Türk Vatandaşlığı Nasıl Alınır?
Türk Vatandaşlığı, Türk Vatandaşlığı nasıl alınır? 2022’de Türk Vatandaşlığı Almak, Türk vatandaşlığı nasıl kazanılır? sorularınıza detayları olarak Türk vatandaşlığı rehberimizde yazmıştık.
TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇİŞ NEDİR?
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile vatandaşlık bağı bulunmayan yabancının/kişinin Türk vatandaşlığını kazanmasıdır.
TÜRK VATANDAŞLIĞININ KAZANILMASI
- Türkiye’de kesintisiz olarak beş yıl ikamet eden yabancılar,
- Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile evli olan ve en az üç yıldan beri evliliği devam eden yabancılar,
- Millî güvenlik ve kamu düzenine herhangi bir tehlike oluşturmamak şartıyla;
- Türkiye’ye sanayi tesisi temin edilmesini sağlayan ya da ekonomik, sosyal, sportif, kültürel, bilimsel, teknolojik, sanatsal alanlarda olağanüstü hizmeti geçen ya da geçeceği ile ilgili kanı uyandıran ve ilgili bakanlıklarca haklarında gerekçeli teklifte bulunulan yabancılar,
- 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu uyarınca oturum izni alanlar ve Turkuaz Kart sahibi yabancılar ile bunların yabancı eşi, kendisinin ve eşinin ergin olmayan ya da bağımlı çocukları,
Vatandaşlığa alınması zaruri görülen yabancılar, - Göçmen olarak kabul edilen yabancılar,
- Millî güvenlik bakımından tehlike oluşturacak bir durumu olmaması şartıyla Türkiye’de ikamet ettiği süreye bakılmaksızın, Türk vatandaşlığını yeniden kazanabilecekler;
- Çıkma izni alarak vatandaşlık hakkını kaybedenler ile vatandaşlıktan ıskat edilmiş kişiler
Anne ya da babaları nedeniyle vatandaşlığı kaybeden çocuklar ergin olmalarından itibaren üç yıl içinde seçme haklarını kullanarak Türk vatandaşlığını kazanabilirler, - Bir Türk vatandaşı tarafından evlat edinilen ergin olmayan kişi, millî güvenlik ve kamu düzeni için bir tehlike oluşturmuyorsa, karar tarihinden itibaren Türk vatandaşlığını kazanabilir.
- Soy bağından ya da doğum yerinden dolayı;
- Türkiye içinde ya da dışında olduğu fark etmeksizin Türk vatandaşı anne – babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşı olarak kabul edilir.
Türk vatandaşı anne ve yabancı babadan evlilik birliği dışında doğan çocuk Türk vatandaşı olarak kabul edilir. - Türkiye içinde veya dışında evlilik birliği dışında Türk vatandaşı babadan olan ve yabancı anadan doğan çocuk, 5718 sayılı Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun hükümlerine göre, Türk vatandaşı babaya soy bağı ile bağlanması halinde doğumundan itibaren Türk vatandaşlığını kazanır.
- Türkiye’de doğan ve yabancı ana ve babasından dolayı doğumla herhangi bir ülkenin vatandaşlığını kazanamayan çocuk, doğumdan itibaren Türk vatandaşı olarak kabul edilir.
Türkiye’de bulunmuş çocuk aksi sabit olmadıkça Türkiye’de doğmuş sayılır.
- Türkiye içinde ya da dışında olduğu fark etmeksizin Türk vatandaşı anne – babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşı olarak kabul edilir.
- Çıkma izni alarak vatandaşlık hakkını kaybedenler ile vatandaşlıktan ıskat edilmiş kişiler
Türk Vatandaşlığı Kazanma Şartları Nelerdir?
Türk Vatandaşlığı Nasıl Alınır? Aşağıdaki şartlardan herhangi birini sağlayan yabancı, kanun kapsamında Bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaşlığı kazanabilir:
- En az 500 bin ABD Doları tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği Ekonomi Bakanlığınca tespit edilen yabancılar,
- En az 400 bin ABD Doları tutarında taşınmaz satın alarak tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyduran ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen yabancılar,
- En az 50 kişilik istihdam oluşturan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca bu durumu tespit edilen yabancılar,
- En az 500 bin ABD Doları tutarında mevduatı Türkiye’de faaliyet gösteren bankalardan birine yatıran ve 3 yıl boyunca tutma şartı koyan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca tespit edilen yabancılar,
- En az 500 bin ABD Doları tutarında Devlet borçlanma araçlarından satın alan ve üç yıl tutmak şartı koyan, Hazine Müsteşarlığınca tespit edilen yabancılar
TÜRK VATANDAŞI OLMAK İÇİN NEREYE MÜRACAAT EDİLMELİDİR?
Vatandaşlığımızı kazanılması için yurt içinde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine ve istisnai olarak İçişleri Bakanlığına, yurt dışında ise temsilciliklerimize müracaat edilmelidir. Bizzat veya özel vekaletname ile bu işlemler başlatılır.
VATANDAŞLIĞA MÜRACAATTA İŞLEM SAFAHATLARI NELERDİR?
- Dosya açılması ( form dilekçe düzenlenmesi)
- İstenen evrakların incelenmesi ve varsa eksikliklerin tamamlanması ( sağlık raporu, ikamet süre yazısı, adli sicil kaydı, pasaport fotokopisi, doğum belgesi, fotoğraf, geçim belgesi, yabancının ülkesinden getirdiği belgeler, harç makbuzu vb. gibi)
- Emniyet Müdürlüğü/Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan tahkikata ilişkin rapor ve parmak izlerinin alınması,
- Vatandaşlık inceleme komisyon toplantısına bizatihi iştirak,( eş dolayısıyla müracaatlarda eşlerin ikisi de katılmaktadır)
- Toplantı neticesi dosyanın tamamlanması ve komisyonun görüşüyle birlikte Nüfus vatandaşlık Genel Müdürlüğüne gönderilmesi,
- Kararın gelmesi ve yabancıya tebliği.
TÜRK VATANDAŞLIĞINI KAZANMA USULLERİ
YETKİLİ MAKAM KARARI İLE TÜRK VATANDAŞLIĞININ KAZANILMASI
Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen bir yabancı, kanunda belirtilen şartları taşıması halinde Bakanlığımızın kararı ile Türkiye uyruklu vatandaşlığımızı kazanabilir.
Yetkili makam kararı ile Türk vatandaşı olursanız, eşinizin vatandaşlık durumunda herhangi bir değişiklik olmaz. Ebeveynlerinden birinin vatandaşlığı kazandığı tarihte velayet hakkına sahip olduğu çocukları diğer eşin de muvafakat etmesiyle Türk vatandaşlığını kazanır. Diğer ebeveynin muvafakat etmemesi halinde ebeveynlerde birinin yerleşim yerindeki hakim kararına göre işlem yapılır. Türk vatandaşlığını birlikte kazanan ebeveynlerin çocukları da vatandaşlığı kazanmış olur. Ebeveynlerin kendileri ile birlikte işlem görmeyen çocukları, ergin olduktan sonra Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvurdukları takdirde haklarında Türk vatandaşlığının genel olarak kazanılmasına dair madde hükümleri uygulanır.
Aranan şartları taşımak Türk vatandaşlığının kazanılması için kişilere mutlak bir hak sağlamamaktadır.
TÜRK VATANDAŞLIĞININ GENEL OLARAK KAZANILMASI
Türk Vatandaşlığı Nasıl Alınır? Türk vatandaşlığı almak isteyen yabancı kişiler, aşağıdaki şartları taşıdıkları takdirde bakanlık kararı ile vatandaşlık sahibi olabilirler.
a) Başvuracak kişi vatandaşı olduğu ülkenin kanununa, vatansız ise 4721 sayılı Türk Medenî Kanununa göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmalıdır,
b) Başvuracak kişi başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye’de kesintisiz beş yıl ikamet etmelidir. Vatandaşlığımızı kazanma talebinde bulunan bir yabancı başvuru için aranan ikamet süresi içinde toplam 12 ayı geçmemek üzere Türkiye dışında bulunabilir. Türkiye dışında geçirilen süreler ikamet süreleri içinde değerlendirilir.
Türk vatandaşlığı almak için talepte buluna bir yabancı başvuru için aranan oturum süresi içinde toplam 6 ayı geçmemek üzere Türkiye dışında bulunabilir veya ikametinde kesinti yapabilir. Türkiye dışında geçirilen süreler/kesinti yapılan süreler ikamet süreleri içinde değerlendirilir. Ayrıca ikamet izninin veriliş amacı da önemlidir. Ülkemizde turizm amaçlı kalan yabancılar ile öğrenim amaçlı kalan yabancıların vatandaşlık talepleri alınmamaktadır. Bu kriterler Nüfus vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından belirlendiği için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerinden takip edilmelidir)
c) Türkiye’de yerleşmeye karar verdiğini davranışları ile teyit etmelidir. (Türkiye’de ev almak, yatırım yapmak, iş kurmak, ticaret ve iş merkezini Türkiye’ye nakletmek, çalışma izni ile bir iş yerinde çalışmak ya da Türk vatandaşı ile evlenmek, ailece müracaat etmek, daha önce Türk vatandaşlığını kazanmış olan ana, baba, kardeş ya da çocuk sahibi olmak veya eğitimini Türkiye’de tamamlamak gibi)
ç) Genel sağlık bakımından tehlike oluşturacak bir hastalığı bulunmamalıdır,
d) İyi ahlak sahibi olmalıdır (Toplum içinde davranışları ile çevresine güven vermeli, toplumca hoş karşılanmayan ve toplum değerlerine aykırı kötü alışkanlığı bulunmamalıdır),
e) Toplumsal yaşama uyum sağlayabilecek düzeyde Türkçe konuşabilmeli,
f) Türkiye’de kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin geçimini sağlayacak gelire veya mesleğe sahip olmalıdır,
g) Millî güvenlik ve kamu düzenini tehlikeye sokabilecek bir hali bulunmamalıdır.
İSTİSNAİ OLARAK TÜRK VATANDAŞLIĞININ KAZANILMASI
Millî güvenlik ve kamu düzeni açısından herhangi bir tehlike oluşturmamak şartıyla Bakanlığın teklifi, Bakanlar Kurulunun kararı ile aşağıda belirtilen yabancılar Türk vatandaşlığını kazanabilirler.
a) Türkiye’ye sanayi tesisi temin edilmesini sağlayan ya da ekonomik, sosyal, sportif, kültürel, bilimsel, teknolojik, sanatsal alanlarda olağanüstü hizmeti geçen ya da geçeceği düşünülen ve ilgili bakanlıklarca haklarında gerekçeli teklifte bulunulan yabancılar,
b) 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu uyarınca oturum izni alanlar ve Turkuaz Kart sahibi yabancılar ile bunların yabancı eşi, kendisinin ve eşinin ergin olmayan ya da bağımlı çocukları,
c) Vatandaşlığa alınması zaruri görülen yabancılar,
d) Göçmen olarak kabul edilen yabancılar (Türk soyundan ve Türk kültürüne bağlı olup yerleşmek amacıyla tek başına veya toplu halde Türkiye’ye gelip 5543 sayılı İskân Kanunu uyarınca göçmen olarak kabul edilen yabancılardır)
Millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek hali bulunanların talepleri Bakanlıkça reddedilir. İstisnai vatandaşlığa başvurma ve buna istinaden Türk vatandaşlığını kazanma işlemleri İçişleri Bakanlığınca yürütülür.
EVLİLİK YOLUYLA TÜRK VATANDAŞI OLMAK
Bir Türk vatandaşı ile evlenen bir yabancı, doğrudan Türk vatandaşı olamaz. Bunun için en az 3 yıl boyunca bir Türk vatandaşı ile evli olmalı ve evliliği devam ediyor olmalıdır. Bu şartları taşıyan yabancılar Türk vatandaşlığını kazanmak için başvuruda bulunabilirler.
Başvuru sahiplerinde;
a) Aile birliği içinde yaşama şartı,
b) Evlilik birliği ile bağdaşmayacak bir faaliyette bulunmama şartı,
c) Millî güvenlik ve kamu düzeni için tehlike oluşturabilecek bir durumunun olmaması şartı aranmaktadır.
Başvurudan sonra Türk vatandaşı eşin ölmesi durumu mevcutsa aile birliği içinde yaşama şartı aranmaz.
TÜRK VATANDAŞLIĞININ EVLAT EDİNİLME YOLUYLA KAZANILMASI
Bir Türk vatandaşı tarafından evlat edinile ergi olmayan kişi, kamu düzeni ve milli güvenlik için herhangi bir tehlike oluşturacak durumu bulunmamak kaydıyla, evlat edinilme kararı tarihi itibari ile Türk vatandaşlığını kazanabilir.
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ VATANDAŞLARININ TÜRK VATANDAŞLIĞI KAZANMASI
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kazanmak üzere başvuruda bulunan KKTC vatandaşları, bu isteklerini yazılı olarak beyan ettikleri takdirde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kazanırlar.
KKTC vatandaşlığını sonradan kazanmış olanlar hakkında yetkili makam kararı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının kazanılması için istenen şartlar aranır.
MAVİ KART
Doğum yoluyla Türk vatandaşı olan fakat daha sonra çıkma izni alarak Türk vatandaşlığını kaybeden kişilere ve birlikte işlem gören çocuklarına, talep etmeleri durumunda yurt dışında dış temsilciliklerimiz, yurt içinde ise İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerince Mavi Kart düzenlenir. Mavi kart sahipleri, güvenlik ve kamu düzenine ilişkin herhangi bir tehlike oluşturmadıkları takdirde Türk vatandaşları ile aynı haklara sahip olurlar. Ancak mavi kart sahibi olan kişilerin askerlik yükümlülüğü olmadığı gibi seçme ve seçilme / kamu görevlerine girme ve araç ya da ev eşyası ithal etme hakları bulunmamaktadır. Söz konusu kişilerin sosyal güvenlikle ilgili kazanılmış hakları varsa saklanmakta ve kanunlardaki hükümlere bağlı olarak kullanılabilmektedir.
Bu kişilerin Türkiye’deki seyahat, çalışma, oturum, yatırım, miras, taşınır ve taşınmaz iktisabı ve ticari faaliyet ile ilgili konuları, ilgili kurum ve kuruluşlarca Türk vatandaşlarına uygulanmakta olan mevzuat çerçevesinde yürütülür.
Türk Vatandaşlığı nasıl kazanılır? konusuyla ilgili tüm detayları yazdık. Konuyla ile ilgili aklımıza takılan soruları yorum kısmında yazarsanız uzmanlarımız en kısa sürede cevaplayacaktır. Evlilik, çalışma, yatırım, soy bağı ve istisnai yöntemlerle Türk vatandaşlığı kazanımı işlemleriniz için bize BAŞVURU FORMU: https://gocmenburo.com/gocmen-buro-hizmet-formu iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilir, uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.
Selamlar, mesala ben türkiyeye geldim 1 odalı tapulu ev aldım 5 yıl yaşadım sonra ev alımıyla Türk vatandaşlığı alabilir miyim? yoksa ilaveten 250.000 veya 500.000 dolar mı ödemem gerekiyor? peki Türk vatandaşlığı almadan Türkiyede uzun vadeli yaşayamaz mıyım? Ben Türkiye’de ev aldıktan sonra ikamet altında mı yoksa vatandaşlık altında mı yaşayacağım? sorularımı cevaplarsanız sevinirim, saygılar.
Merhaba Muhammed bey, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. Mülk satın alımı ile Türk vatandaşlığı konusundaki sorunuza yanıt vermeye çalışacağız. Türkiye cumhuriyeti sınırları içerisine aldığınız bir taşınmaz ile, taşınmazın fiyatı dikkate alınmaksızın ikamet izni alabilirsiniz. Yapının gerekli izinleri ve hakları yetkili kurumlarca alınmış ise, 50.000 TL değerinde bir ev dahi size Türkiye ikamet izni sağlayacaktır. İkamet izninizle 5 yıl yaşadıktan sonra Türk vatandaşlığına geçmeniz mümkün değildir. 8 yıl kısa süreli ikamet izni ile yaşamanız, sonrasında da uzun süreli ikametle hayatınıza devam etmeniz gerekecektir. Gayrimenkul yatırımı ile Türk vatandaşlığı, yalnızca değeri 250.000 USD (Amerikan Doları) üzerindeki taşınmazların (daire, arsa, tarla, iş yeri) satın alımıyla mümkündür. Bu tutarın altındaki değerler alınan taşınmazlar, size yalnızca ikamet izni verecektir. Evlilik, yatırım, soy bağı ve istisnai yöntemlerle Türk vatandaşlığı kazanımı işlemleriniz için bize 0212 706 84 17 numaralı telefonumuzdan ulaşabilir, uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.
İyi günler Göçmen Büro. Benim kızım 6 yıl önce izin alarak Türk vatandaşlığından çıktı.. Kızım Halihazırda mavi kartlı, hollanda vatandaşı.. Bu mavi kart ile Türkiye’de çalışılır mı..? ama kamuda çalışmak istiyor. Tekrar çifte vatandaş olmak isterse Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı için ne yapması gerekir.. Türk vatandaşlığına geri dönüş konusunda yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkür Ediyorum..
Merhaba Nazım bey, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. Kızınızın mavi kart ile Türkiye Cumhuriyeti’nde kamu görevlerinde çalışması mümkün değildir. İş yeri açabilir, sigortalı çalışabilir, ancak kamuda çalışamaz. Çıkma izni alarak Türk vatandaşlığını kaybeden kişilerin yeniden Türk vatandaşlığı kazanma şansı bulunmaktadır. Milli güvenlik açısından engel teşkil edecek bir hali bulunmaması şartıyla,
•Çıkma izni alarak Türk vatandaşlığını kaybeden,
•Anne veya babalarına bağlı biçimde Türk vatandaşlığını kaybetmiş çocuklardan ergin olmalarından başlayarak üç (3) yıl içinde seçme hakkını kullanmayanlar,
•Mülga 403 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 25. maddesinin (a), (ç), (d) ve (e) bentleri uyarınca Türkiye vatandaşlığını kaybetmiş olanlar,
Yukarıdaki kişiler Türkiye’de ikamet etme süresine bakılmadan, Türk vatandaşlığını tekrar kazanabilirler.
5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 13. maddesi uyarınca, milli güvenlik açısından engel teşkil edecek bir hali bulunmamak şartı ile aşağıda belirtilmiş kişiler, Türkiye’de ikamet etme süresine bakılmadan, Türk vatandaşlığına Bakanlık kararıyla yeniden kabul edilebilirler.
•Çıkma izni alarak Türk vatandaşlığını kaybedenler.
•Anne veya babalarına bağlı şekilde Türk vatandaşlığını kaybedenlerden 21 no’lu maddede öngörülen süre içinde seçme hakkını kullanmayanlar.
5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 43. maddesi uyarınca ise, Mülga 403 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 25. maddesinin (a), (ç), (d) ve (e) bentleri uyarınca Türk vatandaşlığını kaybetmiş olan kişiler başvuru yapmaları halinde, milli güvenlik açısından engel teşkil edecek bir hal bulunmamak kaydıyla, Türkiye’de ikamet etme şartı aranmadan Bakanlar Kurulu kararıyla yeniden Türk vatandaşlığına alınabilirler.
Evlilik, çalışma, yatırım, soy bağı ve istisnai yöntemlerle Türk vatandaşlığı kazanımı ve Türk vatandaşlığına geri dönüş işlemleriniz için bize 0212 706 84 17 numaralı telefonumuzdan ulaşabilir, uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.
iyi günler ben mohammed eşim türk ben ıraklıyım nikahımız yok nerdeyse üç yıl oldu evleneli bir çocugumuz var ben alabilir miyim türk kimlik? evlilik ile türk vatandaşlık başvurusu yapmak için ne kadar evli kalmak gerekiyor ayrıca resmi nikah olmaması sorun oluyor mu? Teşekkür ederim.
Merhaba Mohammed bey, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. Evlilik ile Türk vatandaşlığı hakkındaki sorunuzda size yardımcı olacağız. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti içerisindeki tüm yasal işlemlerinizde resmi nikah sahibi olmanız gerekmektedir. Sanıyorum ki 3 yıldır evliyiz derken imam nikahından bahsediyorsunuz. İmam nikahı, Türkiye’deki oturum, evlilik, çalışma, vatandaşlık vb. yasal işlemlerde geçerli değildir. Öncelikle eşinizle resmi nikah kıymanız gereklidir. Sonrasında 3 yıl boyunca kesintisiz aile ikameti ile Türk vatandaşlığına hak kazanabilirsiniz. Başvurunuz sonrası süreç yaklaşık 2 yıl sürecektir. Vatandaşlık başvurusu, tüm aşamalarında yakından takip edilmesi gereken bir başvurudur. Evlilik, çalışma, yatırım, soy bağı ve istisnai yöntemlerle Türk vatandaşlığı kazanımı işlemleriniz için bize 0212 706 84 17 numaralı telefonumuzdan ulaşabilir, uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.
Merhabalar eşim Türk Vatandaşlığına geçti şimdi çifte vatandaşlıkmı oluyor yoksa eski ülkesine Türk vatandaşı olarakmı gidiş geliş yapacak mümkünse bizi aydınlatabikirmisiniz teşekkürler iyi çalışmalar
Merhaba bu konu ile ilgili nüfus müdürlüğüne danışmanız gerekmektedir.
Merhaba ben Samira ben 5 yıldan önce Türkiyede yaşıyorum. ilk oturum izni turist olarak aldım sonrakileri ise çalışma izniyle yani 4 yıl kesintisiz mavi kart aldım (brüt maaş = 5.900 tl net maaş = 4.170 tl) ve eşim de aile ikameti vardi. Buna göre Türk vatandaşlığına sahip olma imkanımız var mı? Evlilik ve çalışma üzerinden Türk vatandaşı olma şartları nelerdir? Yardımlarınızı rica ederim iyi günler.
Merhaba Samira hanım, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. Çalışma izni ile Türk vatandaşlığı konusundaki sorunuzda size yardımcı olmaya çalışacağız. Aile ikamet izni ve çalışma izni üzerinden Türk vatandaşlığı konusunda, gün sayısı noktasında bazı şartlar aranmaktadır. Evlilikten sonra aile ikametiyle 3 sene kesintisiz ikamet ettiğinizde, evlilik üzerinden Türk vatandaşlığı başvurusu yapmaya hak kazanırsınız. Çalışma izniyle ise, 5 yıl kesintisiz çalıştıktan sonra çalışma izni üzerinden Türk vatandaşlığı başvurusu hakkı kazanırsınız. Eğer Türkiye’de üniversite okumuş ve okuduğunuz bölümle ilgili çalışmaya başlamışsanız, okuduğunuz okuldan 2 yıl ikamet, çalışma izninize eklenir, böylece 3 yıl çalışma izniyle Türk vatandaşlığı hakkı kazanırsınız. Eğer böyle bir durum mevcut değilse, standart şekilde 5 yıl kesintisiz çalışmanız gereklidir. Çalışma izni ile Türk vatandaşlığı konusunda maaşınızın detayları önemli değildir, asgari ücretli ve yasal sigortalı olmanız yeterlidir. Evlilik, çalışma, yatırım, soy bağı ve istisnai yöntemlerle Türk vatandaşlığı kazanımı işlemleriniz için bize 0212 706 84 17 numaralı telefonumuzdan ulaşabilir, uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.
merhaba füsun ben evlilikle türk vatandaşlığı ile ilgili bir sorum var. Kendi ülkesinde başkasıyla evliyken, Türkiyede Türk biriyle evlenmiş biri de vatandaşlık alabilir mi? Türkle evlendiktwn, 8 ay sonra diğer kocasından boşanmış.. Bu durum Türk vatandaşlığı başvurusu etkiler mi? ayrıca evlendiği gibi vatandaşlık alabiliyor mu yani şu an alabilir mi?
Merhaba Füsun hanım, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. Türk vatandaşlığı nasıl alınır konusunda sorduğunuz evlilik üzerinden Türk vatandaşlığı sorunuzla ilgili size yardımcı olmaya çalışacağız. Evlilik ve boşanma kanunları, ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Öncelikle söz konusu kişinin ülkesi ve boşanma süreciyle ilgili detaylı bilgi vermeniz gereklidir. Ek olarak kişinin Türkiye’de evlenebilmesi için bir bekarlık belgesi sunması gerekiyordu. Bu belgeyi sunmadan Türk makamlarınca resmi nikah kılınması mümkün olmuyor. Eğer kişinin ülkesinde farklı bir durumu varsa, örneğin boşanma aşamasında geldiyse belki de farklı bir evrak sunulmuş olabilir. Normal prosedüre döndüğümüzde, Türkiye’de 3 yıl aile ikametiyle evli kaldıktan sonra Türk vatandaşlığı başvurusu yapabilirsiniz. Evlilik, yatırım, soy bağı ve istisnai yöntemlerle Türk vatandaşlığı kazanımı işlemleriniz için bize 0212 706 84 17 numaralı telefonumuzdan ulaşabilir, uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.
iyi günler yatırım yöntemiyle Türk vatandaşlığı konusunda bir sorum olacaktı Türk vatandaşı olan birisinin devlete olan 10 milyon tl’lik vergi borcunu ödeyecek bir yabancı Türk Vatandaşı olabilir mi? Önceden 2 milyon liralık yatırımlarla vatandaş olunabiliyordu, şimdi güncel olarak durum nasıl bilmiyorum, ayrıca vergi borcu ödemek vatandaşlık yolu açar mı? saygılar,
Merhaba Ahmet Sami bey, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı konusundaki sorunuzda size yardımcı olacağız. Öncelikle bir Türk vatandaşının vergi borcunu ödemek, Türk vatandaşlığı hakkedişi kazanmak için ilgili bir sebep değildir. 2018 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan yabancı uyruklu kişilerin Türk vatandaşlığı kazanması konusundaki şartlar, şu 4 kategoride toparlanmıştır:
1-) Minimum 250.000 Amerikan Doları tutarında taşınmaz satın almak
2-) Minimum 500.000 Amerikan Doları tutarında sermaye yatırımı yapmak.
3-) Türkiye Cumhuriyeti’nde istihdam yaratarak minimum 50 Türk vatandaşını çalıştırmak.
4-) Minimum 500.000 Amerikan Doları tutarında bankaya mevduat yatırma, devlet borçlanma aracı satın alma, yatırım fon veya gayrimenkul yatırım fon katılma payı satın almak.
Bu şartlar altında, söz konusu kişinin yukarıdaki 4 maddeden biri üzerinden ilerleyerek Türk vatandaşlığı başvurusu yapması gereklidir. Evlilik, yatırım, soy bağı ve istisnai yöntemlerle Türk vatandaşlığı kazanımı işlemleriniz için bize 0212 706 84 17 numaralı telefonumuzdan ulaşabilir, uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Başvuru belgeleri inceleniyor süreci 3 ayını doldurmak üzere bu aşamayı tamamlamak ne kadar süre alır?Pandemi gecikmeye sebep olur mu?
Merhaba pandemi gecikmeye sebep olmamaktadır
iyi gunler hayırlı işler benim adım ahmet. benim sorum şu olacak. ben 10 yıldır yabancı fas uyruklu eşim ile evliyim bu evlilikte 2 tane çocuğumuz oldu 3 ncüsü ise yolda bizim acil olarak eşıme vatandaşlık almamız gerekiyor. 1 buçuk seneyi aşkın oturma ıznımız yok pandemi dolayısıyla yapamadık pasaport sureside bitmiş. vatandaşlıga başvurmak için pasaportla oturum iznini yenılemeden vatandaşlık başvurusu yapabılırmıyız? bız mardınde yaşıyoruz madi durumumuz biraz kötü.. valilige baş vurup alacağımız bı evrakla vatandaslık başvurusu yapılabılır denmıstı. doğrumu? bizim pasaport oturum falan için ankaraya falan gitmemiz lazım bı suru masraf durumumuz yok… bıde bu konuyla ilgili en kolay yol varsa bizi bilgilendirırmısınız. eşim hamile hastaneler bu şekilde kabul etmiyor lütfen yardımcı olurmusunuz.. çok teşekkür ederim allah razı olsun 4 gözle sizden haber beklıcem bıde cevabı e postayamı gondereceksınız cevabı nerden takip edecem?
Merhaba Ahmet bey , Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. Pasaportsuz Türk vatandaşlığı başvurusu konusu hakkında sormuş olduğunuz soruya detaylı bir şekilde yanıt vermeye çalışacağız.
Öncelikle eşinizin 1 buçuk yıldır ikamet izni olmadan Türkiye’de kalıyor olması, düzeltilmesi gereken en önemli problem. İkinci problem ise pasaport süresi. İlk etapta eşinizin Ankara’daki Fas Büyükelçiliğine giderek yeni bir pasaport alması gerekmektedir. İkamet izni başvurularında en az 6 ay geçerli pasaport şartı aranır, vatandaşlık başvurularında da geçerli ikamet gerekmektedir. Gördüğünüz gibi bu süreçler birbirine bağlıdır ve ilk kademeden başlanarak düzeltilmesi gerekmektedir.
Eşinizin, Fas Büyükelçiliğinden yeni pasaportunu aldıktan sonra ikamet başvurusu yapabilmek için Türkiye’den çıkış ve tekrar giriş yapması gereklidir. Göç İdaresi müdürlüğü, Türkiye’de kaçak durumda bulunan kişilerin başvurularını direkt olarak alamaz. Öncelikle yabancının ülkeden çıkması, çıkarken kaçak kalış para cezalarını ödemesi gerekir. Bununla birlikte 1 buçuk yıldır kaçak durumda olduğu için kendisine ayrıca Türkiye’ye giriş yasağı verilecektir. Bu yasak 1 ila 2 yıl arasında değişebilir. Ancak bu süreyi ülke dışında geçirmesi gerekmeyecek. Eşiniz Türkiye’den çıkıp Fas’a gittikten sonra Fas’taki Türkiye Konsolosluğu ya da Büyükelçiliğine Türkiye Aile Birleşimi Vizesi başvurusu yapmalıdır. Türkiye’de Türk vatandaşı biriyle resmi nikahlı olduğundan ve Türk vatandaşı çocukları olduğundan ötürü bu başvuru sorun yaşanmadan kabul edilir. Ardından Türkiye’ye dönüş sonrası aile ikameti iznine başvuru yapılmalıdır. Aile ikameti izni de çıktıktan sonra Türk vatandaşlığı başvurusu yapabilecek koşullara tamamen sahip olacaktır.
Anlattığımız prosedür, standart prosedürdür ve Türkiye’de kaçak durumda olan, pasaport süresi de itmiş yabancılar bu yoldan gitmelidir. Maddi durumunuzun kötü olduğunu ve Ankara’ya gitmenin dahi sizin için problem olduğunu belirttiğinizi görüyorum, ancak bizler bir danışmanlık firması olarak size yalnızca standart süreci aktarabiliriz. Eğer valiliğin size ikamet ya da pasaport konusunda herhangi bir şekilde yardımı olabilecekse kendileriyle görüşüp bu yardımı talep etmelisiniz. Eğer yardımcı olamıyorlarsa ne yazık ki yukarıda yazmış olduğum süreci ilerletmek durumundasınız.
Göçmen Büro olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden veya 0212 706 84 17 no’lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhabalar benim turkvadandaalan cocogum var resim nihat yoktu Adam vefat etti ben türkiyeden 6 yıldır oturum izini alıyorum nasıl turk vadandaslik alà bilirim çocuğum türk vatandaşı
https://www.nvi.gov.tr/turk-vatandasliginin-kazanilmasi
Merhaba nüfus müdürlüğünün resmi yazılarını okuyunuz.
Yardimci olun lutfen
0212 706 84 17 merhaba tabiki arayınız
Merhaba benimde bir sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim.Adım murat türk vatandaşıyım Özbek vatandaşı bir bayanla 2 yıldır imam nikaklı evliyim 1 yaşında bir kızımız var 2 yıldır turist olarak oturma izni alıyoruz eşime ve 14 temmus da yani 4 gün sonra 2 ci yıl oturması bitiyor yeniden turist olarak 3 cü yıl oturma izni randevusu aldık.Kızım benim soyadını taşıyor doğum Türkiye’de olduğu için buraya kadar tamam fakat bundan sonrası için sizden yardım bekliyorum eşimin türk vatandaşı olması için turist olarak oturma süresi olan 5 yıl gecersizmi oluyor yani turist olarak geçen 5 yıl gecersizmi oluyor eğer bu süre geçersiz olursa kızımızın olmasından dolayı devletimiz eşime olturma hakkı tanıma gibi bir kolaylık sunuyormu.2 ci bişey daha kızım çifte vatandaş kabul edilir mi bu şartlarda pasaport çıkaracaz özbeklistanda kızımın bir sıkıntı yaşamaması için oranın kanunlarına gôre pasaport çıkarırken nelere dikkat etmemiz gerekir teşekkür ederim
Merhaba bu konu ile ilgili 157 arayınız
Afghanistan lim abi nasl kimlik alim abim 5yldr Turkey de yaşyurm iç pişym yok astanr kabulit myo
Cok koto Durum de ym afganistan de savaş var kork yorm gdim anbicm ne yapim kimsem yok tek ahla var yardem ityacim var yarde mit ne vlr abi ahla şkne abi
Merhaba bu konu ile ilgili 157 arayınız
Merhaba iyi akşamlar, İzninden sonra bir sorum var.. ben 5 yıldır Türkiye’de turist ikametgahı ile ikamet etmekteyim, İşletme mezunuyum, güçlü bir banka hesabım var, Türk vatandaşı bir ablam olduğunu ve Türk çocukları olduğunu bilerek Türk vatandaşlığına başvurma hakkım var mıdır?
+ Orijinal vatandaşlığımdan vazgeçmeye bile razıyım.
Merhabalar,
Turist izni ile maalesef vatandaşlık başvurusu yapamazsınız.
Merhaba ben 5 yil ogrenci ikamet izni aldiktan sonra 2 yillik turistik ikamet izni aldim ve suan 1 yildir calisma iznim var, almis oldugum turistik ikamet izni benim toplam ikametimi kesintiye ugratir mi yoksa ogrenci ikamet done
Merhabalar,
Turistik ikamet izniniz maalesef kesintiye sebebiyet verecektir.
Merhaba Nevse İsmail Turchin isim 12 sene Türkyedeym 2010 geldim çalışma izinim vardı 2014 işe bıraktım bana turistik 1 sene oturma izini verdiler 2015 sonra ev aldım ve Türk soyluyum için bana süresiz oturma izini verdiler 5 sene kesintisiz doldu başvuru yapabilirsin dediler gün saymı sonra evrakları hazırladım Bulgaristan’a gittim geldim hepsini hazırladım başvuru için gitim göndermediler Ankara’ya lütfen yardım edin (benim duyma sebebim Türkçe iyi anlamıyorum ve konuşamıyorum ama bi sıkıntam olmadı şimdiye kadar )
Merhabalar,
Evraklarınızın kabul edilmeme durumunu tam anlamadık. Ofisimizi ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.
Merhaba gulbeniz ben 5 senedr turkiyedeyim 4 seneoturma izniyle yasyorum turist olarak girdim vatandas olmak için hangi evraklar lazım
Merhabalar,
Turistik amaçlı ikamet izinleri vatandaşlık başvurularında geçerli olmadığından dolayı maalesef başvuru yapamazsınız
5 yıldır oturum izni ile Türkiyede yaşıyorum. Türk vatandaşı ile resmi olarak evlendim. Üçbuçuk yıllık evli iken eşim vefat etti. Vefatının üzerinden 11 ay geçti. Türk vatandaşlığına müracaat edebilirmiyim.
Merhabalar,
Evet başvuru yapabilirsiniz.
Merhaba ben Sabira TURKMEN ben ve annem Türkiye’de yaşayalı tam 14 yıl oldu turizm ikametgahla yaşıyoruz vatandaşlık başvurularımiz sürekli cevapsız ben de üniversiteye gececegim bu sene yardım edermisiniz bize
Merhabalar,
Turistik amaçlı ikamet izni vatandaşlık başvurusu yapma hakkı tanımaz. Bu sebepten dolayı dönüş alamıyorsunuzdur.
Iyi gunler ben 37 yildir alman vatasdasiyla evliyim turkiyede 3 yildir bulunuyoruz turk vatandasligi alabilirmi alman vatandasligi kayboluyomu ne gerkli basvuru icin saygilar
Merhabalar,
Vatandaşlık başvuru isteğinizi detaylıca inceleyebilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Merhabalar ben almanyada yasıyor dum Türk vatandaşıydım sonra alman vatandaşlığına geçtim türk vatandaşlığım iptal edildi
Şimdi sorum ben Türk vatandaşlığına tekrar geçebilir miyim ama alman vatandaşlığımıda kaybet mek istemiyorum yani çift vatandaş olma hakkım var mı?
Merhabalar,
Hayır çifte vatandaş olamazsınız.
Merhabalar, Kız arkadaşım 28 yaşında Ukrayna vatandaşı fakat babası Türk. Babasını ve annesini savaşta kaybetmiş. Şu an elinde babasına ait bir evrak yok. Ukraynada ilgili makamlardan babasının Türk olduğunu gösteren Doğum Belgesi alsa, soy bağı ile Türk vatandaşlığına geçebilirmi? Ukraynadaki Türk Konsolosluğundan dosya açılması için hangi evraklar istenir? Süreç ne kadar sürer?
Merhabalar,
Maalesef böyle bir evrak işlemi hızlandırmayacaktır. Şu anda yapabileceği tek şey Türkiye’de uygun ikamet izni ile gerekli sürede Türkiye’de yaşamasıdır.