Türkiye’yi ziyaret etmek isteyen yabancılardan vize başvurusunda bulunurken vize ücreti talep edilmektedir. Talep edilen vize harç bedelinin dış temsilciliklere ödemesinin yapılması gerekmektedir. Vizenizin geçerli olabilmesi için vize muafiyeti olanlar hariç diğer yabancı ülke vatandaşlarının harç tutarını ödemeleri zorunludur. Yabancı ülke vatandaşlarından Vize müracaat harcı ve vize harcı alınması gerektiği ile ilgili harç ücretlerinin tespitine, karşılıklılık esası göz önüne alınarak Dışişleri Bakanlığı karar vermektedir. Dışişleri Bakanlığınca belirlenen Türkiye vize ücreti her yıl yeniden değerlendirilerek yayınlanmaktadır. Vize muafiyeti bulunan yabancı ülke vatandaşları harç bedeli ödememektedir.
Türkiye’ye vize muafiyeti ile giriş yaptıktan sonra daha uzun süre kalmak için ikamet izni başvurusunda bulunan yabancı ülke vatandaşlarından vize muafiyeti kapsamında alınmayan harç bedeli ikamet izni başvurusunda tahsil edilmektedir. Vize başvuru harçları ve vize harçları dışında dış temsilciliklerde yapacağınız işlemler için temsilcilik tarafından harç bedellerinden farklı olarak randevu ücreti veya hizmet bedeli gibi ücretler talep edilebilir. Bu durum başvuracağınız dış temsilcilikler arasında değişkenlik göstermektedir. Göçmen büro olarak vize ücreti ne kadar? Sorusunun cevabını aşağıdaki vize ücretleri 2021 Türkiye tablosunda sizlerin bilgisine sunmaya çalıştık.
VİZE HARÇ TABLOSU
Giriş Vizeleri | 2021 Yılı Harç Tutarı | |
1. | Tek Giriş | 758,90 TL |
2. | Müteaddit (çok) Giriş | 2.542,20 TL |
Türkiye Transit Vizeleri Ücreti
Transit Vizeler | 2021 Yılı Harç Tutarı | |
1. | Tek Transit | 758,90 TL |
2. | Çift Transit | 1.522,70 TL |
3. | Yabancıların Türkiye’den çıkışlarında istekleri üzerine verilecek münferit pasaportlara ait dönüş vizeleri | 1.268,50 TL |
Türkiye Vize Ücreti Önemli Notlar
- Yukarıda belirtilen harç tutarları resmi makamlarca yayınlayan tebliğlerden alınmıştır. Herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına harç bedelini vize başvurusu yapacağınız temsilciliklerden teyit ediniz.
- Yukarıda belirtilen Harç bedelleri tablosu 2021 yılına ait olup Dışişleri Bakanlığınca her yıl yenilenmesine müteakip Göçmen Büro danışmanları tarafından güncellenmektedir.
Türkiye Vize Ücreti sayfamızda sizlere bilgi vermeye çalıştık. Bunun dışında herhangi bir soru ya da başvuru işlemleri için Göçmen Büro danışmanlarımızı +90 212 970 02 88 numaralı hattan arayarak bilgi alabilirsiniz.
Merhaba Kolay gelsin Benim kız arkadaşım Ukrayna’dan Türkiye’ye vize muafiyeti ile geldi. Burada 90 günlük süreden fazla kalması gerektiği için kısa dönem ikamet başvurusunda bulunduk. İkamet harç bedeli dışında bizden vize harcı adı altında tekrar vize ücreti talep ettiler. Ama kız arkadaşım zaten vize muafiyeti ile geldi. Nasıl oluyor da muaf olunan vize için ücret talep edebiliyorlar?
Merhabalar,
Türkiyeye giriş yasağı vermişler maalesef bunun kaldırmanın bir yolu Merhaba İsmail Bey;
Göçmen Büro olarak sorunuza yanıt vermeye çalışacağız. Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna arasında yapılan anlaşma gereği Ukrayna vatandaşları Türkiye’ye vize muafiyeti kapsamında giriş yapabilmektedir. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra ülke içerisinde vize muafiyeti ile kalış süresi en fazla 90 gün olarak belirlenmiştir. Ukrayna vatandaşları için ülkeye girişte vize ücreti alınmamaktadır. Türkiye içerisinde vize muafiyeti süresinden fazla kalmak isteniyor ise geliş ve kalış amacına göre ikamet izni alması gereklidir. İlgili mevzuatlar gereği ikamet izni başvurularında devlet harçları alınmaktadır. Bunlara almış olduğunuz ikamet kartı ücreti ikamet hizmet bedeli ücreti ve vize muafiyeti ile gelen yabancı ülke vatandaşları için vize ücreti dahildir.
Yabancı ülke vatandaşları her ne kadar vize muafiyeti kapsamında Türkiye’ye girişte vize için ücret ödemeseler de muafiyet süresinden fazla kalmak isteniyorsa girişte ödemedikleri vize harç bedelini ikamet izni alırken ilgili mevzuat gereği ödemek ile yükümlüdür. Resmi kurum tarafından ikamet izni için talep edilen harç bedellerinin ödenmemesi halinde başvuru iptal edilerek ikamet izni verilmemektedir. İkamet izni alabilmek için belgelerinizi eksiksiz olarak hazırlayıp harç bedellerini zamanında ödemelisiniz.
Vize ücreti hakkında daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizlere +90 212 970 02 88 numaralı hattan ulaşabilirsiniz.
Merhaba benim adım Cengiz Rusya vatandaşı bir arkadaşım benim yanıma Türkiye’ye gelecek. Daha önce ben de o da yurt dışına çıkmadık. O yüzden işlemler hakkında hiç bilgimiz yok internet üzerinden araştırma yapıyordum sizin sayfanıza denk geldim. Şimdi arkadaşım Türkiye’ye gelmek istese vize almasına gerek var mı? Türkiye’ye girişte vize ücreti gibi bir şey ödeyecek mi? Bir de 1 yıl kalmak istese kalabilir mi? İyi çalışmalar diliyorum.
Merhaba Cengiz Bey;
Göçmen Büro olarak sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Türkiye Cumhuriyeti vize politikası gereği Rusya vatandaşları turistik amaçlı vizeden muaf tutulmaktadır. Vize muafiyeti kapsamında son 180 gün boyunca 90 günlük kalış hakkına sahiptir. Türkiye’ye girişte kendisinden herhangi bir vize harcı talep edilmez. Türkiye’de bulunduğu süreyi yabancı ülke vatandaşları kendileri takip etmekle yükümlüdür. Sistem üzerinden resmi makamlarca takip edilmemektedir. Vize muafiyeti süresinin ihlal edilmesi durumunda yabancı ülke vatandaşları sınır dışı edilebilir. Bu nedenle tüm önlemlerinizi alarak itina ile vize sürenizi takip etmelisiniz. Vize muafiyeti kapsamında Türkiye’ye giriş yapan yabancı ülke vatandaşları 90 günlük süreden fazla bulunmak istiyorlar ise muafiyet süreleri bitmeden ilgili makama ikamet izni başvurusunda bulunması gerekmektedir. Türkiye’ye geliş ve kalış amacına göre ikamet türleri değişmektedir. Sorunuzdan Rusya vatandaşı arkadaşınızın Kısa dönem ikamet izni ile Türkiye’de bulunması gerektiğini anlıyoruz. Kısa dönem ikamet süreleri illere ve kişilerin durumuna göre değişiklik göstermekte olup Ankara, İstanbul; İzmir gibi Büyükşehirlerde bir yıla kadar verilebilmektedir. Rusya vatandaşı arkadaşınızın Türkiye’de ikamet edeceği il göç idaresine kısa dönem ikamet başvurusunda bulunması gereklidir. Başvuruda bulunurken en az ikamet edeceği süre kadar geçerli pasaport, biyometrik fotoğraf, randevu başvuru formu, ikamet edeceği süre kadar sağlık sigortası ve ikamet hizmet bedeli için alınan harçları yatırdığına dair makbuz ile başvurması gerekir. Vize muafiyeti ile gelen yabancı ülke vatandaşlarından ek olarak Türkiye’ye girişte alınmayan vize ücreti de talep edilmektedir. Başvuru belgeleri arasında Türkiye’de ikamet edeceği yere ait belgelerin de bulunması gereklidir. Rusya vatandaşı arkadaşınız kendi adına bir meskende oturacak ise noter onaylı kira sözleşmesi, Otel ve benzeri konaklama yerlerinde kalıyorsanız burada kaldığınıza dair belge, Herhangi bir yakının ya da sizin yanınızda kalacak ise sizin adres kayıt belgeniz (noter taahhütnamesi ile) dosya içerisinde yer almalıdır.
Vize ücreti hakkında daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizlere +90 212 970 02 88 numaralı hattan ulaşabilirsiniz.
Merhaba. Ben Türk vatandaşıyım ve Dubai’den bir arkadaşımı, Türkiye’ye davet etmek istiyorum ve bunun için ne yapmam gerekiyor lütfen acil cevap verir misiniz?
Merhaba,
Vize başvuru işlemleri, randevu, seyahat sigortası, gerekli diğer belgeler ve davetiye mektubunu nasıl olması gerektiği konusunda uzman danışmanlık ve başvuru hizmetlerimizden uygun fiyatlara faydalanabilirsiniz,
Saygılarımızla
Merhabalar; ben Türk vatandaşıyım. Nişanlım ise Afganistan vatandaşı ve ocak ayı içerisinde evlenmeyi planlıyoruz. Nikahımıza nişanlımın ailesi de gelsin istiyoruz. Kendileri geldikten sonra da uzun süreli olarak burada ikamet etmek istiyorlar. Onları buraya nasıl getirip sonra da kalmalarını sağlayabiliriz? Konu hakkında bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Yol gösterirseniz eğer danışmanlık hizmetlerinizle başvuru sürecini yürütmek istiyoruz. Şimdiden teşekkürler
Emrullah bey merhaba; Afganistan vatandaşlarının Türkiye’ye gelmesi pasaport üzerine yapıştırılan basılı vize ile olmaktadır. Türkiye’ye seyahat etmek isteyen kişiler seyahat amaçlarını belirtir ve destekler belgeler sunarak vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Konsolosluk üzerinden randevu alınarak pasaport da bu aşamada teslim edilir. Başvuru yapılan pasaportun seyahat dönüş tarihinden sonra en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir. Başvuru yapılıp onay alındıktan sonra pasaporta basılan vize ile verilen tarih aralığında Türkiye’ye seyahat etme hakkınız bulunmaktadır. Ülkeye giriş yaptıktan sonra da vize süresi içerisinde kişiler için turistik oturum izni başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra yasal olarak başvuru sonuçlanana kadar kalış hakkı tanınmaktadır. Başvuru için en az 1 yıl geçerli pasaportun olması gerekmektedir. Burada önemli olan kişinin yaşayacağı adresin beyanı olacaktır. Birinin yanında yaşayacak ise noter onaylı taahhütü, ev kiralayacak ise kira kontratı noter onaylı olarak sunulması gerekmektedir. Başvurunun ilk etabı online olarak yapılmakta olup; şehre bağlı olarak değişkenlik göstererek evraklar randevu günü elden ya da kargo il gönderilecektir. Bunun sonrasında ise süreç tamamlandığında ikamet kartlarınız adresinize kargo ile ulaştırılacaktır. Başvurularda danışmanlık almak; sürecin tamamını güvenle birlikte bizimle yürütmek isterseniz sitemizdeki iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.