl geçerli)
- 4 adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş, güncel ve arka fonu beyaz)
- Özel Sağlık Sigortası (Kurumumuz tarafından temin edilecektir)
- Randevu ve Başvuru formu (Kurumumuz tarafından temin edilecektir)
- Harç ödeme dekontları (Kurumumuz tarafından temin edilecektir)
- Adres Belgesi
Adres Belgesi Olarak Kulllanılabilen Belgeler
- Kirada kalıyorsanız sözleşmenizin noter onaylı örneği,
- Otel, motel, hotel, pansiyon gibi yerlerde kalıyorsanız, bu yerlerde kaldığınıza dair belge,
- Öğrenci yurtlarında/kurum misafirhanelerinde kalıyorsanız, yurtta/misafirhanede kaldığınıza dair e-imzalı/imzalı ve mühürlü/kaşeli belge,
- Tanıdığınızın/yakınınızın yanında kalıyorsanız, yanında kaldığınız kişinin/kişilerin adres kayıt belgesi (noter taahhütnamesiyle)
Merhabalar efendim Ukrayna vatandaşı olan Kız arkadaşımın Türkiye’de kalabilmesi için oturum izni çıkartmak istiyorum bu nedenle gerekli işlemler nelerdir ve bana maliyeti nedir bilgilendirirseniz sevinirim. Ukrayna vatandaşı kişiler için Türkiye kısa dönem ikamet izni işleminde herhangi bir değişiklik var mı muaf olarak gelmiş olması bir şey değiştiriyor mu. Teşekkür ederim. Saygılarımla.
Merhaba Fahri bey, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. Ukrayna vatandaşı kişi için Türkiye turistik oturum izni konusunda sormuş olduğunuz soruya yanıt vermeye çalışacağız. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’nin Ukrayna vatandaşlarına uyguladığı vize politikası gereğince, bu ülkenin vatandaşları vize muafiyeti kapsamında ülkemize gelebilir ve 90 gün boyunca Türkiye’de kalabilirler. Eğer 90 günden daha uzun bir süre Türkiye’de ikamet etmek isteniyorsa, Ukrayna uyruklu yabancı kişilerin ikamet izni almaları gerekmektedir. Oturma izni başvuruları yabancı kişinin ikamet ettiği il ya da ilçedeki Göç İdaresi Müdürlüğü’ne yapılmaktadır. İlk etapta Göçmen Büro uzmanları tarafından, online sistem üzerinden başvurunuz gerçekleştirilecek. Bu ön başvuru için kişinin pasaportu, fotoğrafı ve adres belgesinden başka bir şey de lazım olmamaktadır. Yapılan başvurunun ardından ortalama 2 hafta içerisinde seçilen Göç idaresi merkezinden randevu gelmektedir. 2020 & 2021 pandemi döneminde tüm bürokratik işlemler gibi bu süreler de uzayabilmektedir.
Randevu günü için fiziksel dosyanızın hazırlanması gerekmektedir. Bu noktada yine Göçmen Büro uzmanları dosyanızı son haline getirecek evrak kontrolü, yabancı sağlık sigortası, harç ve kart ödemeleri gibi işlemler tarafımızca yapılacaktır.
Normal şartlarda, yabancı uyruklu kişinin, randevu gününde hazır dosyasıyla birlikte randevunun verildiği merkezde bulunması gerekir, fakat yine 2020 & 2021 pandemi döneminde yaşanan değişikliklerden biri de kişilerin randevularında şahsen bulunma zorunluluğunun ortadan kalkmasıdır. Lütfen dikkat, bu durum yalnızca İstanbul için geçerlidir. Türkiye’nin en yoğun nüfusuna sahip şehri İstanbul’dan yapılacak olan kısa dönem turistik ikamet başvurularında, Covid-19 tedbirleri kapsamında kalabalığı azaltmak amacıyla kişilerin şahsen bulunması gerekmemektedir. Bunun yerine dosyaları posta ile gönderilir. Bu noktada da Göçmen Büro uzmanları, başvuru sahibi ile Göç İdaresi arasındaki iletişimi sağlayarak başvurunun sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlamaktadır. Dosyanın Göç İdaresi’ne ulaşmasının ardından kontroller yapılır, ön değerlendirme memurları tarafından dosyada herhangi bir eksik olup olmadığı, tüm ücretlerin ödenmiş olup olmadığı incelenir. Eğer sorun varsa, işlem beklemeye alınır ve eklenmesi gereken evrak ya da ödenmesi gereken ücret bildirilir. Bu eksiklerin giderilmesi için 1 ay süre verilmektedir. Eğer eksikler tamamlanmazsa, başvuru iptal edilir. Başvuru sahibi yabancı uyruklu kişi eğer kısa dönem oturma izni başvurusunu yaptığında vizesinin ya da vize muafiyet süresinin sonuna yaklaşmışsa, dosyasının iptal olması kişiyi kaçak duruma düşürecektir. Bu noktada yanlış hazırlanan ya da eksik hazırlanan dosyalar ve bildirimleri takip edilmeyen işler kişiyi ihlal durumuna düşürmekte ve daha büyük sorunlara yol açmaktadır. Bu yüzden başvurunuzu uzman desteğiyle yönetmenizi öneririz.
Eğer dosyada herhangi bir sorun yoksa, ya da var ve zamanında tamamlanmışsa, değerlendirme aşamasına geçilir. Bu süre toplamda 90 gündür. Sürenin kısalması ve uzaması birçok değişkene bağlıdır. Başvuru yaptığınız şehir, başvuru yaptığınız Göç İdaresi Müdürlüğü, başvuru yaptığınız dönem vb.. Normal şartlarda 1,5 ay içerisinde olumlu ya da olumsuz sonuç alınabiliyorken 2020 & 2021 pandemi döneminde, değerlendirme süresi, tüm yasal süre olan 90 güne kadar uzayabilmektedir. Tabi ki bu değerlendirme süresi uzunluğu ya da başvuruya fiziksel olarak katılmama gibi durumlar geçici durumlardır. Eski normale dönüldüğünde bu sistemler de eskisi gibi işlemeye devam edecektir.
Değerlendirmenin sonunda ise olumlu ya da olumsuz bir sonuç oluşur, eğer başvuru olumlu ise, kişinin ikamet kartı vermiş olduğu adrese gönderilir. Adreste o an bulunulmaması durumunda ise PTT’den şahsen teslim alınmalıdır.
Kendi içerisinde birçok ayrıntıya sahip Türkiye ikamet izni süreci kısaca bu şekildedir diyebiliriz. Türkiye vizesi, Türkiye e-vize, kısa dönem ikamet, süresiz (uzun dönem) ikamet, yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, aile ve öğrenci oturum izni, çalışma izni, Türk vatandaşlığı ve deport (sınır dışı) işlemleriniz için bize 0212 706 84 17 numaralı telefonumuzdan ulaşabilir, uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.
İyi günler Göçmen Büro ben 3 aylık çalışma için oturum izni almak istiyorum bunların gerekli evrakları ve harçları konusunda bilgi verebilir misiniz kısa dönem çalışmak için kısa dönem ikamet izni alabilir miyim? eğer olmuyorsa bunu nasıl yapmak gerekli doğru şekilde?? yardımlarınızı bekliyorum.
Sayın misafirimiz merhaba,
Öncelikle oturum izniyle Türkiye’de çalışma hakkınız olmadığını bildirmek isteriz. Türkiye’de çalışabilmek için öncelikle, bir iş yeri bulmanız, daha sonra bu iş yerinin sizi çalıştırabilmek için çalışma izni başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Oturum izni, bir diğer adıyla, ikamet izni yabancıya Türkiye’de kısa süreli ikamet hakkı tanımaktadır. İkamet izni harcı yabancının uyruğunda bulunduğu ülkeye göre değişiklik göstermektedir. İkamet izni başvurusunda talep edilen belgeler ikamet izni türüne göre de farklılık göstermekte olup kural olarak aşağıdaki ortak belgeler talep edilmektedir:
1. İkamet İzni Başvuru Formu;
2. Pasaport veya yerine geçerli belgenin aslı veya fotokopisi;
3. Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olunduğuna dair beyan (İdare destekleyici belge isteyebilir);
4. Geçerli Sağlık Sigortası;
5. Kira sözleşmesinin noter tasdikli nüshası.
Saygılarımızla,
Selam Azerbaycan dan kayınvalidem ve eşimin 10 yaşında yeğeni bizi ziyarete geldiler bildiğim kadarıyla vizeleri 1 ay bunu 3 aya nasıl uzatabilirim.birde küçük bebeğimiz var kayınvalidem bakıcı olarak burada kalabilirmi her iki konu içinde yardımcı olursanız sevinirim.
Sayın misafirimiz merhaba,
Türkiye’nin Azerbaycan’a uyguladığı vize muafiyeti kapsamında, Azerbaycan vatandaşları vizeye tabi olmaksızın 30 gün boyunca Türkiye’de kalabilirler. Daha uzun bir süre Türkiye’de kalmak isteyen Azerbaycan vatandaşlarının ikamet izni almaları gerekmektedir. İkamet izni başvurusu, yabancının Türkiye’ye giriş yapmasından sonra yapılmaktadır. Kayınvalidenize 1 yıllık ikamet izni veya çalışma izni alabilirsiniz. Torununa bakacak olması sebebiyle çalışma izni alma zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Bu sebepten çalışma izni alıp almamak tamamen sizin tercihinize bağlıdır.
Saygılarımızla,
Selam. Ben Azeri vatandaşıyım. Azerbaycandan gelerek Türkiye’de yaşamak ve çalışmak istiyorum. İlk başta neler yapmam gerek? Oturma iznini geldikten sonra mi yoksa önce mi almam lazım? Çalışma izni Azeri vatandaşlar için nasıl? Ve şu gerekli dokümanları hazırlamam için nerelere başvuruda bulunmaliyim? Bu işlemleri sizle yürütebilir miyim? Teşekkür ederim.
Merhaba Anar bey, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. Türkiye’de yaşamak ve çalışmak konusunda sormuş olduğunuz soruya detaylı bir şekilde yanıt vermeye çalışacağız. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’nin Azerbaycan vatandaşlarına uyguladığı vize politikası gereğince, bu ülkenin vatandaşları vize muafiyeti kapsamında ülkemize gelebilir ve 90 gün boyunca Türkiye’de kalabilirler. Eğer 90 günden daha uzun bir süre Türkiye’de ikamet etmek isteniyorsa, Azerbaycan uyruklu yabancı kişilerin ikamet izni almaları gerekmektedir. Bu ikamet izinleri kalış amacınıza göre değişmekte olup aşağıdaki kategorilere ayrılmıştır:
–Kısa Dönem İkamet İzni: Turistik gelen kişiler, Türkiye’de tedavi olacak kişiler, staj yapacak kişiler, Türkçe dil kursuna katılacak kişiler, Türkiye’de ev alan kişiler, bilimsel araştırma yapacak kişiler vb. amaçlara sahip yabancı uyruklulara verilmektedir.
–Uzun Dönem İkamet İzni: Süresiz ikamet izni olarak da bilinir. Türkiye’de kesintisiz olarak 8 yıl ikamet etmiş kişilere verilir.
–Aile İkamet İzni: Bir Türk vatandaşıyla evlenen ve evlendiği kişi tarafından desteklenebilen kişilere verilir.
–Öğrenci İkamet İzni: Türkiye’de öğrenim gören kişilere verilir.
Eğer Türkiye’de çalışmak ve artık ülkemizde yaşamak istiyorsanız, bir şirketle anlaşarak çalışma izni işlemlerinizi başlatmalarını sağlamalısınız. Göçmen Büro uzmanları, ikamet başvurunuz gibi çalışma izni başvurunuzun da sağlıklı bir şekilde yönetilmesini sağlayacaktır. Başvurunuz olumlu bulunursa, Türkiye çalışma izni ile ülkemizde yaşamaya ve çalışmaya başlayabilirsiniz. Çalışma izni aynı zamanda ikamet izni yerine de geçmektedir.
Lütfen dikkat, çalışma izni almadan çalışan kişiler, tespit edildiği takdirde sınır dışı edilmektedir. Lütfen işlemlerinizi yasalara uygun şekilde gerçekleştirmeye özen gösteriniz. Türkiye’ye vize muafiyetiyle geldikten sonra iş arama döneminizde yasal bir şekilde kalmaya devam etmek için kısa dönem turistik ikamet başvurusu yapabilirsiniz. Bu başvuru size 90 güne ek olarak 6 ay ile 1 yıl arasında ikamet hakkı vermektedir. Eğer bu süre içerisinde iş bulup çalışma izni işlemlerinizi başlatamazsanız, Türkiye’de kalmaya devam edebilmek için farklı alternatiflere yönelebilirsiniz. Bunlardan bir tanesi Türkiye’de ev satın almaktır. Evin değerinin bir önemi olmamakla birlikte statüsünün mesken olması gereklidir, yani içinde yaşayabileceğiniz bir mülk satın almalısınız. Bu size her yıl yenilenebilen bir kısa dönem ikamet hakkı verir. Bu ikamet ile Türkiye’de 5 yıl kaldıktan sonra Türk vatandaşlığına başvuru hakkı, eğer vatandaş olmak gibi bir niyetiniz yoksa da 8 yıl ikamet ettikten sonra süresiz oturma izni hakkı kazanabilir ve başvuru yapabilirsiniz. Bu 2 durum çalışma izniyle Türkiye’de bulunan kişiler için de geçerlidir. Aynı şekilde 5 yıl kesintisiz ikametle Türk vatandaşı ya da8 yıl kesintisiz ikametle süresiz ikamet izni sahibi olabilirler.
Türkiye vizesi, Türkiye e-vize, kısa dönem ikamet, süresiz (uzun dönem) ikamet, yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, aile ve öğrenci oturum izni, çalışma izni, Türk vatandaşlığı ve deport (sınır dışı) işlemleriniz için bize 0212 706 84 17 numaralı telefonumuzdan ulaşabilir, uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.
Selam aleykum. Azeriyim, yeni evlendik. Eşimle bir kaç ay türkiyede yaşamak istiyoruz. Türkiyede akrabalarımız var, onlarda kalıcaz. Oturma izni almak için akrabalarımızın evinin tapusu yeterli mi?
Merhaba yeterli değil, bizden danışmanlık hizmet almanızı öneririz.
Iyi gunler.ben Azerbaycan vatandaşi olarak bir yillik oturum iznin nasil ala bilirim?
Merhaba, bizden hizmet alarak tüm evraklarınızın hazırlanması ile alabilirsiniz.
Slm Azeri bayan bı tanıdığım Gaziantep’te oturum izni almak istiyor.azerilere kaç ay oturum izni veriliyor ve nerden başvuru yapacak.istenilen şartlar evraklar nedir.simdiden teşekür ederim.
Merhaba Gaziantepte çok fazla Suriyeli olduğu için diğer ülke vatandaşı yabancılara oturum izni verilmemektedir.
Merhaba,Türkiye’ye şubat ayında 3 aylık kurs eğitimi almak için gelmek istiyorum.Türkiye’de oturma iznini nasıl ala bilirim?Kendim Azerbaycan vatandaşıyım.Hangi belgeler lazlm?
Merhaba, alacağınızın eğitimin içeriğine göre öğrenci vizesiyle gelmeniz gerekebilir.
Ukrayna vatandaşı olan Kız arkadaşımın Türkiye’de kalabilmesi için oturum izni çıkartmak istiyorum bu nedenle gerekli işlemler nelerdir ve bana maliyeti ne olacak.toplam hizmet bedeliniz nedir .
bu arada mersinde oturuyorum .sizin tarafınızdan hizmet yapılırsa size fotograf dısında evrak yollayacakmıyım
slmlr
ahmet
Merhaba, bize ödeyeceğiniz ücret 750 TL danışmanlık ücreti artı yaşına göre sağlık sigortası ücretidir, geriye kalan masraflarınız devlete ödeyeceğiniz masraflardır. iletişim numaralarımızdan iletişime geçebilirsiniz.
Selam!
Ben Azerbaycan vatandasiyim Istanbula geldim.ben kac gun oturma izni olmadan burda kala bilirim.
Merhabalar,
30 gün dolmadan oturma izni için başvuru yapılması gerekir.
0212 970 0288
Çiğdem Barak
Iyi günler nişanlım azerbaycanlı ve evlenmeden turkiyeye yerleştirmek istiyoruz Nasıl bir yol izlemeliyiz ; daha sonra evlilik için nasıl yol izlemeliyiz yoksa bir seferde evlenerek müracaatımız (yada evlenmek için müracaatımız) nasıl olmalıdır.
En kısa yol ve ücretleri ile ilgili bilgi rica ediyorum.(bu arada yaşanacak il İzmir)
Geldikten sonra ofisimize gelirseniz oturum izni başvurunuzu yapabiliriz
0212 970 0288
Merhaba ben türkiye yaşıyorum azbeycanda sözlüyüm.ama başımızda bir evlilik geçti mahkeme boşanma kararı verdi ama resmi olarak boşanmadım.sozlum yakında türkiye gelecek nasıl izin belgesi alabilirim
Sayın ziyaretçimiz merhaba,
İzin belgesini uzman danışmanlık ve başvuru hizmetlerimizden uygun fiyatlara yararlanarak alabilirsiniz, iletişim kısmındaki mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla.
Merhaba kısa dönem oturma izni başvurularını yapan yabancı tanıdığımız pandemi yüzünden işlemlerini tamamlayamadı ve kaçak duruma düştü. Şuan ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Ne yapmamızı önerirsiniz?
Sayın ziyaretçimiz merhaba,
Kaçak duruma düştü ise, cezasını ödeyerek ülkeden çıkış yapması gerekmektedir. Daha sonra vize işlemleri için uzman danışmanlık ve başvuru hizmetlerimizden faydalanmak için bize ulaşabilirsiniz,
Saygılarımızla.
Merhabalar; ben Azerbaycan vatandaşıyım. Oğlum Türkiye’de üniversite eğitimi alıyor. Ben de 1 yıldır onunla birlikte burada kalmaktayım. Turistik ikamet izni almıştım fakat şu anda bitmek üzere. Uzatmak için ne yapmalıyım? Artık uzatılmayacak gibi söylentiler duyduğum için emin olamadım. Eğer öyle ise mülk alsam o şekilde ikamet izni alabilir miyim? Bana bu konuda yol gösterebilirseniz çok sevinirim. Alacağım evin değeri için alt sınır nedir? İlginiz için teşekkürler.
Sevda hanım merhaba; önceki çıkan yasaya göre turistik ikamet izinlerinde uzatma başvurularının kabul edilmeyeceği bildirilmişti. Fakat sonrasında oluşan olağan üstü hal pandemi sebebiyle tekrardan uzatma başvuruları yürürlüğe alınmıştır. Çoğu yabancı ikamet izni bitmesine rağmen ulaşım hatları kapalı olduğu için ülkesine dönememiş ve kaçak duruma düşmüştür. Oluşan bu mağduriyeti engellemek adına da uzatma başvuruları tekrar kabul edilmeye başlanmıştır.
Sizin durumunuzda şu an için uzatma başvurusu yapabilmekle birlikte uzun vadede bunun tekrar uzatılıp uzatılmayacağı net olmadığından eğer böyle bir imkanınız var ise bir mülk satın alarak onun üzerinden ikamet almanız daha doğru olacaktır. Alacağınız mülk için biçilen özel bir alt sınır olmamakla birlikte mesken olması temel şarttır. Yani arsa, devre mülk olarak değil yaşanabilecek mesken olan bir mülk olması gerekmektedir. Mülkünüz sabit olarak kaldığı takdirde her yıl onun üzerinden başvurunuzu yenileyerek ikamet izni sahibi olabilirsiniz. Uzun vadede kalmak fikrinde iseniz sizin için bu yöntem daha uygun olacaktır. İkamet izni uzatma, yeni mülk ikamet başvurusu gibi tüm işlemlerde uzman kadromuzla sizlere danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
Merhaba, Avrupa vatandaşı İspanyol erkek arkadaşım yaklaşık 2 sene Türkiye’de yaşamak istiyor. Kendisi yazar olduğu için herhangi bir yere bağlı değil dolayısıyla geçim belgesi çıkartması mümkün görünmüyor.
1) Evi kiralaması için oturum izni şart mı?
2) Yukarıda saydığım koşullarda, yani burada yaşama amacının sadece turistik olması ve İspanyada yazar olduğu için bir kuruma bağlı çalışmadığı dolayısıyla da geçim belgesinin olmaması oturum izni için bir problem teşkil eder mi?
3) Evi ben kiralayıp faturaları üstüme alsam fakat içinde o otursa ve 90 günde bir (avrupa vatandaşları 90 gün vizesiz Türkiye’de kalabilme hakkına sahip) çıkış yapıp gelse mümkün olur mu?
Merhabalar;
Beyefendinin ev kiralaması için ikamet izninin zorunlu olmaması ile birlikte pasaportu yeterlidir. Bahsettiğiniz şekilde 90 günde bir giriş çıkış söz konusu olamaz çünkü o kural 180 günde bir yapılabilmektedir. Kişi için ikamet izni başvurusu yapılması zorunlu olup bunun da ilk 90 gün içerisinde yapılmış olması gerekmektedir. Kişi dilerse ev sahibi ile anlaşma sağlayarak faturaları üzerine almadan da ilerleyebilir. Burada önemli olan Türkiye’de kalması için bir oturum izni sahibi olması gerekmektedir. Turistik olarak ikamet imkanı sunulmakta olup başvurular için Göçmen Büro olarak uzman kadromuzla sizlere hizmet verebilmekteyiz. İletişim bilgilerimiz üzerinden bize ulaşabilir size uygun çözümlerimiz ve yol haritalarımızla süreci beraber yönetebiliriz. Dilerseniz info@gocmenburo.com adresimizden mail yolu ile de bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba,
Ben anadili Ingilizce olan bir Ingiliz vatandaşıyım. Türkiye’de İngilizce öğretmeni olarak çalışmak istiyorum. Gerekli yeterliliklere ve CELTA sertifikasına sahibim. Şu anda online olarak iş arıyorum ama bu konuda bir sorum var. Geçerli bir iş teklifim olmadan Türkiye’ye turist olarak gelip iş arayabilir miyim? Ya da Türkiye dışında kalıp teklif bulana kadar iş aramam daha mı iyi olur? İngiliz vatandaşı olduğum için vize gerekliliğimin olmadığını biliyorum ama Turist vizesiyle iş bulmanın benim çalışma izni sürecim için olumsuz bir etkisi olur mu merak ediyorum.
Teşekkür ederim.
Adam Rackham
Adam bey merhaba;
Türkiye’de çalışmak için çalışma izni sahibi olmanız gerekmektedir. Çalışma izni alırken yapacağınız iş alanında diploma getirmeniz ve bunun Türkiye’den denkliğini almanız gerekmektedir. Bu denklik belgesi ile birlikte başvuru sürecini ilerletebilirsiniz. Çalışma izni alabilmek için işlemler işveren üzerinden ilerlemekte olup eğer şirket kurulumu gerçekleştirmeyecekseniz bir şirketle iş sözleşmesi yaptıktan sonra şirket sizin adınıza başvuru yapmaktadır. Bu nedenle öncelikle işi bulmanız sonrasında izin etabına geçmeniz mümkün olacaktır.
Bir şirket ile anlaşma sağlamış olsanız dahi ister Türkiye’den başvuru yapabilir isterseniz de ülkenizdeyken başvuru yaparak onaylandığında çalışma vizesi ile Türkiye’ye giriş yapabilirsiniz. Eğer başvurunuz için Türkiye’den ilerlemek isterseniz geçerli bir oturum izni hakkına sahip olmanız gerekmektedir. Bu nedenle iş bulma süreci için de buradan ilerleyebilir; vize muafiyeti ile Türkiye’ye gelip iş bulma sürecinden sonra çalışma izni başvurusu yapabilirsiniz.
Merhabalar; benim eşim Ukrayna vatandaşı. Türkiye’ye turist vizesi ile giriş yaptı ve 15 gün sonra vizesi bitiyor. Vizesini uzatarak burada kalmasını istiyorum. Vizesini uzatmam mümkün mü ve nasıl yapacağım? Siz bu konuda danışmanlık veriyorsanız bana nasıl yardımcı olabilirsiniz bilgilendirebilirseniz sizinle çalışmak isterim. İlginiz için teşekkürler.
Merhabalar; kişi Rus vatandaşı olduğu için vizeden muaf olarak ülkeye giriş yapabilmekte olup muafiyet süresi sona erdiğinde ülkesine dönmesi gerekmektedir. Eşiniz olduğu ve resmi evlilik yaptığınız için kişiye Türkiye’de ikamet iznine başvurarak aile bütünlüğü gereği yanınızda kalma hakkı tanınmaktadır. Burada eşinize aile ikamet izni başvurusu yapmamız gerekmektedir. Başvuru için bahsi geçen vize muafiyet süresi içerisinde ilerlenmeli aksi takdirde ülkesine dönerek 180günlük süreci tamamlayarak ardından tekrar giriş yapması gerekmektedir. İkamet izni başvurularında belirli süre sonunda vatandaşlık başvurusu yapabilme hakkı da tanınmaktadır.
Aile ikamet izinlerinde bu süre daha kısa tutulmuş ve 3 yıl sonunda başvuru yapabilmek mümkün hale gelmiştir. Buradaki en şart bu ikamet izinleri arasında boşluk bırakılmadan sürekli uzatma başvurusu yapılarak ilerlenmesidir. İlk olarak aile ikamet izni başvurusu yapabilmemiz için eşinize size bağımlı başvuru yapmalı ve sizin onun geçimini sağlamayı taahhüt etmeniz gerekmektedir. Bu nedenle de sizin iş evraklarınız ile birlikte 3 aylık maaş bordronuzun başvuruda sunulması gerekmektedir. Hanımefendinin pasaportunun en az 1 yıl geçerli olması da bu başvuruda aranan temel şart olarak gelmektedir. Biz Göçmen Büro olarak size başvurunuza özel evrak listenizi sunduktan hemen sonra gerekli evrakları sizden alıp sürecin tamamını biz yürütmekteyiz. Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak için göç danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Merhabalar; ben İran’dan yazıyorum. Türkiye’de bir üniversitede dişçilik bölümünde okumak istiyorum. Liseyi başarıyla bitirdim fakat orada dişçilik okumak için ne yapmam gerekir bilmiyorum. Siz bana yol gösterebilirseniz Türkiye’ye ona göre geleceğim. Başvuru için nasıl yapacağım? Sonrasında öğrenci ikameti için siz yardımcı oluyor musunuz? İlginiz için teşekkürler
Sadife hanım merhabalar; yabancı bir vatandaşın Türkiye’de devlet okuluna kayıt yaptırabilmesi için Yabancı Öğrenci Sınavı’na girmesi gerekmektedir. İran vatandaşlarına tanınan 90 gün vize muafiyeti ile ülkeye giriş yapabilir ve sınavınıza girebilirsiniz. Sınav sonucunuz başvuru yapacağınız bölüme göre değerlendirme olup başvuru yapacağınız okullar için kayıt oluşturmanız gerekmektedir. Başvuru öncesinde kendi ülkenizde tamamladığınız eğitimin içeriğini belgelemek adına transcript alarak noter onaylı Türkçe tercümesi ile okula başvuru yapmanız gerekmektedir. Sonrasında ise seçtiğiniz eğitim dilini belgelemeniz adına yeterlilik sonucu sunmanız gerekmektedir. Eğer Türkçe eğitim ise Tömer’den yeterlilik sınavıyla bilginizin seviyesini sunmanız istenmektedir.
Transcriptinizi sunarak eğitiminizi belgelemenize denklik denilmektedir. Bu başvuru için çok önemli bir kısımdır. Eğer denk görülmez ise başvuru yapacağınız bölüme ve okula bağlı olarak ek ders verilebilir ya da kabul edilmeyebilirsiniz. Kayıt işlemleri tamamlandığında ikamet izni başvurusu yapılmakta en önemli kısım okul kaydıdır. Bununla birlikte öğrenci ikamet izni başvurusu yapılarak ilk başvuruda 1 yıllık olarak verilmekte olup sonrasında ise eğitim boyunca her yıl güncellenmektedir. Biz Göçmen Büro olarak sınav kaydından eğitim kaydına sonrasında da ikamet izni başvurusuna kadar tüm süreçle ilgilenmekte olup iletim@gocmenburo.com adresimizden ya da sitemizdeki iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba.Benim otrumum var evlik üzerinden,oglum Azerbaycandan bura gelecek hastaliğiyla bağlı ,ben ona nasıl keçici oturum ala bilirim ,tedavi alması için ve fiyatı nekadar olacak
Merhaba bizim ile iletişime geçiniz size yardımcı olalım 0212 706 84 17
Sayin Yetkili,
internette sitenizle karsilastim ve sizden hizmet almak istiyorum. Durumumu özetlemek gerekirse:
Turkiye Cumhuriyeti Vatandasiyim, esim ise Rus Vatandaşı ayni zamanda bir bebeğimiz var. Bebegimizin de Turk nüfus cüzdanı yok henüz. Yurtdisinda calisiyorum, yaşıyoruz yalnız ikemetgahim hala Turkiye’de.
27 Ekim 2020 tarihinde Turkiye’ye geldik.; 21 Aralık 2020 tarihinde ise Rusya’ya donduk. Rusya vatandaslarinin vizesiz olarak ülkemizde kesintisiz olarak 60gun kalma hakları varmış; dolayisiyla herhangi bir suc işlememiş olduk( 55 gun kalis suresi)
24 Nisan 2021 tarihinde tekrardan gelip, 15 Haziran 2021 e kadar kalmak istiyoruz. Bu durumda da herhangi bir suc işlenmemiş oluyor anladigim kadarıyla ( 52 gun kales suresi)
Ancak 1 Ekim 2021 tarihinde geldigimiz zaman sadece 8 gun kalma hakkimiz olacak. ancak biz 2022 Ocak ayına kadar kalmak istiyoruz. Bu durumda bizim Kısa Donem Ikamet Izni (Turistik amaçlı)yapmamiz mi daha doğru yoksa Aile Ikamet izni almamız mi?
Bu izinlerin cikis suresi yaklaşık olarak kaç gündür?
Firmaniz bizim yerimize başvuru ve başvuru takibi yapabilir mi?
Ucretler hakkında bilgi alabilir miyim?
Tesekkurler
Merhaba Yigitcan bey, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. Rus vatandaşı Türkiye ikamet izni konusu hakkında sormuş olduğunuz sorulara ayrıntılı bir şekilde yanıt vermeye çalışacağız.
İlk olarak yabancı kişilerin Türkiye’de vize muafiyetiyle kalış hesaplamasındaki kuraldan bahsedelim. Bu kural her 180 günde 90 gün olarak hesaplanır ve muafiyet süresi uyruktan uyruğa değişmektedir. Rusya vatandaşları için ilgili kurala baktığımızda “Aralıksız en fazla 60 gün, toplamda 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla” kalış yapılabileceğini görüyoruz.
Kontrol edildiğinde geriye dönük olarak son 180 gün baz alınır ve bu son 180 günün ne kadarının ülkede geçtiği toplanır. Çoğu kişinin yanlış bildiğiyse bu sürelerin her 6 ayda bir ya da her yılbaşında sıfırlandığıdır.
Sizin hesaplamanıza gelecek olursak, 27 Ekim – 21 Aralık tarihleri arasında 55 gün kaldığınızı belirtmişsiniz, bu noktada herhangi bir ihlal bulunmuyor. 90 günlük hakkın, 60 günlük aralıksız kısmının 55 gününü harcamış oluyorsunuz. Ertesi yıl 24 Nisan’da geldiğinizde ise, bu tarihten geriye doğru 180 günlük dönem incelendiğinde süreç Aralık’a kadar geliyor ve bir önceki kalışınız, sonraki kalışınızı etkilemiş oluyor. Tam olarak hesap yapacak olursak, süreç olarak bir önceki yılın 24 Ekim’ine kadar olan dönem ele alınıyor ve 90 gününüzden buradaki 55 gün düşüldükten sonra 35 günlük kalış hakkınız olabiliyor. 35 gününüzü de doldurduğunuzda artık herhangi bir muafiyet hakkınız olmayacak. Bu girişiniz ikamet başvurusu için yeterli olmayacağından ötürü, ayrıca zaten ülkeden en azından 4-5 aylığına çıkacağınızı da söylediğiniz için bu 35 günü tam olarak doldurmamanızı öneririz. Eğer bir 5 günlük süre bırakırsanız, Ekim ayında Türkiye’ye girdiğinizde bu kalan 5 gün içerisinde ikamet izni başvurusu yapabilir ve kalışınızı uzatabilirsiniz. Aksi takdirde eşiniz ve çocuğunuzun havaalanında ülkeye alınmaması gibi bir durum oluşacaktır.
Eğer Türkiye’de geçici olarak bulunuyorsanız kısa dönem ikamet izni sizin için yeterli olacaktır. Tamamen yerleşme niyetiniz varsa aile ikameti izni başvurusu yapmanız daha uygun olur.
Göçmen Büro olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden veya 0212 706 84 17 no’lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhabalar sayın yetkili. Ben kendim Türk vatandaşıyım, aile ikameti üzerinden vatandaşlık aldım. Eşim Türk. Annem ise Azerbaycan vatandaşı. Kendim 6 aylık hamileyim ve kısmetse doğumumu Türkiye’de gerçekleştirmek istiyorum. Bu nedenle de annemin buraya gelmesini istemekteyim. Azerbaycan vatandaşlarının burada 90 gün süre ile kalabildiğini biliyorum fakat annemin burada çok daha uzun süre kalması gerekecek. Bu nedenle de annem için ikamet izni başvurusu yapmak istiyorum. Annem bizim evimizde bizimle beraber yaşayacak. O şekilde işlem yapmak istiyorum. Hazırlamamız gereken evraklar tam olarak nelerdir?
Annem için aile ikamet izni başvurusu yapamıyoruz sanırım o eş ve çocukta oluyor anladığım kadarıyla. Annemin Azerbaycan’dan gelirken getirmesi gereken bir belge var mıdır? Evraklar, ücretler ve başvuru süreçleri hakkında beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Bir aksilik yaşamamak adına süreci sizin gibi profesyonel bir firma ile yürütmek istemekteyiz. Malum ben de hamile olduğum için her şeye yetişmem mümkün olmuyor. Danışmanlık hizmet kapsamlarınız hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum. Dönüşünüzü beklemekteyim. İyi çalışmalar
Merhabalar sayın Zehra, Azerbaycan vatandaşları 180 gün içerisinde sadece 90 gün Türkiye’de kalabilmekte olup asıl tavsiye edilen tek girişte maksimum 30 gün kalmalarıdır. Bu süreçten daha uzun soluklu olarak ülkemizde kalmak isterseler o halde kısa dönem ikamet izni başvurusu yapılması gerekmektedir. Bu başvuru işleminde ise farklı kategoriler yer almakta olup sizin de bahsettiğiniz gibi aile ikamet izni de bu kategorilerden biridir. Bu kategoride başvuru yapmak için anne çocuk ilişkisinde çocuğun 18 yaşından küçük olması şartı aranmaktadır. Sizin durumunuzda aile ikamet izni başvurusu mümkün olmamakta turistik amaçlı kısa dönem ikamet izni başvurusu yapılması uygun olmaktadır. Bunun için sizin ve eşinizin notere giderek adres taahhütü vermeniz gerekmektedir. Bu taahhütle beraber kişinin adresinin sizin adresiniz olacağı beyan edilmektedir.
Bunun sonrasında ise zorunlu yabancılar sağlık sigortası kesilecek olup yabancı bu sigorta dahilinde Türkiye’deki devlet hastanelerinde tedavi hizmeti alabilmektedir. Başvuru işlemleri online olarak yapılmakta olup online başvuru sonrasında da kişi için uygun gün ve saate randevu alınabilmektedir. Bu randevu işlemi sonrasında ise kişi evraklarıyla birlikte alınan bu randevuya şahsen katılım sağlayacaktır. Randevuya katılmasını takiben başvuru sonuçlanana kadar Türkiye’de kalması gerekmektedir. Bu kalış sonrasında ise başvuru onaylandığında artık yasal olarak burada kalıyor olması mümkün olmaktadır. Başvuru esnasında istenen ikamet izni süresi formda girilecek olup bu onaylanmaya bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Eğer kalış süresi hak edilen süreden daha uzun olması istenirse o halde uzatma başvurusu yapılması gerekmektedir. Bu başvurular da kişinin yasal kalış süresi dolmadan önce uzatma başvurusu kategorisinde yapılması gerekmektedir. Başvuru işlemlerini bizimle yürütmek isterseniz telefonla bize ulaşarak konu hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
İyi günler ben türk vatandaşıyım eşim yabanci uyruklu ve ikamet izni için başvuru yaptık kısa dönem olarak çünkü uzun dönem için belirli bir gelir istedigi iÇin uzun dönem yapamadık ve kısa döneme yöneldik ve 2 senelik izin. Başvurusu yaptık herşey çok güZel geçti ve kartımız elimize ulaşti ama kartın arka tarfında geçerli oldugu süre 1 sene göZüküyor ve biz 2 senelik başvuru yaptık neden böyle oldu göç idaresinin sitesine girdigimiZde 2 sene onaylanmış gözüküyor ama bizim elimizdeki kartta 1 sene gözüküyor bana bunu açıklarmısınız şimdiden teşekkürler
Merhaba ikamet izni başvuruların sonucunu Göç idarede çalışan memur karar vermektedir yapılan başvuru sürecini