Türkiye Aile Birleşimi Vizesi
Türkiye aile birleşimi vizesi sayfamıza Hoş geldiniz. Türkiye Cumhuriyeti, uygulamış olduğu vize politikası kapsamında yabancı ülke vatandaşlarından Türkiye’ye geliş amaçları doğrultusunda vize başvurusunu yapmalarını istemektedir. Yabancı ülke vatandaşının geliş amaçlarına göre turistik/ticari, öğrenci, çalışma ve aile birleşimi vizesi gibi birçok vize türü bulunmaktadır. Yapılacak vize başvuruları işlemleri ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir.
Bizde yazımızda sizlere Türkiye aile birleşimi vizesi hakkında bilgiler sunacağız. Türkiye aile birleşimi vizesini, Türk vatandaşı ile evli yabancı ülke vatandaşı ve çocukları alabilmekte olup Türkiye’de yasal izin ile ikamet eden yabancıların eş ve çocukları da bu vize türüne başvuru yapabilmektedir.
Türkiye Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Aile birleşimi vizesinin başlıca amacı aile bütünlüğünün korunmasıdır. Bu vize türüne başvurular Türk dış temsilciliklerine yapılmakta internet üzerinden elektronik vize başvurusu yapılamamaktadır. Temsilcilik tarafından talep edilen gerekli belgelerin hazırlanmasından sonra alınan randevu saatinde dış temsilciliğe evrakları sunmanız gerekmektedir. Gerekli evraklar ülkelere göre değişiklik göstermekle birlikte Türk dış temsilcilikler ile iletişime geçerek hangi evrakların hazırlanması gerektiğini öğrenebilirsiniz. Genel olarak istenen evraklar aşağıda belirtilmiştir.
Türkiye Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Belgeler
Aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunacak yabancı ülke vatandaşlarından genel olarak istenen evraklar aşağıda belirtilmiştir.
- Vize başvurusunda bulunacak yabancı ülke vatandaşına ait pasaportun geçerlilik süresinin en az 6 ay olması
- Eksiksiz olarak doldurulmuş ve vize başvuru sahibi tarafından imzalanmış başvuru formu
- Son 6 içerisinde çekilmiş 4 adet biyometrik fotoğraf
- Evlilik cüzdanı/ Aile belgesi (Eşlerden talep edilmektedir.)
Yukarıda belirtilen evraklar dışında dış temsilcilik tarafından bazı belgelerinde düzenlenmesi istenmektedir. İstenmesi halinde ibraz edilmek üzere hazır bulundurulması gereken belge listesi aşağıda sunulmuştur.
- Eşler için uluslararası evlenme kayıt örneği
- Eşler için vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Türkiye’de yasal olarak ikamet eden yabancı eşe ait oturma izni belgesi
- 18 yaşından küçük olarak evlilik yapan kişilerde, evlenmesinde engel olmadığına dair mahkeme kararı ve anne babanın yazılı muvafakati
- Yabancı ülke vatandaşı eşin nüfus kayıt örneği yerine doğum belgesi sunması istenebilmektedir.
- Daha önce evlilik yapıldı ise her iki eşe ait önceki evliliklerinin bittiğini gösteren boşanma ilamı ve Türkçe tercümeleri, vefat durumu mevcut ise vefat kayıt örnekleri
Aile birleşimi vizesi başvurusunda çocuklar için istenen belgeler
Çocuklarını beraberinde getirmek isteyen yabancı ülke vatandaşında yapılacak vize başvurusu için ayrı dosya hazırlamaları gerekmektedir. Yabancı ülke vatandaşı eş ve beraberindeki çocuklarının farklı kişiler olarak randevuları alınmalı ve başvuru için gerekli belgeler hazırlanmalıdır. Çocuklar için başvuruda sunulması gereken evraklar aşağıda belirtilmiştir.
- Eşlere ait uluslararası doğum kayıt örneği
- Eşlere ait Uluslararası evlenme ehliyeti belgesi ya da Türkiye’de bulunan Evlendirme Memurluğu’ndan alınacak nikah müracaatı yapıldığına dair belge
- Çocuklara ait doğum belgesi ya da vukuatlı nüfus kayıt örneği
Türkiye Aile Birleşimi Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Sunacağınız belgelerin eksiksiz ve doğru olarak hazırlandığından emin olunuz. Yapılacak herhangi bir hata vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir. Sunacağınız belgeler üzerinde tahrifat (aslını bozma, belge üzerinde oynama) yapmayınız. Belge üzerinde yasal olmayan bir şekilde oynama yaptığınızın anlaşılması halinde vize başvurunuz geçersiz olmaktadır. Ayrıca kanun nezdinde suç teşkil ettiğinden hakkınızda adli işlem yapılabilir.
Türkiye cumhuriyeti vize politikası gereği yabancı ülke vatandaşlarına vize ile verilen kalış süresi en fazla son 180 gün boyunca 90 gündür. Doksan günden fazla kalmak isteyen yabancıların oturma izni almaları gerekmektedir. Türkiye aile birleşimi vizesi ile ülkede bulunan bir yabancı ülke vatandaşının vize süresinden fazla kalmak isterse aile ikamet izni alması gerekmektedir.
Daha Detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz +90 212 970 02 88 numaralı telefon hattından bizlere ulaşabilirsiniz. Göçmen Büro olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Merhaba benim eşim Kırgızistan vatandaşı. Kendisi ile Fransa’da evlilik yaptık. 3 yıl boyunca orada yaşadık. Sonrasında işten kaynaklı olarak benim Türkiye’ye dönmem gerekti. Artık burada yaşayacağım. Eşim şu an hala Fransa’da yaşıyor. Onunla beraber Türkiye’de yaşamak istiyorum. Ama kendisinin daha öncesinden Türkiye giriş yasağı var. Giriş yasağı olanlar Türkiye aile birleşimi vizesi ile buraya gelebiliyorlarmış. O konu hakkında bilgimiz yok. Sizlerden yardım talep ediyoruz. Bize yardımcı olursanız çok seviniriz. İyi çalışmalar.
Merhaba Gülbeyaz Hanım;
Göçmen Büro olarak sorularınıza yanıt vermeye çalışacağız. Kırgızistan vatandaşı eşinizin Türkiye’ye aile vizesi ile giriş yapabilmesi mümkündür. Bunun için kendi ülkesine gitmesine gerek de yoktur. İkamet ettiği ülkede bulunan Türk dış temsilciliklerine başvuruda bulunması yeterli olacaktır. Öncelikle Türk dış temsilciliklerinden talep edilen belgelerin hazırlanması gereklidir. Türk dış temsilciliklerinin Kırgızistan vatandaşlarından istediği belgeler aşağıda belirtilmiştir.
En az 6 ay geçerli pasaport
Son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf
Eksiksiz olarak doldurulmuş vize başvuru formu
Evlilik Cüzdanı/Aile Belgesi
Eşlere ait uluslararası evlilik belgesi
Türk vatandaşı eşe ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
Kırgızistan vatandaşı eşinize ait doğum belgesi
Eşlerin daha önce evlilik yaptı ise boşanma ilamı vefat etmiş ise vefat kayıt belgesi
Yukarıda istenen belgelerin hazırlanarak konsolosluk ya da büyükelçiliklere başvuruda bulunulması gerekir. Belgelerden eksiklik ya da hata olması durumunda vize başvurunuzun ret olma ihtimali vardır. Bu nedenle belgeleri itina ile eksiksiz olarak hazırlayınız. Hazırlamış olduğunuz belgeler ile temsilciliğe randevu tarihinde gitmelisiniz. Randevu zamanını kaçırmanız halinde vize başvurunuz Türk dış temsilcili tarafından iptal edilebilir. Herhangi bir sorun yaşamamak için randevu güne ve saati ilgili konsolosluk ya da büyükelçilikte bulununuz. Türk dış temsilciliği tarafından vizenizin onaylanmasından sonra Türkiye’ye giriş yapabilirsiniz. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra aile ikamet izni başvurusu yapmanız ülke içerisinde vize süresinden uzun oturum hakkı için elzemdir. Vize süresi içerisinde aile ikamet başvurusu yapmadığınız takdirde yetkili makamlarca sınır dışı edilebilirsiniz.
Türkiye aile birleşimi vizesi hakkında daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizlere +90 212 970 02 88 numaralı hattan ulaşabilirsiniz. Göçmen Büro olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Merhaba, yabancılara Türkçe öğretiyorum ve bir öğrencim ailesini yanına aldırmak için gerekli işlemleri yapıyor ancak dilekçesini Türkçe yazmamı benden rica etti. Hangi makama yazacağımı ve tam olarak hangi bilgileri içermesi gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler
Merhaba, ofisimize gelerek detaylı uygun fiyata danışmanlık hizmeti alabilir ve vize almasını sağlayabilirsiniz.
Merhaba
Merhabalar; Ben Afganistanlıyım ve şuan İzmir’de Ege Üniversitesi Hastanesinde uzmanlık öğrencisiyim. Almış olduğun ikamet izni türü öğrenci ikamet iznidir. Yakında evlenmeyi ve Afgan vatandaşı olan eşimi yanıma almayı düşünüyorum. Eşimin vizeye başvurup alabilmesi için neler yapmam gerekiyor, buradan göndermem gereken evraklar nelerdir? Siz bu konuda beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim.
Muhammet bey merhaba; Afganistan vatandaşları Türkiye girişlerinde basılı vize uygulamasına tabidirler. Kişilerin Afganistan’daki Türk Büyükelçiliği ya da Türk Konsolosluğu üzerinden vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Başvuruda evli olduğunu evlilik cüzdanı ya da muadili belge ile beyan ederek sizin burada olduğunuz için gelmek istediğini bildirmesi gerekmektedir. Siz de buradan kendisine davet göndermeli ve ikamet adresinizi sunuyor olmalısınız. Bunlarla birlikte yaptığı başvuru onaylandığında vizesi pasaportuna basılacak ve kişi bununla Türkiye’ye giriş yapabilecektir. Giriş yaptıktan sonra ise eğer eşiniz sizle Türkiye’de kalmak isterse vize süresi içerisinde turistik ikamet izni başvurusunda bulunması gerekmektedir. İkamet izni başvurusu yaptıktan sonra vize süresi dolsa dahi başvuru sonucunu beklediği için burada yasal olarak kalabilmektedir. Başvuruda eşinizden en az 1 yıl geçerli pasaport, adres belgesi ve fotoğraf istenecektir. Başvuru online yapılacak ve randevu tarihi atandığında evraklar belge olarak sunulacaktır. Pandemi sürecinde işlemler daha yavaş ilerlemekte olup ortalama 3 ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Daha ayrıntılı bilgi için iletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz. Dilerseniz de info@gocmenburo.com üzerinden mail yolu ile bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Ben ve eşim Tayland’da yaşıyoruz şu an. Türkiye’de resmî nikah yaptıktan sora buraya yerleştik. Ancak şu an Türkiye’ye yerleşmeyi düşünüyoruz. Bu durumda Sigortam olmayacak ve aynı zamanda gelir durumumu gösteren bir belge de olmayacak. Nasıl bir yol izlemeliyim?
İrfan bey merhaba;
Siz Türk vatandaşı olduğunuz direk giriş yapmanızda hiçbir sakınca olmamakta birlikte eşiniz için de ilk etapta turistik ikamet izni başvurusu yapılmaktadır. Bu turistik ikamet izni ile hanımefendi de ilk etapta sizinle birlikte Türkiye’de yasal olarak yaşayabilmektedir. Sonraki etapta siz Türkiye’de çalışmaya başladığınızda 3 ay sonrasında eşinize de sizin üzerinizden aile ikamet izni başvurusu yapabiliriz. Sizin ülkeye eşinizi getirmenizi beyanınızla birlikte onun geçimini sağlıyor olmanız beklenmektedir.
Turistik ikamet için hanımefendinin yaşadığı bir ev adresi sunulması gerekmektedir. Eşiniz uyruğu kapsamında Türkiye’ye vizeli, vize muafiyetli ya da e-vizeli olarak ülkeye giriş yapacak ikamet başvurusu yapılacak; başvuru sonrası onaylanana kadar burada yasal olarak kalması mümkün hale gelecektir. Aile ikamet izninin en büyük avantajı 3 yıl ara vermeksizin alınırsa bunu sonunda vatandaşlık hakkı elde edilmektedir.
Eğer çifte vatandaşlık olarak istemez ya da Türk vatandaşlığı istemez ise o halde 8 yıl aralıksız oturum izni başvurusu yapacak ve sonucunda da sınırsız oturum izni hakkı kazanabilecektir. Göçmen Büro ekibi olarak bu başvuruların tamamında sizlere danışmanlık vermekten memnuniyet duyarız.
Merhaba benim adım Şevkat Ben Özbekistan vatandaşıyım. 2016 yılından beri Türkiye’de çalışma izni ile bulunuyorum. 2019 yılında Özbekistan’da evlendim. Eşim Şu anda Özbekistan’da. Onu Türkiye’ye yanıma getirmek istiyorum. İnternette araştırma yaparken yazınıza denk geldim. Türkiye aile birleşimi vizesi ile buraya gelebileceğini öğrendim. Ama nasıl yapacağım konusunda fikrim yok. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Kolay gelsin
Merhaba Şevkat Bey;
Göçmen Büro olarak sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Eşinizin Türkiye’ye girişini sağlamak için aile birleşimi vizesi alabilirsiniz. Bu vize türü için Özbekistan’da bulunan Türk temsilciğine başvurmalısınız. Başvuruda sizlerden bazı evraklar istenecektir. Aile birleşimi vizesi için gerekli olan belgeler aşağıda belirtilmiştir.
• En az 6 ay geçerli Pasaport
• Eksiksiz olarak doldurulmuş vize başvuru formu
• Son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf
• Evlilik Cüzdanı/Aile belgesi
Yukarıda belirtilen evrakların dışında kişilerde farklı belgeler de talep edilmektedir. Talep edilmesi halinde Özbekistan’da bulunan Türk temsilciliğine ibraz etmeniz gereken evrak listesi aşağıda sunulmuştur.
• Eşlere ait uluslararası evlilik kayıt örneği
• Eşlere ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
• Türkiye’de bulunan eşe ait ikamet/çalışma izin belgesi
• 18 yaşından küçük olarak evlilik yapan kişilerde, evlenmesinde engel olmadığına dair mahkeme kararı ve anne babanın yazılı muvafakati
• Yabancılarda nüfus kayıt örneği sunulması yerine doğum belgesi talep edilebilmektedir.
• Daha önce evlilik yapıldı ise her iki eşe ait evliliklerinin sonlandığına dair boşanma ilamı (Türkçe tercümeli) vefat etti ise vefat kayıt örneği
Özbekistan’da bulunan Türk temsilciliğine bahsi geçen belgeler ile başvuru randevu tarihinizde gitmeniz gerekmektedir. Randevu tarihine geç kalma ya da hiç gitmeme durumunda tüm vize işlemleriniz iptal olabilir. Bu nedenle randevuya zamanında gitmenizi bu konuya ehemmiyet göstermenizi tavsiye ederiz. Başvuru sonrasında Türk dış temsilciliği olumlu ya da olumsuz olarak size geri dönüş sağlayacaktır. Başvuru belgelerinde herhangi bir yanıltıcı belge ve bilgi bulunmamalıdır. Aile birleşimi vizesi alarak Türkiye’de ikamet etmek isteyen yabancıların birçok kez sahte evlilik yaptığı tespit edilmiştir. Türk makamları tarafından bu konu üzerinde dikkatli bir şekilde araştırma yapılmaktadır. Yasalara aykırı bir işlem yaptığı tespit edilen kişiler hakkında cezai yaptırım uygulanmaktadır. Aile birleşimi vizesi ile Türkiye’ye giriş yapan yabancı ülke vatandaşlarının Türk dış temsilciliğinin onayladığı süre boyunca kalış hakkı bulunmaktadır. Bu süre en 90 gündür. Vize süresinden fazla kalmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye’de bulundukları süre içerisinde Aile ikamet izni başvurusu yapmaları gerekmektedir.
Türkiye aile birleşimi vizesi hakkında daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizlere +90 212 970 02 88 numaralı hattan ulaşabilirsiniz. Göçmen Büro olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Merhaba kolay gelsin Ben Türk vatandaşıyım. Eşim ise İtalya vatandaşı. Biz Türkiye’de evlilik yaptık. Eşim burada vize muafiyeti ile bulunuyordu. Vize süresini 6 ay ihlal ettiği için hakkında deport kararı verildi. Ben evlendiğimiz için Türkiye’de benimle beraber kalabileceğini sanıyordum ama aile ikamet izni alması gerekiyormuş. Resmi makamlara sorduğumda Eşimin İtalya’da bulunan Türk konsolosluğuna başvurarak Türkiye aile birleşimi vizesi alması gerektiğini söylediler. Çok mağdur durumdayız. Bu konu için bize yardım ederseniz çok mutlu olacağız. İyi çalışmalar diliyorum.
Merhaba Sezgin Bey;
Göçmen Büro olarak sorularınıza yanıt vermeye çalışacağız. Türkiye içerisinde uzun süre bulunmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının geliş ve kalış amaçlarına göre ikamet izin türlerinden birine başvurmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vize politikası gereği tüm yabancı ülke vatandaşları için vize süresi 90 gün olarak belirlenmiştir. Bu sürenin aşılması halinde ikamet izni bulunmayan yabancılar sınır dışı edilmektedir. Türkiye’de evlilik yaptıktan sonra İtalya vatandaşı eşiniz için aile ikamet izni almanız gereklidir. Deport işleminden sonra eşinizin tekrar Türkiye’ye giriş yapabilmesi için İtalya’da bulunan Türk dış temsilciliğine aile birleşimi vizesi başvurusu yapması gerekmektedir. Başvuru için gerekli olan belgeler aşağıda belirtilmiştir.
• En az 6 ay geçerli pasaport
• Son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf
• Eksiksiz olarak doldurulmuş vize başvuru formu
• Evlilik Cüzdanı/Aile Belgesi
• Eşlere ait uluslararası evlilik belgesi
• Türk vatandaşı eşe ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
• İtalya vatandaşı eşinize ait doğum belgesi
• Eşlerin daha önce evlilik yaptı ise boşanma ilamı vefat etmiş ise vefat kayıt belgesi
Yukarıda belirtilen evrakların eksiksiz hazırlanarak İtalya’da bulunan Türk dış temsilciliğine randevu tarihinde gidilmesi gerekmektedir. Randevu tarihi önemli bir husustur. Yaşanacak herhangi bir gecikme ya da hiç gitmeme durumunda dış temsilcilik tarafından tüm işlemler iptal edilebilir. Tekrar mağduriyet yaşamamak adına bu konuya önem vermenizde fayda vardır. Türk dış temsilciliği tarafından vizenin onaylanmasına müteakip eşiniz tekrar Türkiye’ye giriş yapabilir. Türkiye’de kalış süresi temsilciliğin onaylamış olduğu vize süresidir. Vize süresinin takibi yabancı ülke vatandaşlarının sorumluluğunda olup vize ihlali yapılması halinde tekrar deport işlemleri uygulanabilir. Vize sürenizi dikkatli bir şekilde takip ediniz. Herhangi bir mağduriyet yaşamamak için eşinizin Türkiye’ye girişinden itibaren en kısa zaman içerisinde ilgili resmi makama aile ikamet izni başvurusunda bulunmalısınız.
Türkiye aile birleşimi vizesi hakkında daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizlere +90 212 970 02 88 numaralı hattan ulaşabilirsiniz. Göçmen Büro olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Merhaba ben Kırgızistan vatandaşıyım resim nikahı için almış olduğumuz gün vize muafiyet süremin bitiminden sonraya denk geldi. Benim şu durumda ne yapmam ve nasıl yapmam doğru olur yani oturma izni başvurusu mu yapayım yoksa evliliği gerçekleştirdikten sonra ülkeme dönüp aile birleşimi vizesi başvurusu mu yapayım. Nerede nasıl yapmam gerekir bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim çok teşekkür ederim önceden.
Merhaba,
Sorunuza cevap vermeye çalışacağız. Kırgızistan vatandaşlarının Türkiye’de son 180 gün içinde toplamda 90 günlük vize muafiyeti bulunmaktadır. Bu süreden uzun Türkiye’de kalmak isteniyorsa ikamet izni başvurusu yapmak gereklidir. İkamet izni çeşitli türlere ayrılmıştır. Türk vatandaşı ile evlilik gerçekleştiren yabancı ülke vatandaşları aile ikamet izni başvurusu yapabilmektedir. Sorunuzda evliliğinizin Vize muafiyeti süresi sonrası gerçekleşeceğini belirtmişsiniz. Vize muafiyeti sürenizi aşmanız halinde vize ihlali gerçekleştirmiş olursunuz. Bununda cezai yaptırımı bulunmaktadır. Türkiye’de yasal olarak kalışınızı sağlayabilmek için vize muafiyeti süreniz içerisinde kısa dönem ikamet başvurusu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuruyu gerçekleştirdikten sonra sonuçlanıncaya kadar Türkiye’de kalış hakkına sahip olursunuz. Kısa dönem ikamet izni başvurusu yapabilmek için gerekli belgeleri hazırlamalısınız. Belgeler konaklamaya yeri ve gelir durumuna göre değişiklik göstermektedir. Eğer Türkiye’de kiralamış olduğunuz bir meskende bulunuyorsanız kira kontratınızın noter onaylı nüshasını ya da müstakbel eşinizin yanında kalıyorsanız eşiniz tarafından sizin için noterden taahhütname düzenlettirilmelidir.
Türkiye içerisinde evliliği gerçekleştirdikten ülkenize dönmeniz halinde Kırgızistan’da bulunan Türk konsolosluğuna da aile birleşimi vizesi başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru için Destekleyici Türk vatandaşı eşin ekonomik durumunu gösterir belge ve evlilik belgesi gereklidir. Yapılan başvuru konsolosluk tarafından onaylandığı takdirde Türkiye’ye tekrar giriş yapılabilmektedir. Türkiye’ye giriş yapıldıktan sonra aile ikamet izni başvurusu yapmak gerekmektedir. Verilen aile birleşimi vize süresi içerisinde başvuru yapılmaması halinde cezai yaptırım uygulanabilir. Bu nedenle işlemlerinizi süresi içerisinde gerçekleştirmeniz sizin yararınıza olacaktır. Göçmen Büro Danışmanlık olarak Tüm ikamet başvurularınızda yardımcı olabiliriz.
Sorunuza yanıt vermeye çalıştık. Konu hakkında daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti için 0212 970 02 88 ve 0212 706 84 17 numaralı hatlardan bizlere ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.
Merhabalar ismim Cumhur kendim Türk vatandaşıyım. Sri Lanka’da uyruğu Sri Lanka olan bir hanımefendi ile resmi evlilik gerçekleştirdim. Bu evliliğimizi de Türk konsolosluğuna giderek tescil ettirdik. Sonrasında ise eşimin Türkiye’ye gelebilmesi için aile birleşim vizesi aldık. Eşimden bu başvuru için pasaport, evlilik cüzdanı, fotoğraf ve vize ücreti talep ettiler. Benim burada sorum şu şekilde kesinlikle aile birleşim vizesi verirler mi? Aile birleşim vizesi onaylanmaz ise eşim nasıl gelecek? Bu konular hakkında beni aydınlatıp yönlendirebilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar. İlginiz için şimdiden teşekkürler
Cumhur bey merhabalar, prosedürsel olarak doğru sırada ilerlemiş olup resmi evliliğiniz üzerinden aile birleşim başvurusu yapmanız bu süreçte izlenecek yoldur. Bu başvuruda herhangi bir aksilik, aksi bir durum, problem olmaz ise yüksek oranda onay verilmektedir. Onayı takiben kişinin pasaportuna Türkiye vizesi basılacaktır. Bu vize ile birlikte Türkiye’ye giriş yapmasını takiben aile ikamet izni başvurusu yapılması gerekmektedir. Aile ikamet izni alarak 3 yıl ara vermeksizin bu süreci yürüten kişiler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık başvurusu hakkı kazanmaktadır. Vize başvuruları bu tip durumlarda çoğunlukla onaylanıyor olsa da karar her zaman yetkili makamlarda olduğundan uygun görülmeyen durumlarda başvurunuz iptal edilebilmektedir. Başvurunuz olumsuz sonuçlanır ise ya da aile ikamet izni başvurusu için profesyonel destek almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.
Mrb göçmen büro ailesi bir konu hakkında sizlerden ricam olucak biz İstanbul’da nisanliydik tam nikah işlemlerini yapicaz derken nişanlım anne ve babasını kaybetti Kendisi Gürcistan’da zamanında 2 defa kaçak yapmış İstanbul’a giriş 2018 son çıkış 2020 sonuncu ayında kendisi ceza parasını ödemek istemiş ama almamışlar ve nişanlım konsoloslukta nikah için başvuruda bulunmuş bende türküm nisanliniz bize gelsin nikahinizi burda yapalım ve sonra Ankaraya gönderelim evrakları demişler ve bu sebeple nişanlımın deportu kalkarmi lütfen bir yardımcı olursanız seviniriz
Merhaba Tanju bey, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. Türk konsolosluğunda nikah işlemi konusunda sormuş olduğunuz sorulara yanıt vermeye çalışacağız. Öncelikle başınız sağolsun. Türkiye’de belirli bir süreden fazla ihlal yapmış olarak (kaçak) kalan yabancılara hem para cezası hem de Türkiye’ye giriş yasağı uygulanmaktadır. Bu para cezası ve giriş yasağı, yabancının ne kadar süre ihlal yaptığına göre değişmektedir. Örneğin 3 yıldan fazla bir süreliğine Türkiye’de kaçak olarak yaşamış bir kişi, ülkeden çıkışta havaalanında para cezasını ödese de ödemese de 5 yıllık giriş yasağı almaktadır. Bununla birlikte çıkışta para cezasının ödenmemesi, kişi ister 6 ay, ister 2 yıl ihlal yapmış olsun, her halükarda 5 yıllık giriş yasağıyla sonuçlanmaktadır. Bu yüzden Türkiye’de kaçak durumda kalan ve ülkeden çıkmayı planlayan yabancılara en önemli uyarımız her zaman sınır kapılarında veya havaalanında para cezalarını ödemeleridir.
Sizin durumunuzda öncelikle resmi nikahın gerçekleşmesi gerekiyor. Kişi Türkiye’ye gelemeyeceği için siz Gürcistan’a gitmeli ve Türkiye Cumhuriyeti konsolosluğunda nikah işleminizi gerçekleştirmelisiniz. Bütün işlem tamamlandıktan sonra eşiniz konsolosluğumuza Türkiye Aile Birleşimi Vizesi için başvuru yapacak. Artık resmi nikahlı olduğunuz için bu başvuru yüksek olasılıkla kabul edilir. Tabi ki yabbancı kişinin sicili de araştırılmaktadır ve eğer suç kaydı veya farklı bir tahdit kodu görünürse vize verilmemesi de mümkündür.
Türkiye’ye giriş yasağı almış bir yabancının, kendi ülkesindeki konsolosluğumuzdan Türkiye vizesi alması, deportun kaldırılması anlamına gelmektedir. Yani bu yöntemle ilerleyerek sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.
Göçmen Büro olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden veya 0212 706 84 17 no’lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhabalar; ismim Ahmad. Kendim Türk vatandaşıyım. Sizlere eşim hakkında bilgi danışmak ve mümkünse danışmanlık almak için yazıyorum. Biz Suriye’de resmi evlilik yaptık ve eşim hala Suriye’de yaşıyor. Onun da buraya gelmesini ve birlikte burada yaşamayı istiyorum. Araştırmalarımdan öğrendiğim kadarı ile aile birleşim vizesi ile buraya gelebiliyormuş. Bu başvuru içeriği hakkında bir bilgi sahibi değiliz. Sizlerden bu konuda yardım talep etmekteyiz. Eğer başvuru içerikleri ve süreçler hakkında bizi yönlendirebilirseniz çok sevinirim. İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ahmad bey merhabalar; resmi olarak evli kişilerin bir arada yaşayabilmeleri adına yapılan başvuru aile birleşim vizesi başvurusudur. Burada amaç aile birliğini korumak olmaktadır. Sizin durumunuzda evliliğiniz Suriye hükümetince yapıldığından öncelikle bu evliliğin Türk hükümetine tanıtılması gerekmektedir. Bu da Suriye’de yer alan Türk dış temsilciliği üzerinden yapılmaktadır. Bu dış temsilcilik üzerinden resmi Suriye evlilik belgelerinizi sunacak akabinde de tanınan bu evlilik üzerinden aile birleşim vizesi başvurusu yapılacaktır. Bu aile birleşim vizesi için dış temsilcilik sizi yönlendirecek olup eğer olumlu sonuçlanır ise o halde pasaportuna Türkiye vizesi basılarak Türkiye’ye gelmesi sağlanacaktır. Bunun sonrasında ise Türkiye’ye girişini takiben vize süresi dolmadan aile ikamet izni başvurusu yapılması gerekmektedir. Bu bahsi geçen aile ikamet izni de sizin sponsor olarak gözüküp eşinize bakmakla yükümlü olarak gözüktüğünüz başvuru içeriğidir. Aile ikamet izni sahibi olan kişi 3 yıl süresince bu izni aralıksız almaya devam eder ise o halde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma hakkı da kazanacaktır. Başvuru içeriği ve süreçler hakkında ücretli danışmanlık almak için bize ulaşabilirsiniz.
Mrhb 2017 den beri Türkiye’de yaşıyorum.2018 / 09 / 06 yılında evlendim TC vatandaşla. evladim 2013 doğumlu ve yanımdayken 2 kere vize ihlali oldu ve ilk eşimden bu çocuk demek istediğim yabancı sayilir. 2018 / 03 / 14 tarihinde vize ihlali girdi ve ceza parasını ödedim çıkış tarihimiz 2019 / 12 / 28 giriş tarihimiz 2020 / 01 / 01 şartlı giriş yaptık kızım için ikamet başvuru yaptık eksik evrak yüzünden ve pandemiye giriş yaptığımızda ikamet başvurusu tamamlayamadık. Yine vize ihlal oldu evladım bir sene doldurmadan tam olarak 7 ay Türkiye’de kaldik ve 2020 / 12 ayında evladım için çıkış yaptık ve para cezasını ödedik ama havalanimda polisler vize başvuru yapmanız gerekli evladınız için ve öyle giriş yapar evladınız dediler. Eşim Mevlüt şaylica resmi nikah yaptık onun üzerinde vize başvuru yaparsam veya kendim üzerimde aile birleşim başvuru yaparsam konsuloslukda evladımı getirme şansım var mı? Acaba yeni yabancılara göre kanun evladım için geçerli mi acaba şöyle ki 1 seneden az Türkiye’de vize ihlali yaparsa 6 ay kendi memlekete kalirsa Türkiye’de giriş yapa bilir diye? Bilgi verirseniz sevinirim.
Ve bir soru daha soracağım ben evlilik yaptım 3 sene oldu tam olarak aile ikamet aldım ama göç idaresi iptal etti benim kimlik kartimi. çunku eşimden şiddet gördüm ve şikayet ettim ve sonra şikayetimden vazgeçtim devlet 6 ay ceza kesti eşime ve indirim yaptı 3 ay ceza yazdı bı gir çık yapar ceza evine eşim. şimdi de turist olarak ikamet ediliyorum ve ikamet iznim 3 ayın 2022 bitiyor. 1.aile ikamet alamazmiyim yeniden? 2.ikamet iznim bittikden sonra neyapmam gerek ? turist olarak mı oturma iznini verirler mi bana? 3. Sınır dışı etme imkanım varmı?
Merhaba Fatemeh hanım, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. Aile ikameti Türkiye Giriş Yasağı konuları hakkında sormuş olduğunuz sorulara ayrıntılı bir şekilde yanıt vermeye çalışacağız.
Öncelikle Eylül 2018 tarihinde resmi nikahınızın gerçekleşmesi öncesi Mart 2018’de yabancı uyruklu çocuğunuz ile birlikte Türkiye’ye yaptığınız girişin cezalarını Aralık 2019’da ülkeden çıkarak ödediğinizi belirtmişsiniz. Ocak 2020’de, para cezalarınız ortadan kalkmış, ancak giriş yasağınız devam ederken ülkemize yaptığınız yeni girişte size şartlı giriş imkanı sunulmuş ve eksik evrak sebebiyle tamamlanamayan bu başvuru sonucunda V84 Şartlı Giriş ihlali yapmış olmuşsunuz. 2020 yılının Aralık ayına geldiğimizde ülkeden çıkış yapmak istediğinizde Şartlı Giriş İhlali yapmanız dolayısıyla tekrar girişinizin kendi ülkenizdeki Türkiye konsolosluğu ya da büyükelçiliğinden vize almanız dışında mümkün olmadığı belirtilmiş. Şu anda resmi nikahlı olduğunuz için bu başvuruyu yapma şansınız bulunmaktadır. Ülkenizdeki Türkiye konsolosluğu ya da büyükelçiliğinden aile birleşimi vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Bir Türk vatandaşıyla resmi nikahlı evli olduğunuz ve 18 yaşın altında çocuğunuz bulunduğundan ötürü, gerekli evrakları hazırlayıp doğru bir başvuru yapmanız halinde aile birleşimi vizesi başvurunuz kabul edilecektir.
Bir sonraki sorunuzda vize ihlali yapan kişilerin kendi memleketlerinde 6 ay kaldıktan sonra tekrar Türkiye’ye dönebileceklerini belirtmişsiniz. Bu durum belirli koşullar altında mümkündür. Türkiye’ye vize muafiyetiyle gelen ve 90 günlük kalış hakkını tamamlayan yabancılar, 3 ayı aşmamak kaydıyla ihlal yapıp sonrasında ülkeden çıktıklarında, geriye dönük olarak son 180 günlük dönemde ne kadar süreyi Türkiye’de geçirdikleri hesaplanır ve çıkışlarından itibaren 6 ay sonrasında kişinin tekrar Türkiye’de kalış hakkı oluşmaya başlar. Sizin durumunuzda şartlı giriş ihlali yapıldığından ötürü vize alınması gerekmektedir.
Son sorunuza geldiğimizde, tekrar aile ikameti alabilmeniz mümkün, ancak bu noktada hukuki destek almanız gerkeebilir. Evliliğiniz devam ettiği için turistik ikamet izni almanızda herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Sınır dışı edilme gibi bir durumunuz da olmayacaktır. Eşinizle aranızda yaşadığınız durum ikamet başvurularında değil ama vatandaşlık başvurunuzda (eğer düşünüyorsanız) karşınıza olumsuz olarak çıkabilir.
Göçmen Büro olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden veya 0212 706 84 17 no’lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba Ben ozbek vatandaşıyım eşim Türk vatandaşi ben turkiyede 2 buçuk sene kacak olarak kaldim sonrasında deport oldum kacak olduğumdan dolayı su an ozbekistandayim 8 ay oldu geleli eşim Türk konsolosluğuna dilekçe gonderi aile bileşim vizesi için başvuruda bulunmam gerekiyormuş acaba başvuruyu yaptıktan sonra onay gelirmi bu hakkında hic bilgimiz yok bizim resmiy nikahimizda yok deportum kalkarmi lutfen bu hakkında bilgi vermenizi rica ederim vize için hangi evraklar lazim olduğunda soylerseniz cok sevinirim iyi günler..
Merhaba sayın Bahora, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. Türkiye aile birleşim vizesi konusu hakkında sormuş olduğunuz sorulara detaylı bir şekilde yanıt vermeye çalışacağız.
Öncelikle Türkiye’de 2 ila 3 yıl arası ihlal halinde (kaçak olarak) kalan yabancı uyruklu kişilere 2 yıl süre ile Türkiye’ye giriş yasağı verilmektedir. Eğer kaçak durumdaki kişi ülkeden çıkarken, kaçak kaldığı süre içerisinde oluşmuş para cezasını hava alanında ya da sınır kapılarındaki Vize İhlal bölümüne ödemeden çıkarsa, bu yasak 5 yıla uzamaktadır.
Sizin durumunuzda, aranızda resmi bir nikah olmaması, kanunların gözünde karı koca olarak görünmemenize sebep olmaktadır. Bu yüzden de şu andaki durumda Türkiye aile birleşimi vizesine başvuru yapabilmeniz mümkün değil. Bu durumda 2 şansınız bulunuyor. Birincisi eşinizin Özbekistan’a gelerek konsolosluğumuzda resmi nikah gerçekleştirmesi sonrası Türkiye aile birleşimi vizesi yapmanızdır. Eşinizle gerçekleşecek resmi nikah sonrası, artık bu başvuruyu yapmaya hak kazanacaksınız. Bu başvuruda konsolosluğumuz ya da büyükelçiliğimizin talep edeceği şahsi evraklarla birlikte, evliliğinizi kanıtlayan evraklar da gerekecektir. Dış temsilciliğimiz uygun gördüğü takdirde vizeniz onaylanır ve Türkiye’ye yasal bir giriş yapabilir, ardından ikamet iznine de başvurabilirsiniz.
Eğer eşiniz ülkenize gelip resmi nikah yapamıyorsa, diğer özel meşruhatlı vize türlerine başvuru yapmanız gerekecektir. Bu özel amaçlı Türkiye vizeleri, çalışmak, eğitim, tedavi gibi önemli sebeplerle alınabilir. Eğer bu vizelere başvuru yapabilecek bir durumunuz var ise. Örneğin Türkiye’de çalışmak gibi bir niyetiniz varsa ve şirket çalışanı ya da bakıcı / hizmetli vb. konularda bir Türk firması ya da Türk vatandaşı ile anlaşma sağlarsanız, yasal olarak işe başlayabilmeniz için gerekli işlemler yapılır ve Özbekistan’dan Türkiye Çalışma Vizesine başvuru yapabilirsiniz.
Bu noktada bir diğer önemli nokta da Türkiye’den çıkışınızda pasaportunuza işlenen tahdit kodudur. Eğer yalnızca kaçak kalan yabancılar ve para cezasını ödemeden çıkan yabancılar kodlarından değil de, sizin de bilmediğiniz farklı bir kodla tahdit uygulanmışsa, ülkenizden yapacağınız Türkiye vizesi taleplerinizin olumsuz karşılanması mümkün. Bu yüzden işlemlere başlamadan önce mutlaka pasaportunuzu kurumumuz aracılığıyla kontrol ettirmenizi öneririz.
Göçmen Büro olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden veya 0212 706 84 17 no’lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
İyi günler,
Aile birleşim vizesi için yabancı eşimiz adına mı dış temsilciliklerden randevu almalıyız yoksa kendi adımıza mı? Birde acaba aile birleşim vizesi dış temsilciliklerce kaç günde sonuçlanmaktadır? Teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim
Merhabalar,
Yurt dışında yaşıyorsanız sizin adınıza başvurulması daha doğru olabilir.
Selamunaleykum,
kendim türk ve fransız vatandaşıyım (hem türkiyede hem fransada ikamet ediyorum) ve eşim irak uyruklu.
2 senedir, türkiyede resmi olarak evliyiz.
İraklı eşim şu an UN kimlik üzerinde, mülteci (pasaportsuz kaçak giriş şeklinde girdi türkiyey ‘e).
Şu an Iraklı pasaportu var, 1 sene önce çıkarttı.
Aile birleşim ikametine başvurmamız için Türkiyeye yasal giriş yapması gerekiyor.
Bunun için Irak ‘a gitmekten başka seçenekler var mı? Irak ‘a gitmek istemiyoruz.
Başka ülkeye gidip oradan aile birleşim vizesine başvuruda bulunabilme imkanları var mı?
Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar,
Başka ülkeden Türkiye vizesi alabilmeniz için o ülkede oturum izninizin olması gerekmektedir.
Merhaba,
Kendim Türk vatandaşıyım,nişanlım Kazakistan uyruklu,vize ihlali olduğu için 2 yıl giriş yasağı var Türkiye ye,hava alanında cezayı ödedik.Evlenmek için Kazakistan’a gittim,gün aldık fakat fazla masraflı oluyor,tekrar gitmek istemiyorum açıkçası.Türkiye de evlenmek istiyoruz.ne yapmamız lazım,yardımcı olabilir misiniz?
Merhabalar,
Kazakistan’da nikah işlemlerini tamamlayarak Türkiye’ye dönmenizi öneririz. Böyle bir durumda eşinizin Türkiye’ye girişi daha kolay olacaktır.
Merhaba 2ay önce aile vizasina başvurum bugun red diye geldi ç-104 le deport oldum özbekistan da Türk vatandaşle evlendim 2019yili ama eşim şuanda Türkiye de ne yapabilirim yardımcı olabilirmisin
Merhabalar,
Türkiye’de daha önce kaçak olarak kalmadıysanız ve eşinizle formalite icabı evlenmediyseniz GÖÇ İdaresi’ne giderek dilekçe ile başvurarak evraklarınızın tekrardan incelenmesini talep edebilirsiniz
Merhabalar; ben yurtdişında yaşıyorum Türk vatandaşıyım nişanlım ise Etiyopya vatandaşı.
Milliyetlerimiz farklı olduğu için burada ki temsilcilğimize başvurumuz önce yerel makamlarda uluslararası evlilik yapmamız ardından bunu Türk makamlarına tanıtmamız şeklinde sonuçlandı.
Fakat nişanlımın yaşadığımız ülke de ki vize durumu ve ülkeyi terk emri olması sebebiyle nikah yapamıyoruz. Ayrıca eşimin kendi ülkesinde de davası olması sebebiyle Etiyopya’da da nikah yapamadığımız için şuan da sadece Türkiye sınırlarında nikah yapabileceğimiz sonucuna ulaştık. Fakat nişanlım Turist vizesi şartlarını sağlayamıyor ve aile birleşimi için ise resmi nikah gerekli. Bu durumda nişanlım için uygun olan vize türü hangisidir. Istediğimiz şey sadece Türkiye’ye gidip evlenebilmek. Vereceğiniz en küçük bilgi veya ipucu bizim için çok önemli,yardımlarınızı rica ediyoruz.
Merhabalar,
Turistik vize uygun olabilir.
Meraba ben 5 sene turkiyedaiym ve hiyçbiyerde gidemiyorum ben Türk vatandaş istiyorum ama nasıl iyardim olabiliyormuş siyz
Merhabalar,
5 yıl kesintisiz turistik amaç dışında ikamet tezkereniz var ise ofisimizle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.
Merhaba! Eşim kırgız vatandaşı kimliği verilirken aile birleşimi olarak değilde 1 yıllık oturum olarak verilmiş. Ben eşimi yurt dışına yanıma getireceğim. Ama buranın konsolosluğu kimlikte aile birleşimi yazmadığı için vize başvurusunu kabul etmiyor. Ben Şuanda yurt dışındayım eşim Türkiye’de (Bu arada 3 aylık hamile 🙂 ). Bu durumu düzeltmemiz için ne yapmalıyız yada benim gelmeme gerek varmı?
Merhabalar,
İlk başvuruda genelde 1 yıl olarak verilmektedir. Bu sebepten dolayı işlem doğrudur. Arzu ederseniz itiraz dilekçesi yazabilirsiniz.
Türkiye’de öğrenciyim, öğrenci oturma iznim var, Irak’taki eşime benimle yaşaması için davetiye göndermek istiyorum, ona davetiye gönderebilir miyim, yoksa zor mu?
Merhabalar,
Davetiye gönderebilirsiniz fakat vize çıkmayabilir.
merhaba ben Türk vatandaşıyım erkek arkadaşım Mısırlı. Türkiye ye turist vizesi ile geldiğinde nikah yapacağız. aile birleşim vizesini evlendikten sonra alabilirmiyiz. Ve bu aile birleşin vizesine türkiyeden ben mi başvurmalıyım.Sizden de danışmanlık almak istiyorum.
Merhabalar,
Nikah işlemlerinden sonra bize başvuru yapabilirsiniz.