Türkiye’yi ziyaret etmek isteyen yabancılardan vize başvurusunda bulunurken vize ücreti talep edilmektedir. Talep edilen vize harç bedelinin dış temsilciliklere ödemesinin yapılması gerekmektedir. Vizenizin geçerli olabilmesi için vize muafiyeti olanlar hariç diğer yabancı ülke vatandaşlarının harç tutarını ödemeleri zorunludur. Yabancı ülke vatandaşlarından Vize müracaat harcı ve vize harcı alınması gerektiği ile ilgili harç ücretlerinin tespitine, karşılıklılık esası göz önüne alınarak Dışişleri Bakanlığı karar vermektedir. Dışişleri Bakanlığınca belirlenen Türkiye vize ücreti her yıl yeniden değerlendirilerek yayınlanmaktadır. Vize muafiyeti bulunan yabancı ülke vatandaşları harç bedeli ödememektedir.
Türkiye’ye vize muafiyeti ile giriş yaptıktan sonra daha uzun süre kalmak için ikamet izni başvurusunda bulunan yabancı ülke vatandaşlarından vize muafiyeti kapsamında alınmayan harç bedeli ikamet izni başvurusunda tahsil edilmektedir. Vize başvuru harçları ve vize harçları dışında dış temsilciliklerde yapacağınız işlemler için temsilcilik tarafından harç bedellerinden farklı olarak randevu ücreti veya hizmet bedeli gibi ücretler talep edilebilir. Bu durum başvuracağınız dış temsilcilikler arasında değişkenlik göstermektedir. Göçmen büro olarak vize ücreti ne kadar? Sorusunun cevabını aşağıdaki vize ücretleri 2021 Türkiye tablosunda sizlerin bilgisine sunmaya çalıştık.
VİZE HARÇ TABLOSU
Giriş Vizeleri | 2021 Yılı Harç Tutarı | |
1. | Tek Giriş | 758,90 TL |
2. | Müteaddit (çok) Giriş | 2.542,20 TL |
Türkiye Transit Vizeleri Ücreti
Transit Vizeler | 2021 Yılı Harç Tutarı | |
1. | Tek Transit | 758,90 TL |
2. | Çift Transit | 1.522,70 TL |
3. | Yabancıların Türkiye’den çıkışlarında istekleri üzerine verilecek münferit pasaportlara ait dönüş vizeleri | 1.268,50 TL |
Türkiye Vize Ücreti Önemli Notlar
- Yukarıda belirtilen harç tutarları resmi makamlarca yayınlayan tebliğlerden alınmıştır. Herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına harç bedelini vize başvurusu yapacağınız temsilciliklerden teyit ediniz.
- Yukarıda belirtilen Harç bedelleri tablosu 2021 yılına ait olup Dışişleri Bakanlığınca her yıl yenilenmesine müteakip Göçmen Büro danışmanları tarafından güncellenmektedir.
Türkiye Vize Ücreti sayfamızda sizlere bilgi vermeye çalıştık. Bunun dışında herhangi bir soru ya da başvuru işlemleri için Göçmen Büro danışmanlarımıza BAŞVURU FORMU: https://gocmenburo.com/gocmen-buro-hizmet-formu üzerinden bilgi alabilirsiniz.
Merhaba Kolay gelsin Benim kız arkadaşım Ukrayna’dan Türkiye’ye vize muafiyeti ile geldi. Burada 90 günlük süreden fazla kalması gerektiği için kısa dönem ikamet başvurusunda bulunduk. İkamet harç bedeli dışında bizden vize harcı adı altında tekrar vize ücreti talep ettiler. Ama kız arkadaşım zaten vize muafiyeti ile geldi. Nasıl oluyor da muaf olunan vize için ücret talep edebiliyorlar?
Merhabalar,
Türkiyeye giriş yasağı vermişler maalesef bunun kaldırmanın bir yolu Merhaba İsmail Bey;
Göçmen Büro olarak sorunuza yanıt vermeye çalışacağız. Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna arasında yapılan anlaşma gereği Ukrayna vatandaşları Türkiye’ye vize muafiyeti kapsamında giriş yapabilmektedir. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra ülke içerisinde vize muafiyeti ile kalış süresi en fazla 90 gün olarak belirlenmiştir. Ukrayna vatandaşları için ülkeye girişte vize ücreti alınmamaktadır. Türkiye içerisinde vize muafiyeti süresinden fazla kalmak isteniyor ise geliş ve kalış amacına göre ikamet izni alması gereklidir. İlgili mevzuatlar gereği ikamet izni başvurularında devlet harçları alınmaktadır. Bunlara almış olduğunuz ikamet kartı ücreti ikamet hizmet bedeli ücreti ve vize muafiyeti ile gelen yabancı ülke vatandaşları için vize ücreti dahildir.
Yabancı ülke vatandaşları her ne kadar vize muafiyeti kapsamında Türkiye’ye girişte vize için ücret ödemeseler de muafiyet süresinden fazla kalmak isteniyorsa girişte ödemedikleri vize harç bedelini ikamet izni alırken ilgili mevzuat gereği ödemek ile yükümlüdür. Resmi kurum tarafından ikamet izni için talep edilen harç bedellerinin ödenmemesi halinde başvuru iptal edilerek ikamet izni verilmemektedir. İkamet izni alabilmek için belgelerinizi eksiksiz olarak hazırlayıp harç bedellerini zamanında ödemelisiniz.
Vize ücreti hakkında daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizlere +90 212 970 02 88 numaralı hattan ulaşabilirsiniz.
Merhaba benim adım Cengiz Rusya vatandaşı bir arkadaşım benim yanıma Türkiye’ye gelecek. Daha önce ben de o da yurt dışına çıkmadık. O yüzden işlemler hakkında hiç bilgimiz yok internet üzerinden araştırma yapıyordum sizin sayfanıza denk geldim. Şimdi arkadaşım Türkiye’ye gelmek istese vize almasına gerek var mı? Türkiye’ye girişte vize ücreti gibi bir şey ödeyecek mi? Bir de 1 yıl kalmak istese kalabilir mi? İyi çalışmalar diliyorum.
Merhaba Cengiz Bey;
Göçmen Büro olarak sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Türkiye Cumhuriyeti vize politikası gereği Rusya vatandaşları turistik amaçlı vizeden muaf tutulmaktadır. Vize muafiyeti kapsamında son 180 gün boyunca 90 günlük kalış hakkına sahiptir. Türkiye’ye girişte kendisinden herhangi bir vize harcı talep edilmez. Türkiye’de bulunduğu süreyi yabancı ülke vatandaşları kendileri takip etmekle yükümlüdür. Sistem üzerinden resmi makamlarca takip edilmemektedir. Vize muafiyeti süresinin ihlal edilmesi durumunda yabancı ülke vatandaşları sınır dışı edilebilir. Bu nedenle tüm önlemlerinizi alarak itina ile vize sürenizi takip etmelisiniz. Vize muafiyeti kapsamında Türkiye’ye giriş yapan yabancı ülke vatandaşları 90 günlük süreden fazla bulunmak istiyorlar ise muafiyet süreleri bitmeden ilgili makama ikamet izni başvurusunda bulunması gerekmektedir. Türkiye’ye geliş ve kalış amacına göre ikamet türleri değişmektedir. Sorunuzdan Rusya vatandaşı arkadaşınızın Kısa dönem ikamet izni ile Türkiye’de bulunması gerektiğini anlıyoruz. Kısa dönem ikamet süreleri illere ve kişilerin durumuna göre değişiklik göstermekte olup Ankara, İstanbul; İzmir gibi Büyükşehirlerde bir yıla kadar verilebilmektedir. Rusya vatandaşı arkadaşınızın Türkiye’de ikamet edeceği il göç idaresine kısa dönem ikamet başvurusunda bulunması gereklidir. Başvuruda bulunurken en az ikamet edeceği süre kadar geçerli pasaport, biyometrik fotoğraf, randevu başvuru formu, ikamet edeceği süre kadar sağlık sigortası ve ikamet hizmet bedeli için alınan harçları yatırdığına dair makbuz ile başvurması gerekir. Vize muafiyeti ile gelen yabancı ülke vatandaşlarından ek olarak Türkiye’ye girişte alınmayan vize ücreti de talep edilmektedir. Başvuru belgeleri arasında Türkiye’de ikamet edeceği yere ait belgelerin de bulunması gereklidir. Rusya vatandaşı arkadaşınız kendi adına bir meskende oturacak ise noter onaylı kira sözleşmesi, Otel ve benzeri konaklama yerlerinde kalıyorsanız burada kaldığınıza dair belge, Herhangi bir yakının ya da sizin yanınızda kalacak ise sizin adres kayıt belgeniz (noter taahhütnamesi ile) dosya içerisinde yer almalıdır.
Vize ücreti hakkında daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizlere +90 212 970 02 88 numaralı hattan ulaşabilirsiniz.
Kolay gelsin Hollanda da yaşıyoruz Türkiye’ye tatile gideceğiz kızım 1.5 yaşında biz eşimle Türk kimliğimiz var ama kızımın kimliğini çıkartmadık Türkiye’ye girişte vize ücreti ödememiz gerekiyor mu ne kadar ödememiz gerekir
merhaba Türkiye’de son 180 gün içerisinde toplam kalış (ikamet) süresi 90 günü geçmemek kaydıyla turistik amaçlı seyahatleriniz vizeden muaftır. herhangi bir vize ücreti ödenmemektedir
Merhaba. Ben Türk vatandaşıyım ve Dubai’den bir arkadaşımı, Türkiye’ye davet etmek istiyorum ve bunun için ne yapmam gerekiyor lütfen acil cevap verir misiniz?
Merhaba,
Vize başvuru işlemleri, randevu, seyahat sigortası, gerekli diğer belgeler ve davetiye mektubunu nasıl olması gerektiği konusunda uzman danışmanlık ve başvuru hizmetlerimizden uygun fiyatlara faydalanabilirsiniz,
Saygılarımızla
Merhabalar; ben Türk vatandaşıyım. Nişanlım ise Afganistan vatandaşı ve ocak ayı içerisinde evlenmeyi planlıyoruz. Nikahımıza nişanlımın ailesi de gelsin istiyoruz. Kendileri geldikten sonra da uzun süreli olarak burada ikamet etmek istiyorlar. Onları buraya nasıl getirip sonra da kalmalarını sağlayabiliriz? Konu hakkında bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Yol gösterirseniz eğer danışmanlık hizmetlerinizle başvuru sürecini yürütmek istiyoruz. Şimdiden teşekkürler
Emrullah bey merhaba; Afganistan vatandaşlarının Türkiye’ye gelmesi pasaport üzerine yapıştırılan basılı vize ile olmaktadır. Türkiye’ye seyahat etmek isteyen kişiler seyahat amaçlarını belirtir ve destekler belgeler sunarak vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Konsolosluk üzerinden randevu alınarak pasaport da bu aşamada teslim edilir. Başvuru yapılan pasaportun seyahat dönüş tarihinden sonra en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir. Başvuru yapılıp onay alındıktan sonra pasaporta basılan vize ile verilen tarih aralığında Türkiye’ye seyahat etme hakkınız bulunmaktadır. Ülkeye giriş yaptıktan sonra da vize süresi içerisinde kişiler için turistik oturum izni başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra yasal olarak başvuru sonuçlanana kadar kalış hakkı tanınmaktadır. Başvuru için en az 1 yıl geçerli pasaportun olması gerekmektedir. Burada önemli olan kişinin yaşayacağı adresin beyanı olacaktır. Birinin yanında yaşayacak ise noter onaylı taahhütü, ev kiralayacak ise kira kontratı noter onaylı olarak sunulması gerekmektedir. Başvurunun ilk etabı online olarak yapılmakta olup; şehre bağlı olarak değişkenlik göstererek evraklar randevu günü elden ya da kargo il gönderilecektir. Bunun sonrasında ise süreç tamamlandığında ikamet kartlarınız adresinize kargo ile ulaştırılacaktır. Başvurularda danışmanlık almak; sürecin tamamını güvenle birlikte bizimle yürütmek isterseniz sitemizdeki iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.
Ben Türk vatandaşıyım ve Uganda’da yaşıyorum. Türkiye’ye kız arkadaşım ile gelmek istiyorum. Amacımız Türkiye’de evlilik gerçekleştirmek. Türkiye vizesini nasıl alabiliriz? Türkiye’de evlilik yapabilmek için ne gerekli Türkiye’ye gelebilmek için hangi vize türüne başvurmalıyım?
Merhaba,
Türkiye vizesi, Türkiye’de evlilik ve aile ikamet izni işlemleri hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağız. Öncelikle kız arkadaşınızın Türkiye’ye gelebilmesi için vize alması gerekmektedir. Uganda vatandaşları Türkiye vizesi için Türk konsolosluğuna başvuruda bulunabildikleri gibi internet üzerinden e-Vize de alabilmektedir. Sizlere iki seçeneği de anlatacağız.
Türk Konsolosluğuna Vize başvurusu
Uganda’da bulunan Türk konsolosluğuna turistik vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Konsolosluk tarafından Uganda vatandaşı için gerekli olan belgeleri temin etmesi istenecektir. Gerekli olan belge listesi aşağıda belirtilmiştir.
• Vize başvuru formu (eksizsiz ve doğru olarak doldurulması gerekmektedir.)
• Pasaport fotokopisi (En az 6 ay süresi bulunmakla beraber herhangi bir şekilde tahrifat görmemiş olmalıdır.)
• Biyometrik fotoğraf (En fazla 6 ay içerisinde çekilmiş arka fonu beyaz olmalıdır.)
• Davet mektubu
• Otel rezervasyonu
• Uçuş rezervasyonu
• Gelir durumunu veya davet eden kişinin gelir durumunu gösteren belge
• İade taahhüdü
• Geri dönüşünü destekleyen belge (Tapu, işyeri izin belgesi, maaş bordrosu, banka dekontu vs.)
• Seyahat Sağlık Sigortası
Türk konsolosluğu tarafından yukarıda belirtilen belgelere ek olarak evrak talebinde bulunulabilir. Bu nedenle öncesinde konsoloslukla iletişime geçmenizde fayda vardır. Gerekli olan tüm belgelerin hazırlanmasından sonra Türk konsolosluğuna belgeler randevu gününde teslim edilmelidir. Randevudan sonra sonuç konsolosluk tarafından bildirilecektir.
Türkiye Elektronik Vize Başvurusu
Türkiye e-Vize başvurusu yapmak isteyen Uganda vatandaşlarının bazı ön şartları sağlamaları gerekmektedir. Ön şartlar sağlanmadığı takdirde alınan elektronik vize geçersiz olacaktır. Bu nedenle şartları dikkatlice okuyup onaylamalısınız. İstenen ön şartlar aşağıda belirtilmiştir.
• Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerlilik süresine sahip pasaportum var.
• Geçerli destekleyici belgeye sahibim (Schengen vizesi veya geçerli ikamet izni, ABD, İngiltere ve İrlanda ülkelerinden birinin vizesi veya geçerli ikamet izni). e-Vizeler destekleyici belge olarak kabul edilmemektedir.
• Dönüş biletimin, otel rezervasyonumun ve kalacağım her gün için en az 50 Dolarımın olduğunu kanıtlayabilirim.
• Turizm veya ticari görüşme amacıyla seyahat ediyorum.
• Gidiş-Dönüş THY, Pegasus Havayolları, Onur Air ya da Atlasglobal Havayolları biletim var.
• Tüm maddeleri dikkatlice okudum ve tamamını sağladığımı kabul ediyorum.
Yukarıda belirtilen ön şartlar sağlanıyorsa kabul edilerek e-Vize işlemine devam edilmelidir. Başvuru sonucunu belirtmiş olduğunuz e-posta adresine gelen mail ile ya da sistem üzerinden görüntüleyebilirsiniz.
Türkiye’de evlilik işlemi gerçekleştirebilmek için yabancı ülke vatandaşının doğum belgesi ve bekarlık belgesini apostil onaylı olarak temin etmesi gerekmektedir. Bu belgeler ile evlendirme dairelerine gerekli müracaat yapılabilir. Evlilik işleminin gerçekleşmesinin ardından Türkiye’de ikamet etmek isteniyorsa aile ikamet izni başvurusu yapılmalıdır. Aile ikamet izni başvurusunun olumlu sonuçlanabilmesi destekleyici eşin ekonomik durumuna ve diğer durumlar için bir olumsuzluk oluşmamasına bağlıdır. İkamet başvurusu yabancının vize süresi içerisinde yapılmalıdır.
Türkiye vizesi, Türkiye’de evlilik işlemleri ve Türkiye aile ikameti izni konusunda sizlere yardımcı olmaya çalıştık konu hakkında daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak için 0212 970 02 88 ve 0212 706 84 17 numaralı hatlardan bizlere ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.
Filipinli arkadaşım 60 günlük vize ve turist pasaportu ile gelmek istiyor.Vize almadan Türkiye’ye gelmesi mümkünmüdür?Değilse vizeyi Türkiye’ye giriş yaparken alabilir mi?Eğer vizeyi orada alması gerekiyorsa davetiye gönderebilirim.Kolaylık sağlar mi?
Merhabalar Kız arkadaşım Hırvatistan’dan gelecek ve o da benim gibi daha önce hiç yurt dışına hiç çıkmamış. Hırvatistan’dan Türkiye’ye gelip kalabilmesi için neler gerekli? Ne kadar kalabilir? Uzun süre kalmak isterse ne yapılması gerekli? Bu işlemler için Hırvatistan’dan getirmesi gereken özel bir evrak var mıdır? Teşekkürler.
Merhaba Mert bey, Göçmen Büro’ya heoş geldiniz. Avrupa pasaportu Türkiye kalış hakkı konusunda sormuş olduğunuz sorulara yanıt vermeye çalışacağız.
Avrupa Birliği aday ülkelerinden Hırvatistan pasaportuna sahip kişiler, tıpkı Avrupa Birliği üyesi ülkeler gibi 180 günde 90 günü geçmemek kaydıyla ülkemize vizesiz şekilde giriş yapabilirler.
Eğer kız arkadaşınız 90 günden daha fazla kalmak istiyorsa, kendisine kısa dönem ikamet izni başvurusu yapılması gerekmektedir. Bu başvuru için kendisinin ülkesinden gelirken getirmesi gereken özel bir evrak bulunmamaktadır. En az 1 yıl geçerli pasaportu, 4 adet biometrik ve fotoğrafı ve noterde hazırlatacağınız adres belgesini hazır etmeniz yeterli olacak. Başvuru formu, yabancı sağlık sigortası ve harç dekontları kurumumuz tarafından temin edileek ve dosyanıza eklenecektir.
Göçmen Büro olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden veya 0212 706 84 17 no’lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhaba Süreyya hanım, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. Filipinler Türkiye Vizesi konusu hakkında sormuş olduğunuz sorulara ayrıntılı bir şekilde yanıt vermeye çalışacağız. Dış İşleri Bakanlığı’nın web sitesine göre Filipinler vatandaşlarının Türkiye’ye giriş şartları şu şekildedir:
Diplomatik ve resmi ya da hizmet pasaportu hamili Filipinler vatandaşları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaf bulunmaktadır.
Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olmakta, Schengen ülkeleri ya da ABD, Birleşik Krallık, İrlanda geçerli vizesi veya geçerli oturma izni hamillerine, belirli şartları taşımaları koşuluyla, 30 (otuz) güne kadar ikamet süreli tek giriş vizesi elektronik vize olarak verilmektedir.
Bu durumda standart (umuma mahsus) pasaporta sahip bir Filipinler vatandaşının Türkiye’ye yapacağı için mutlaka vize alması gerektiğini görüyoruz. Hangi vizeyi alması gerektiği ise şahsi durumuna göre değişmektedir. Eğer arkadaşınızın pasaportunda ABD, İngiltere, İrlanda ya da Avrupa Birliği Schengen Bölgesi ülkelerinden birinin geçerli vizesi veyahut oturumu varsa, Türkiye Cumhuriyeti kendisine elektronik vize şansı sunar. Bu vize, konsolosluklarımızdan alınan basılı vizelere göre çok daha kısa sürede ve daha az evrakla alınır. 48 saat içerisinde sonuç gelmekte ve 30 güne kadar kalış hakkı sağlayan barkodlu elektronik vize, başvuru sahibinin mailine gönderilmektedir. Bu tür bir vizeyle Türkiye’ye gelen ve Türkiye’de 30 günden daha fazla kalmak isteyen kişiler Türkiye ikamet iznine başvuru yapmalıdır. Eğer arkadaşınız için böyle bir durum mevcut ise, bize ulaştığınıza sizlere Türkiye elektronik vizesi ve Türkiye Kısa Dönem İkamet İzni konusunda detayları bilgiyi aktarabiliriz.
Eğer arkadaşınızın pasaportunda bu ülkelerden birinin vizesi ya da oturumu yok ise, kendisi basılı vizeye tabidir. Filipinler’deki Manila Büyükelçiliği üzerinden Türkiye vizesi başvurusu yapılmalıdır. Bu başvuru turistik amaçlı yapılabileceği gibi arkadaş / aile bireyi ziyareti amacıyla da yapılabilir. Bu tür bir durumda sizin kendisine noter onaylı davet/taahhüt göndermeniz gerekmektedir. Vize başvurusuyla ilgili tüm gerekli evraklar, ücret ve randevu bilgisi konsolosluğumuz tarafından başvuru sahibine iletilecek. Başvuru sahibi de randevu gününde hazırlamış olduğu evraklarıyla başvurusunu tamamlayacaktır. Yurt dışından vize başvurusu konusunda ne yazık ki destek verememekteyiz. Ancak arkadaşınız Türkiye’ye geldikten sonra 1 yıla kadar ikamet izni alabilmesi konusunda danışmanlık ve başvuru hizmetlerimiz için bize ulaşınız.
Göçmen Büro olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden veya 0212 706 84 17 no’lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhabalar; ismim Arzu. Yemen’de yaşayan bir arkadaşım ziyaret amacı ile Türkiye’ye gelmek istiyor. Sorum şu şekilde buraya gelmek için ne yapması gerekiyor? Sanırım beni onu davet etmem gerekiyor fakat bunu nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Davet mektubu ile birlikte kendisi ne tür bir vizeye başvuru yapacak? Vize eğer onaylanır ise burada ne kadar süre ile kalabilir? Yemen vatandaşları için yapılan vize başvuruları olumlu sonuçlanıyor mu? Siz bana bu konularda yol gösterebilir misiniz? Konular hakkında bana dönüş yapabilirseniz çok sevinirim. İlginiz için çok teşekkürler. İyi çalışmalar
Merhaba Arzu hanım, Göçmen Büro’ya heoş geldiniz. Yemen vatandaşı Türkiye vizesi konusu hakkında sorduğunuz soruya yardımcı olmaya çalışacağız.
Yemen pasaportuna sahip kişiler Türkiye’ye yapacakları seyahatlerde vize almak zorundadır. Eğer arkadaşınız aşağıdaki şartların tümüne evet diyorsa Türkiye Cumhuriyeti elektronik vizesine başvuru yapabilir:
1-) Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerlilik süresine sahip pasaportum var.
2-) Turizm veya ticari görüşme amacıyla seyahat ediyorum.
3-) Dönüş biletimin, otel rezervasyonumun ve kalacağım her gün için en az 50 Dolarımın olduğunu kanıtlayabilirim.
4-) Geçerli destekleyici belgeye sahibim (Schengen vizesi veya geçerli ikamet izni, ABD, İngiltere ve İrlanda ülkelerinden birinin vizesi veya geçerli ikamet izni). e-Vizeler destekleyici belge olarak kabul edilmemektedir.
5-) Gidiş-Dönüş THY, Pegasus Havayolları, Onur Air ya da Atlasglobal Havayolları biletim var.
Bu maddelerden en önemlisi 4 numaralı maddedir. Eğer kişinin pasaportunda İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, İrlanda ya da Avrupa Birliği Schengen Bölgesi ülkelerinden birinin vizesi / oturum izni yok ise, Türkiye için elektronik vizeye başvurması mümkün değil. Böyle bir durumda klasik basılı vizeye başvuru yapması gerekecek. Tabi bu noktada farklı bir sorun mevcut, Türkiye Cumhuriyeti 2015 yılın’da Yemen’deki Büyükelçiliğini kapatmıştı. Şu anda Yemen ülkesinde herhangi bir dış temsilciliğimiz bulunmuyor. Arkadaşınız adına Ankara’daki konsolosluk çağrı merkezine (+ 90 312 292 29 29) ulaşmanız ve kendilerinden güncel durumla ilgili bilgi almanız gerekmektedir.
Eğer arkadaşınız çevre ülkelerdeki dış temsilciliklerimizden birinden Türkiye Cumhuriyeti vizesine başvuru yapmaya uygun ise, bu noktada sizin kendisine bir davet / taahhüt göndermeniz gerekli olacaktır. Herhangi bir noterde, arkadaşınızın pasaport bilgileriyle çıkaracağınız taahhüdü kendisine ulaştıracaksınız, o da vize başvurusunda şahsi evraklarıyla birlikte destekleyici evrak olarak bunu kullanacak.
Vize süresine geldiğimizde, bu durum konsolosluğa bağlıdır. 90 günde 30 gün kalışlı standart turistik / ziyaret vizesi talebi yapabilir ve bu vizeyi alabilir. Kendisi Türkiye’de daha uzun süre kalmak isterse ikamet iznine başvuru yapılması gerekecektir. Bu işlem hakkında detayları, başvuru, evrak ve ücret bilgilerini dilediğiniz zaman size ulaştırabiliriz ve başvuruyu adınıza gerçekleştirebiliriz.
Göçmen Büro olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden veya 0212 706 84 17 no’lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Arzu hanım merhabalar; tabi ki memnuniyetle yardımcı olmak isterim. Başvuru için öncelikle Yemen vatandaşları için iki vize seçeneği bulunmaktadır. İlki elektronik vize olup belli yeterliliklerin sağlanması sonrasında bu kategoride başvuru yapılabilmektedir. Yemen uyruklu bir kişinin elektronik Türkiye vizesi başvurusu yapabilmesi için öncelikle geçerli destekleyici belgeye sahip (Schengen vizesi veya geçerli ikamet izni, ABD, İngiltere ve İrlanda ülkelerinden birinin vizesi veya geçerli ikamet izni) olmalıdır.
Eğer bu vizeleri geçerli olacak şekilde pasaportunda barındırıyor ise o halde elektronik vize başvurusu hakkı elde edebilmektedir. Bunun yanı sıra Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerlilik süresine sahip pasaport sahibi olması, turizm veya ticari görüşme amacıyla seyahat ediyor olmak, otel rezervasyonumun ve kalacağım her gün için en az 50 dolarının olduğunu kanıtlayabilir olmak, gidiş-dönüş THY, Pegasus Havayolları, Onur Air ya da Atlasglobal Havayolları bilet sahibi olmak koşullarını da sağlaması gerekmektedir. Bu şartlar sağlanır ise online olarak elektronik vize başvurusu yapılarak seyahat edilebilmektedir. Bu başvuru her hangi bir yere gitme gereği duyulmaksızın internet üzerinden yapılıp pdf olarak indirilebilmektedir. Onun sonrasında ise kişi beyan ettiği gereklilikleri de yanında bulundurarak pasaportu ile birlikte bu evrakların da çıktılarını da alarak ülkeye giriş yapabilmektedir. Eğer bu şartlar sağlanmıyor ise o halde konsolosluk üzerinden davet ile birlikte vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Bu vize başvurusu kişi tarafından Türk dış temsilciliği üzerinden randevu alınarak şahsen yapılmalıdır. Bu randevuda kişi evrakları ile birlikte sizden aldığı davet yazısını da sunmalıdır. Bu davet yazısı ise noterden alınmakta olup sizin kişinin bu seyahati sürecince sizin yanınızda kalacağını taahhüt etmeniz gerekmektedir. Bu taahhütün ise orjinal halini kişiye göndermeniz gerekmektedir.
Başvuru işlemleri için de belgenin aslı sunulacaktır. Kişinin başvurusu olumlu değerlendirilir ise o halde kişi vizesiyle Türkiye’ye giriş yapabilecektir. Bu giriş sonrasında ise kişinin kendisine verilen vize gün hakkını aşmadan ülkeden çıkması ya da eğer uzun süreli kalış düşünüyor ise o halde ikamet izni başvurusu yapması gerekmektedir. Yabancı uyruklu kişi eğer Türkiye’de uzun süreli olarak kalmak isterse o halde kendisine en uygun kategori üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. Eğer kişi ikamet izni almak isterse öncelikle hangi kategori üzerinden olması gerektiğine karar verilmesi gerekmektedir.
Eğer kişi buradan mülk alır ise o halde onun üzerinden ikamet izni başvurusu yapılabilmektedir. Kişi bir amaç belirtmeksizin ikamet izni başvurusunda bulunarak kalmak isterse de bu turistik amaçlı ikamet izni başvurusu olmaktadır. Başvuru işlemleri için kişi eğer kendi adına bir kira kontratı sunacaksa onun üzerinden eğer sunmayacak ise de o halde sizin yine noter onaylı taahhüt sunmanız gerekecektir. Başvuru işlemleri konusunda bireysel anlamda size özel danışmanlık hizmeti almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba benim eşim Faslı ama resmî nikah yapmadık Türkiye’ye giriş yaparken 90 gün içinde evlilik yapıp aile oturma izni almak istiyoruz yardım cı olabilir misiniz acaba evraklar neler nereye başvurucaz 90 gün yeterli mi
Merhaba evlenmek için evinize en yakın evlendirme dairesine başvuruda bulunmanız gerekmektedir. 90 gün içinde evlilik işlemlerinizi gerçekleştirebilmeniz için evlendirme dairesi sizin eşinizden Doğum belgesi ve bekarlık belgesini istemektedir. Bu evrakları siz Fas ülke konsolosluğundan temin edebilirsiniz. Evrakların 90 gün vize muafiyet süreç içinde çıkıp çıkmaması için konsolosluk değerlendirmektedir. Geç kalma 90 gün süreci aşıp aşmaması söz konusu olduğu için ilk önce Turistik İkamet izni başvurusu yapıp Turistik ikamet izni belgesini en az 1 yıllık aldıktan sonra 1 yıl içerisinde rahat bir şekilde evlenme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Turistik ikamet izni için gerekli belge ve bilgiler Pasaportunuz, Oturduğunuz yere dair adresiniz (Kira sözleşme noter onaylı veya Taahhütname ), Biometrik arka fonu beyaz fotografınız (Dijital format), bu bilgieleri bizim tarafımıza ilettikten sonra ön kaydınızı oluşturup geri kalan belgeler hakkında bilgilendirme yapılmaktadır bizim tarafımızca. Sonradan Aile ikamet izni başvurusu yapabilirsiniz. Bu konuda bizi arayınız size yardımcı olalım.
Merhaba ben vize ihlali nedeniyle harc ödesem dahi giriş yasagı koyuldu ögrenci vizesi alip gele bilirsin dediler bende baş vuru yaptım eğer onaylanirsa vize içinde elçiliğe baş vuru yapıcam gerekli evraklar nelerdir hiç biyerde tam olarak bulamiyorum bilgi verirseniz çok sevinirim Azerbaycan vatandaşıyım
Merhabalar,
Öncellikle öğrenci belgesi gerekmektedir. Diğer evraklar için konsolosluğa gidebilirsiniz.
Selamünaleyküm aleyküm ben hülya hindistanli bur arkadaşım çalışmak için Türkiye’m gelmek istiyor nasıl gelmeli ve nasıl başvurması ve neler gereklidir teşekkürler
Arkadaşınız ülkesinde bulunan T.C. konsolosluğundan çalışma vizesi alarak Türkiye’ye gelebilir.