Türkiye Aile Birleşimi Vizesi
Türkiye aile birleşimi vizesi sayfamıza Hoş geldiniz. Türkiye Cumhuriyeti, uygulamış olduğu vize politikası kapsamında yabancı ülke vatandaşlarından Türkiye’ye geliş amaçları doğrultusunda vize başvurusunu yapmalarını istemektedir. Yabancı ülke vatandaşının geliş amaçlarına göre turistik/ticari, öğrenci, çalışma ve aile birleşimi vizesi gibi birçok vize türü bulunmaktadır. Yapılacak vize başvuruları işlemleri ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir.
Bizde yazımızda sizlere Türkiye aile birleşimi vizesi hakkında bilgiler sunacağız. Türkiye aile birleşimi vizesini, Türk vatandaşı ile evli yabancı ülke vatandaşı ve çocukları alabilmekte olup Türkiye’de yasal izin ile ikamet eden yabancıların eş ve çocukları da bu vize türüne başvuru yapabilmektedir.
Türkiye Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Aile birleşimi vizesinin başlıca amacı aile bütünlüğünün korunmasıdır. Bu vize türüne başvurular Türk dış temsilciliklerine yapılmakta internet üzerinden elektronik vize başvurusu yapılamamaktadır. Temsilcilik tarafından talep edilen gerekli belgelerin hazırlanmasından sonra alınan randevu saatinde dış temsilciliğe evrakları sunmanız gerekmektedir. Gerekli evraklar ülkelere göre değişiklik göstermekle birlikte Türk dış temsilcilikler ile iletişime geçerek hangi evrakların hazırlanması gerektiğini öğrenebilirsiniz. Genel olarak istenen evraklar aşağıda belirtilmiştir.
Türkiye Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Belgeler
Aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunacak yabancı ülke vatandaşlarından genel olarak istenen evraklar aşağıda belirtilmiştir.
- Vize başvurusunda bulunacak yabancı ülke vatandaşına ait pasaportun geçerlilik süresinin en az 6 ay olması
- Eksiksiz olarak doldurulmuş ve vize başvuru sahibi tarafından imzalanmış başvuru formu
- Son 6 içerisinde çekilmiş 4 adet biyometrik fotoğraf
- Evlilik cüzdanı/ Aile belgesi (Eşlerden talep edilmektedir.)
Yukarıda belirtilen evraklar dışında dış temsilcilik tarafından bazı belgelerinde düzenlenmesi istenmektedir. İstenmesi halinde ibraz edilmek üzere hazır bulundurulması gereken belge listesi aşağıda sunulmuştur.
- Eşler için uluslararası evlenme kayıt örneği
- Eşler için vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Türkiye’de yasal olarak ikamet eden yabancı eşe ait oturma izni belgesi
- 18 yaşından küçük olarak evlilik yapan kişilerde, evlenmesinde engel olmadığına dair mahkeme kararı ve anne babanın yazılı muvafakati
- Yabancı ülke vatandaşı eşin nüfus kayıt örneği yerine doğum belgesi sunması istenebilmektedir.
- Daha önce evlilik yapıldı ise her iki eşe ait önceki evliliklerinin bittiğini gösteren boşanma ilamı ve Türkçe tercümeleri, vefat durumu mevcut ise vefat kayıt örnekleri
Aile birleşimi vizesi başvurusunda çocuklar için istenen belgeler
Çocuklarını beraberinde getirmek isteyen yabancı ülke vatandaşında yapılacak vize başvurusu için ayrı dosya hazırlamaları gerekmektedir. Yabancı ülke vatandaşı eş ve beraberindeki çocuklarının farklı kişiler olarak randevuları alınmalı ve başvuru için gerekli belgeler hazırlanmalıdır. Çocuklar için başvuruda sunulması gereken evraklar aşağıda belirtilmiştir.
- Eşlere ait uluslararası doğum kayıt örneği
- Eşlere ait Uluslararası evlenme ehliyeti belgesi ya da Türkiye’de bulunan Evlendirme Memurluğu’ndan alınacak nikah müracaatı yapıldığına dair belge
- Çocuklara ait doğum belgesi ya da vukuatlı nüfus kayıt örneği
Türkiye Aile Birleşimi Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Sunacağınız belgelerin eksiksiz ve doğru olarak hazırlandığından emin olunuz. Yapılacak herhangi bir hata vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir. Sunacağınız belgeler üzerinde tahrifat (aslını bozma, belge üzerinde oynama) yapmayınız. Belge üzerinde yasal olmayan bir şekilde oynama yaptığınızın anlaşılması halinde vize başvurunuz geçersiz olmaktadır. Ayrıca kanun nezdinde suç teşkil ettiğinden hakkınızda adli işlem yapılabilir.
Türkiye cumhuriyeti vize politikası gereği yabancı ülke vatandaşlarına vize ile verilen kalış süresi en fazla son 180 gün boyunca 90 gündür. Doksan günden fazla kalmak isteyen yabancıların oturma izni almaları gerekmektedir. Türkiye aile birleşimi vizesi ile ülkede bulunan bir yabancı ülke vatandaşının vize süresinden fazla kalmak isterse aile ikamet izni alması gerekmektedir.
Daha Detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz +90 212 970 02 88 numaralı telefon hattından bizlere ulaşabilirsiniz. Göçmen Büro olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Merhaba benim eşim Kırgızistan vatandaşı. Kendisi ile Fransa’da evlilik yaptık. 3 yıl boyunca orada yaşadık. Sonrasında işten kaynaklı olarak benim Türkiye’ye dönmem gerekti. Artık burada yaşayacağım. Eşim şu an hala Fransa’da yaşıyor. Onunla beraber Türkiye’de yaşamak istiyorum. Ama kendisinin daha öncesinden Türkiye giriş yasağı var. Giriş yasağı olanlar Türkiye aile birleşimi vizesi ile buraya gelebiliyorlarmış. O konu hakkında bilgimiz yok. Sizlerden yardım talep ediyoruz. Bize yardımcı olursanız çok seviniriz. İyi çalışmalar.
Merhaba Gülbeyaz Hanım;
Göçmen Büro olarak sorularınıza yanıt vermeye çalışacağız. Kırgızistan vatandaşı eşinizin Türkiye’ye aile vizesi ile giriş yapabilmesi mümkündür. Bunun için kendi ülkesine gitmesine gerek de yoktur. İkamet ettiği ülkede bulunan Türk dış temsilciliklerine başvuruda bulunması yeterli olacaktır. Öncelikle Türk dış temsilciliklerinden talep edilen belgelerin hazırlanması gereklidir. Türk dış temsilciliklerinin Kırgızistan vatandaşlarından istediği belgeler aşağıda belirtilmiştir.
En az 6 ay geçerli pasaport
Son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf
Eksiksiz olarak doldurulmuş vize başvuru formu
Evlilik Cüzdanı/Aile Belgesi
Eşlere ait uluslararası evlilik belgesi
Türk vatandaşı eşe ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
Kırgızistan vatandaşı eşinize ait doğum belgesi
Eşlerin daha önce evlilik yaptı ise boşanma ilamı vefat etmiş ise vefat kayıt belgesi
Yukarıda istenen belgelerin hazırlanarak konsolosluk ya da büyükelçiliklere başvuruda bulunulması gerekir. Belgelerden eksiklik ya da hata olması durumunda vize başvurunuzun ret olma ihtimali vardır. Bu nedenle belgeleri itina ile eksiksiz olarak hazırlayınız. Hazırlamış olduğunuz belgeler ile temsilciliğe randevu tarihinde gitmelisiniz. Randevu zamanını kaçırmanız halinde vize başvurunuz Türk dış temsilcili tarafından iptal edilebilir. Herhangi bir sorun yaşamamak için randevu güne ve saati ilgili konsolosluk ya da büyükelçilikte bulununuz. Türk dış temsilciliği tarafından vizenizin onaylanmasından sonra Türkiye’ye giriş yapabilirsiniz. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra aile ikamet izni başvurusu yapmanız ülke içerisinde vize süresinden uzun oturum hakkı için elzemdir. Vize süresi içerisinde aile ikamet başvurusu yapmadığınız takdirde yetkili makamlarca sınır dışı edilebilirsiniz.
Türkiye aile birleşimi vizesi hakkında daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizlere +90 212 970 02 88 numaralı hattan ulaşabilirsiniz. Göçmen Büro olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Merhaba, yabancılara Türkçe öğretiyorum ve bir öğrencim ailesini yanına aldırmak için gerekli işlemleri yapıyor ancak dilekçesini Türkçe yazmamı benden rica etti. Hangi makama yazacağımı ve tam olarak hangi bilgileri içermesi gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler
Merhaba, ofisimize gelerek detaylı uygun fiyata danışmanlık hizmeti alabilir ve vize almasını sağlayabilirsiniz.
Merhaba
Merhabalar; Ben Afganistanlıyım ve şuan İzmir’de Ege Üniversitesi Hastanesinde uzmanlık öğrencisiyim. Almış olduğun ikamet izni türü öğrenci ikamet iznidir. Yakında evlenmeyi ve Afgan vatandaşı olan eşimi yanıma almayı düşünüyorum. Eşimin vizeye başvurup alabilmesi için neler yapmam gerekiyor, buradan göndermem gereken evraklar nelerdir? Siz bu konuda beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim.
Muhammet bey merhaba; Afganistan vatandaşları Türkiye girişlerinde basılı vize uygulamasına tabidirler. Kişilerin Afganistan’daki Türk Büyükelçiliği ya da Türk Konsolosluğu üzerinden vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Başvuruda evli olduğunu evlilik cüzdanı ya da muadili belge ile beyan ederek sizin burada olduğunuz için gelmek istediğini bildirmesi gerekmektedir. Siz de buradan kendisine davet göndermeli ve ikamet adresinizi sunuyor olmalısınız. Bunlarla birlikte yaptığı başvuru onaylandığında vizesi pasaportuna basılacak ve kişi bununla Türkiye’ye giriş yapabilecektir. Giriş yaptıktan sonra ise eğer eşiniz sizle Türkiye’de kalmak isterse vize süresi içerisinde turistik ikamet izni başvurusunda bulunması gerekmektedir. İkamet izni başvurusu yaptıktan sonra vize süresi dolsa dahi başvuru sonucunu beklediği için burada yasal olarak kalabilmektedir. Başvuruda eşinizden en az 1 yıl geçerli pasaport, adres belgesi ve fotoğraf istenecektir. Başvuru online yapılacak ve randevu tarihi atandığında evraklar belge olarak sunulacaktır. Pandemi sürecinde işlemler daha yavaş ilerlemekte olup ortalama 3 ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Daha ayrıntılı bilgi için iletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz. Dilerseniz de info@gocmenburo.com üzerinden mail yolu ile bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Ben ve eşim Tayland’da yaşıyoruz şu an. Türkiye’de resmî nikah yaptıktan sora buraya yerleştik. Ancak şu an Türkiye’ye yerleşmeyi düşünüyoruz. Bu durumda Sigortam olmayacak ve aynı zamanda gelir durumumu gösteren bir belge de olmayacak. Nasıl bir yol izlemeliyim?
İrfan bey merhaba;
Siz Türk vatandaşı olduğunuz direk giriş yapmanızda hiçbir sakınca olmamakta birlikte eşiniz için de ilk etapta turistik ikamet izni başvurusu yapılmaktadır. Bu turistik ikamet izni ile hanımefendi de ilk etapta sizinle birlikte Türkiye’de yasal olarak yaşayabilmektedir. Sonraki etapta siz Türkiye’de çalışmaya başladığınızda 3 ay sonrasında eşinize de sizin üzerinizden aile ikamet izni başvurusu yapabiliriz. Sizin ülkeye eşinizi getirmenizi beyanınızla birlikte onun geçimini sağlıyor olmanız beklenmektedir.
Turistik ikamet için hanımefendinin yaşadığı bir ev adresi sunulması gerekmektedir. Eşiniz uyruğu kapsamında Türkiye’ye vizeli, vize muafiyetli ya da e-vizeli olarak ülkeye giriş yapacak ikamet başvurusu yapılacak; başvuru sonrası onaylanana kadar burada yasal olarak kalması mümkün hale gelecektir. Aile ikamet izninin en büyük avantajı 3 yıl ara vermeksizin alınırsa bunu sonunda vatandaşlık hakkı elde edilmektedir.
Eğer çifte vatandaşlık olarak istemez ya da Türk vatandaşlığı istemez ise o halde 8 yıl aralıksız oturum izni başvurusu yapacak ve sonucunda da sınırsız oturum izni hakkı kazanabilecektir. Göçmen Büro ekibi olarak bu başvuruların tamamında sizlere danışmanlık vermekten memnuniyet duyarız.
Merhaba benim adım Şevkat Ben Özbekistan vatandaşıyım. 2016 yılından beri Türkiye’de çalışma izni ile bulunuyorum. 2019 yılında Özbekistan’da evlendim. Eşim Şu anda Özbekistan’da. Onu Türkiye’ye yanıma getirmek istiyorum. İnternette araştırma yaparken yazınıza denk geldim. Türkiye aile birleşimi vizesi ile buraya gelebileceğini öğrendim. Ama nasıl yapacağım konusunda fikrim yok. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Kolay gelsin
Merhaba Şevkat Bey;
Göçmen Büro olarak sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Eşinizin Türkiye’ye girişini sağlamak için aile birleşimi vizesi alabilirsiniz. Bu vize türü için Özbekistan’da bulunan Türk temsilciğine başvurmalısınız. Başvuruda sizlerden bazı evraklar istenecektir. Aile birleşimi vizesi için gerekli olan belgeler aşağıda belirtilmiştir.
• En az 6 ay geçerli Pasaport
• Eksiksiz olarak doldurulmuş vize başvuru formu
• Son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf
• Evlilik Cüzdanı/Aile belgesi
Yukarıda belirtilen evrakların dışında kişilerde farklı belgeler de talep edilmektedir. Talep edilmesi halinde Özbekistan’da bulunan Türk temsilciliğine ibraz etmeniz gereken evrak listesi aşağıda sunulmuştur.
• Eşlere ait uluslararası evlilik kayıt örneği
• Eşlere ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
• Türkiye’de bulunan eşe ait ikamet/çalışma izin belgesi
• 18 yaşından küçük olarak evlilik yapan kişilerde, evlenmesinde engel olmadığına dair mahkeme kararı ve anne babanın yazılı muvafakati
• Yabancılarda nüfus kayıt örneği sunulması yerine doğum belgesi talep edilebilmektedir.
• Daha önce evlilik yapıldı ise her iki eşe ait evliliklerinin sonlandığına dair boşanma ilamı (Türkçe tercümeli) vefat etti ise vefat kayıt örneği
Özbekistan’da bulunan Türk temsilciliğine bahsi geçen belgeler ile başvuru randevu tarihinizde gitmeniz gerekmektedir. Randevu tarihine geç kalma ya da hiç gitmeme durumunda tüm vize işlemleriniz iptal olabilir. Bu nedenle randevuya zamanında gitmenizi bu konuya ehemmiyet göstermenizi tavsiye ederiz. Başvuru sonrasında Türk dış temsilciliği olumlu ya da olumsuz olarak size geri dönüş sağlayacaktır. Başvuru belgelerinde herhangi bir yanıltıcı belge ve bilgi bulunmamalıdır. Aile birleşimi vizesi alarak Türkiye’de ikamet etmek isteyen yabancıların birçok kez sahte evlilik yaptığı tespit edilmiştir. Türk makamları tarafından bu konu üzerinde dikkatli bir şekilde araştırma yapılmaktadır. Yasalara aykırı bir işlem yaptığı tespit edilen kişiler hakkında cezai yaptırım uygulanmaktadır. Aile birleşimi vizesi ile Türkiye’ye giriş yapan yabancı ülke vatandaşlarının Türk dış temsilciliğinin onayladığı süre boyunca kalış hakkı bulunmaktadır. Bu süre en 90 gündür. Vize süresinden fazla kalmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye’de bulundukları süre içerisinde Aile ikamet izni başvurusu yapmaları gerekmektedir.
Türkiye aile birleşimi vizesi hakkında daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizlere +90 212 970 02 88 numaralı hattan ulaşabilirsiniz. Göçmen Büro olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Merhaba kolay gelsin Ben Türk vatandaşıyım. Eşim ise İtalya vatandaşı. Biz Türkiye’de evlilik yaptık. Eşim burada vize muafiyeti ile bulunuyordu. Vize süresini 6 ay ihlal ettiği için hakkında deport kararı verildi. Ben evlendiğimiz için Türkiye’de benimle beraber kalabileceğini sanıyordum ama aile ikamet izni alması gerekiyormuş. Resmi makamlara sorduğumda Eşimin İtalya’da bulunan Türk konsolosluğuna başvurarak Türkiye aile birleşimi vizesi alması gerektiğini söylediler. Çok mağdur durumdayız. Bu konu için bize yardım ederseniz çok mutlu olacağız. İyi çalışmalar diliyorum.
Merhaba Sezgin Bey;
Göçmen Büro olarak sorularınıza yanıt vermeye çalışacağız. Türkiye içerisinde uzun süre bulunmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının geliş ve kalış amaçlarına göre ikamet izin türlerinden birine başvurmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vize politikası gereği tüm yabancı ülke vatandaşları için vize süresi 90 gün olarak belirlenmiştir. Bu sürenin aşılması halinde ikamet izni bulunmayan yabancılar sınır dışı edilmektedir. Türkiye’de evlilik yaptıktan sonra İtalya vatandaşı eşiniz için aile ikamet izni almanız gereklidir. Deport işleminden sonra eşinizin tekrar Türkiye’ye giriş yapabilmesi için İtalya’da bulunan Türk dış temsilciliğine aile birleşimi vizesi başvurusu yapması gerekmektedir. Başvuru için gerekli olan belgeler aşağıda belirtilmiştir.
• En az 6 ay geçerli pasaport
• Son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf
• Eksiksiz olarak doldurulmuş vize başvuru formu
• Evlilik Cüzdanı/Aile Belgesi
• Eşlere ait uluslararası evlilik belgesi
• Türk vatandaşı eşe ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
• İtalya vatandaşı eşinize ait doğum belgesi
• Eşlerin daha önce evlilik yaptı ise boşanma ilamı vefat etmiş ise vefat kayıt belgesi
Yukarıda belirtilen evrakların eksiksiz hazırlanarak İtalya’da bulunan Türk dış temsilciliğine randevu tarihinde gidilmesi gerekmektedir. Randevu tarihi önemli bir husustur. Yaşanacak herhangi bir gecikme ya da hiç gitmeme durumunda dış temsilcilik tarafından tüm işlemler iptal edilebilir. Tekrar mağduriyet yaşamamak adına bu konuya önem vermenizde fayda vardır. Türk dış temsilciliği tarafından vizenin onaylanmasına müteakip eşiniz tekrar Türkiye’ye giriş yapabilir. Türkiye’de kalış süresi temsilciliğin onaylamış olduğu vize süresidir. Vize süresinin takibi yabancı ülke vatandaşlarının sorumluluğunda olup vize ihlali yapılması halinde tekrar deport işlemleri uygulanabilir. Vize sürenizi dikkatli bir şekilde takip ediniz. Herhangi bir mağduriyet yaşamamak için eşinizin Türkiye’ye girişinden itibaren en kısa zaman içerisinde ilgili resmi makama aile ikamet izni başvurusunda bulunmalısınız.
Türkiye aile birleşimi vizesi hakkında daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizlere +90 212 970 02 88 numaralı hattan ulaşabilirsiniz. Göçmen Büro olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.