Türkiye Vizesi sayfamıza hoş geldiniz.
Öncelikle vizenin ne demek olduğunu açıklamak ile başlayalım. Vize, yabancı bir ülkeye giriş yapabilmek için o ülkenin resmi makamlarından alınan izin olarak tanımlanmaktadır. Her ülkenin kendi belirlediği vize uygulamaları vardır. Bu uygulamalar muhtelif koşullara göre değişiklik göstermektedir. Türkiye vizesi ise Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve diğer ülkeler ile yapılan uluslararası anlaşmalar kapsamında uygulanmaktadır. Türkiye vize politikası yürütülmesinde farklı birkaç mevzuattan da faydalanılmaktadır. Yabancı ülke vatandaşlarının muhtelif amaçlarla yapacakları Türkiye ziyaretleri öncesinde ülkemizin uyguladığı vize politikasını incelemeleri önem arz etmektedir. Yabancı ülke vatandaşları vizeleri dış temsilciliklerden resen alabileceği gibi online olarak sistem üzerinden elektronik vizede (e-Vize) alabilmektedir.
Turizm ve ticari seyahat amacıyla yapılacak başvurular ile çalışma ve eğitim amacıyla yapılacak başvurularda uygulanan Türkiye vize politikası arasında farklılıklar yer almaktadır. Elektronik vize sadece turistik ve ticari amaç ile seyahat edecek yabancı ülke vatandaşlarına verilmektedir. Diğer Türkiye vize türlerinden biri ile ülkeye giriş yapmak istiyorsanız dış temsilciliklerimizden bizzat başvurmanız gerekmektedir. Türkiye vize politikası gereği dış temsilciliklerden veya e-Vize sistemi üzerinden yapacağınız başvurularda Türkiye vize ücreti ödemeniz gerekmektedir. Göçmen büro olarak sizlere Türkiye vizesi nasıl alınır? Türkiye vize ücreti ne kadardır? Gibi akıllara çok takılan sorulara cevap vereceğiz.
Türkiye Vizesi Nasıl Alınır?
İnternet üzerinden en fazla aratılan vize konuları arasında “Türkiye vizesi nasıl alınır?” sorusu yer almaktadır. Türkiye’ye giriş yapılabilmesi için resmi makamlarca belirlenmiş vize muafiyeti bulunan ülkeler hariç diğer yabancı ülke vatandaşlarının dış temsilciliklerimizden bizzat başvurmaları ya da sistem üzerinden elektronik vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Dış temsilciliğimizin bulunmadığı ülkelerden gelecek yabancıların uyruğunda bulundukları ülkeye akredite olan temsilciliğimize bizzat Türkiye vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Türkiye vize politikası gereği temsilciliklerimizden resen başvuru yapacak yabancı ülke vatandaşlarının randevu alarak gitmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde Türkiye dış temsilciliklerine giriş yapılamayabilir. Randevu alındıktan sonra yanınızda bulunması ve resmi makamlara ibraz etmeniz gereken evrak listesi aşağıda verilmiştir.
Gerekli Evraklar…
- Pasaport ya da yerine geçen seyahat belgesi,
- Biyometrik fotoğraf,
- Gelir durumunuz ya da davet eden kişinin gelir durumunu gösterir belge,
- Uçak ve otel rezervasyonu veya davetiye,
- Geri döneceğinizi kanıtlayan belge (Maaş bordrosu, banka hesabı, işyeri izin belgesi vs.),
- Seyahat sigortası.
Yukarıda belirtilen gerekli evraklar temsilciliklere başvuracağınız vize türüne göre değişmektedir. Temsilcilikler sizin durumunuza göre daha fazla veya daha az belge isteme yetkisine sahiptir. Vize ülkelerin bir egemenlik hakkı olması sebebiyle yaptığınız başvurunun resmi makamlarca reddedilebileceğini öncesinde kabul etmiş olmanız gerekmektedir. Diğer bir Türkiye vizesi alma yöntemi ise online olarak sistem üzerinden alınan e-Vizedir. Türkiye Vize muafiyeti olan ülkeler hariç diğer yabancı ülke vatandaşlarının internete erişimin bulunduğu herhangi bir yerden hızlı bir şekilde alabileceği vize başvuru yöntemidir. Bu başvuru yönteminin amaçları arasında temsilciliklerde ve sınır kapılarında olan yoğunluğu azaltmak yer almaktadır. Sistem üzerinden uyruk bilginizin giriş ile başvurunuza başlayabilirsiniz. Türkiye tarafından her yabancı ülkeye farklı kalış süresi, giriş seçeneği ve harç bedeli uygulanmaktadır.
Uyruk bilginizin girişini yaptıktan sonra bu bilgileri ekranınızda görüntüleyebilirsiniz. Bazı yabancı ülke vatandaşlarından ayrıca ön koşul talep edilmektedir. Bu ön koşulların Türkiye’yi ziyaret edecek yabancı ülke vatandaşları tarafından sağlanması ve kabul edilmesi önemli bir husustur. Varsa ön koşulların kabul edilmesinden sonra açılacak Kişisel bilgiler alanının doğru ve eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Tüm gerekli bilgilerin girişi yapıldıktan sonra ödeme işleme yapılarak başvuru tamamlanmaktadır. Elektronik vizenizi başvurusu sonrasında sistem üzerinden ya da kişisel bilgiler alanında belirttiğiniz e-postanıza gelen mesaj ile indirebilirsiniz. Elektronik vize (e-Vize) konusunda daha detaylı bilgiye e-Vize sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Türkiye vizesi nasıl alınır? Sorusunu önemli noktaları ile anlattık. Daha detaylı bilgi için bizlere iletişim alanı içerisinde yer alan e-posta ve telefon iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz.
Türkiye Vizesi Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar Nelerdir?
Türkiye’yi ziyaret etmek isteyen birçok yabancı ülke vatandaşı önemli noktaları gözden kaçırdığı veya dikkat etmediği için vize başvurusuna olumsuz cevap alabilmektedir. Dikkat edilmeyen ya da gözden kaçan ayrıntılar Türkiye’yi ziyaret etmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarına hem zaman hem de para kaybettirmektedir. Göçmen Büro olarak bunun önüne geçmek için Türkiye vizesi almak maksadıyla yapacağınız başvurularda önemli olan noktaları tespit ederek sizlere sunmak istedik. Yazımız devamında Türkiye vize politikası gereği dış temsilciliklere yapılacak vize başvuruları ve online olarak sistem üzerinden yapılacak e-Vize başvurularında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar hakkında bilgilendirme yapılacaktır.
Dış Temsilciliklere Yapılacak Türkiye Vizesi Başvurusu
Türkiye vizesi başvuru yaparken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz. Dikkat edilmesi gereken ilk önemli husus başvuruda bulunacak yabancı ülke vatandaşlarının pasaportunun fiziki durumu ve süresi olacaktır. Pasaportunuz yıpranmış veya herhangi bir bölümünde eksiklik var ise yenilemenizde fayda olacaktır. Türkiye’den vize almış olsanız dahi pasaportunuzda herhangi bir yıpranma mevcut ise sınırdan çevrilme ihtimaliniz yüksektir. Türkiye’ye giriş yapmak üzere başvuran yabancılardan vize, vize muafiyeti veya ikamet izin süresinin bitiminden itibaren asgari 60 gün geçerli pasaport veya pasaport yerine geçen belge istenmektedir.
İkamet süresi 90 gün olan vizeye sahip bir yabancı ülke vatandaşı için Türkiye’ye girişinde 150 gün (90+60 gün / toplam 5 ay) geçerliliğe sahip pasaport veya pasaport yerine geçen belge talep edilmektedir. Yaşanacak olumsuzlukların önüne geçmek adına pasaport geçerlilik süresi 6 ay olması Türkiye’ye gelecek yabancı ülke vatandaşlarının yararına olacaktır. Başvurunuzu yaparken dış temsilciliklere verilecek belgelerin eksiksiz ve doğru olması gerekmektedir. Başvuru yapmadan önce dış temsilciliklerinden gerekli belgelerin teyit edilmesi önemlidir. Belgeler üzerinden usulsüz olarak değişiklik yapmak veya sahte belgeler ile başvuruda bulunmak yasalara göre suçtur. Bu sebepten herhangi bir şekilde tahrif edilmiş evrak ya da sahte belge ile başvuruda bulunmayınız.
Yabancı Kişiler için Türkiye Vizesi…
Yabancılara Türkiye vizesi verilmeden önce ekonomik durumları hakkında bilgi talep edilebilmektedir. Bunun sebebi olarak Türkiye’de kaldığı süre içerisinde sorunsuz bir şekilde hayatını devam ettirebilme imkanının olup olmadığının bilinmesi gerekliliğidir. Ekonomik olarak iyi durumda olmayan yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye vizesi başvuruları reddedilebilmektedir. Bu durumun önüne geçmek için resmi makamlara maaş bordronuzu veya banka hesap dökümünüzü sunmanız size fayda sağlayacaktır. Herhangi bir işiniz yok ise veya kendinizin ve bakmakla mükellef olduğunuz kişilerin geçimlerini sağlayabilecek düzenli ve yeterli bir geliriniz mevcut değil ise potansiyel bir göçmen olarak kabul edileceğinizden Türkiye vizesi başvurunuzun olumlu sonuçlanması oldukça düşük ihtimal olacaktır.
Temsilciliklerde yapacağınız başvuruda resmi makamca mülakat yapılmak istenebilir. Mülakatın amacı ise Türkiye’ye seyahat gerçekleştirecek yabancı ülke vatandaşları için belirlediği koşulları taşıyıp taşımadığını tespit etmektir. Yukarıda açıklamada bulunduğumuz bilgiler dış temsilciliklerimize yapacağınız resen Türkiye vizesi başvuruları için olup azami önem göstermeniz halinde başvurunuzun olumlu sonuçlanmasına fayda sağlayacaktır.

Elektronik Vize (e-Vize) Başvurusu
Temsilciliklerden yapılan resen vize başvurularında olduğu gibi e vize Turkiye başvurularında da en önemli husus pasaportun fiziki durumu ve süresidir. Sistem üzerinden e-Vizenizi alsanız bile pasaportunuz yıpranmış ya da süresi kısa ise sınırda girişinize izin verilmeyebilir. Pasaportunuzun herhangi bir şekilde yıpranmamış ve hasarsız olmasına dikkat ediniz. Pasaport geçerlilik süresinin ise dış temsilciliklere yapılacak vize başvurusu konulu başlıkta yer verdiğimiz gibi asgari 6 ay olması başvuru yapacak yapancı ülke vatandaşının lehine olacaktır. Altı aylık süre mevzuatta yer almamakla birlikte Türkiye’ye giriş yapacak yabancı ülke vatandaşlarının mağdur olmasının önüne geçilmesi maksadıyla tavsiyede bulunduğumuz süredir.
Dış temsilciliklerden yapılacak vize başvurularının aksine daha hızlı sonuçlanan e vize Turkiye sistemi her ne kadar hızlı başvuru imkanı sağlasa da dikkatli bir şekilde bilgi girişi yapılmaz ise geçerliliğini kaybedebilmektedir. Sistem üzerinden yapacağınız başvuruda tüm bilgilerinizi doğru ve eksiksiz olarak girmeniz gerekmektedir. Yapılan hata sonucu hem e vize Turkiye geçersiz olmakta hem de ödeme işleminizi tamamladıysanız Türkiye vize ücreti iade edilmemektedir. Online vize aldıktan sonra vize tarihini hiçbir şekilde değiştiremezsiniz. Bu sebepten seyahat planlarınızı dikkatli yapmanızda fayda vardır. Sistem üzerinden alınan online vize sadece turistik ve ticari amaçlı seyahatler içindir. Diğer amaçlarla (öğrenci, çalışma vs.) seyahat etme planınız var ise temsilcilikler aracılıyla vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Gerekli Şartlar…
Türkiye online sistem üzerinden vize verirken tek ve çok giriş olmak üzere 2 tür giriş seçeneği belirlemektedir. Bu giriş seçenekleri ülkeler arasında farklılık göstermekte olup herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için başvuru anında ekran üzerinden kontrol etmelisiniz. Aile bireyleri başvuruda bulunurken 18 yaşından büyük veya küçük olduğu dikkate alınmadan her bir fert için başvuru yapılması gerekmektedir. Önemli hususlardan bir tanesi de ön koşullardır. Türkiye e-Vizesi alabilmesi için bazı yabancı ülke vatandaşlarının belirli şartları sağlaması ve kabul etmesi gerekmektedir. Başvuruda uyruk bilgisinden sonra vize talep eden yabancı ülke vatandaşına sunulmaktadır. Ülkeden ülkeye değişiklik gösteren ön koşullar e vize Turkiye ile giriş yapmak isteyen yabancılar için sağlanması kati bir durumdur. Ön koşulların sağlanmadığı durumlarda ülkeye giriş izni verilmemektedir. Sistem üzerinden başvuru yaparken ön koşulları dikkatli bir şekilde okuyarak şartları sağlayıp sağlamadığınızı kontrol etmeniz sizin yararınıza olacaktır.
Türkiye Vizesi İle Ne kadar Süre Kalabilirim?
Türkiye birçok ülke vatandaşına vize muafiyeti sağlamaktadır. Vize muafiyeti ile ülkemize gelen yabancı ülke vatandaşları 180 gün boyunca geçerli olmak üzere 90 gün Türkiye’de kalış hakları bulunmaktadır. Bu süre hiçbir şekilde 90 günü geçemez. Doksan gününden fazla Türkiye’de kalmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının ikamet izin başvurusu yapmaları gerekmektedir. Çift pasaportlu yabancı ülke vatandaşlarının son 180 gün içerisinde ayrı ayrı pasaportlar ile 90’ar gün kalış hakkı kullanmaları mümkün değildir.
Dış temsilciliklerimizden ve sistem üzerinden online olarak alınan e-Vizede de Türkiye’de kalış süresi 180 gün boyunca en fazla 90 gün olarak belirlenmiştir. Türkiye’de kalış süresi resmi makamlarca belirlenmektedir. Dış temsilciliklere başvuracak yabancı ülke vatandaşları kalış sürelerini başvurdukları resmi makamlardan öğrenebilmektedir. Online vize ile başvuru yapacak yabancılar ise sistem üzerinden uyruk bilgisi girişi yaptıktan sonra son 180 gün içerisinde ne kadar süre kalış hakları olduklarını önüne çıkan ekrandan görebilmektedir.
Türkiye’yi Ziyaret Edebilmek İçin Hangi Vizeleri Alabilirim?
Türkiye vizesi geliş amaçlarınıza göre verilmektedir. Türkiye’yi ziyaret edebilmek için geliş amacınızı resmi makamlara bildirmeniz gerekmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda resmi makamlarca vize başvurunuzun uygunluğu değerlendirilerek onay veya ret verilmektedir. Geliş amacınıza göre vize türlerini başlıklar halinde sizler için açıkladık.
Turistik Vize
Türkiye’ye turizm amacıyla gelecek yabancı ülke vatandaşlarının alması gereken vize türü turistik vizedir. Temsilciliklerden resen alınabileceği gibi Sistem üzerinden e-Vize başvurusu yapılarak da alınabilir. Online başvuru yapabilecek ülke vatandaşları resmi makamlarca belirlenmiş olup sisteme giriş yaparak e-Vize alma imkanınızın olduğunu sorgulayabilir ya da iletişim alanındaki bilgilerden bizlere ulaşarak öğrenebilirsiniz. Turistik vize başvurularının davet mektubu ile yapılması halinde sunulacak davet mektubunda, davet eden şahsın kimlik numarası, açık kimliği, davetli listesi, iletişim numarası, ikamet adresi, ne kadar süre kalınacağı ve amacı, başvuru sahibi ile akrabalık ilişkisinin olup olmadığı bilgilerinin yer alması gerekmektedir. Buna ek olarak davet eden şahsın davet mektubunda, davetlisinin ekonomik yükünün kendi sorumluluğunda olduğunu beyan etmesi zorunludur. Başvuru sahibinin de imkanlarının yeterli ve tertipli olması şartı aranmaktadır.
Ticari Vize
Türkiye’ye geliş amaçları ticari faaliyet olan yabancı ülke vatandaşlarının alması gereken vize türüdür. Dış temsilciliklerden yapılabileceği gibi e-Vize üzerinden de başvuru yapılabilir. Tavsiyemiz elektronik vize ile başvuru yapabilecek yabancı ülke vatandaşlarının varsa ön koşulları sağlaması halinde sistem üzerinden online olarak başvurusu yapmasıdır. Buradan yapılacak vize başvuruları temsilciliklerden yapılan vize başvurularından çok daha hızlı sonuçlanmaktadır.

Çalışma Vizesi
Çalışma maksadıyla Türkiye’ye seyahat edecek yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye’ye giriş sağlayabilmesi için yurt dışı temsilciliklerinden alması gereken vize türüdür. Türkiye’de yapacağınız işin süresine ve niteliğine bakılarak dış temsilciliklerden verilmektedir. Çalışma vizesi ile Türkiye’de uzun süreli çalışmanız mümkün değildir. Uzun süreli çalışma isteyen yabancı ülke vatandaşlarının yurt dışında Türkiye dış temsilciliklerine yurt içinde ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çalışma izni için başvuruda bulunması gerekmektedir.
Eğitim Vizesi
Türkiye’ye yapacakları seyahatlerin amacı eğitim, öğrenim, kurs, öğrenci değişim programı ve staj olan yabancı ülke vatandaşlarının başvurmaları gereken vize türüdür. Başvuruların dış temsilciliklere resen yapılması gerekir. Ülkemizde uzun süreli eğitim almak isteyen yabancı ülke vatandaşları için eğitim vizesi yeterli olmamaktadır. Bu sebeple öğrenci ikamet izni almaları gerekmektedir.
Transit Vize
Türkiye’ye herhangi bir sınır kapısından giriş yaparak belirlenen zaman içerisinde ülkeden geçiş yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarına verilen vize türüdür. Amacınız Türkiye’yi ziyaret etmek değil de sadece geçiş için ülkeye giriş talep ediyorsanız başvurmanız gereken vize çeşidi transit vizedir.
Havalimanı Transit Vize
Hava yolu ile yapacağınız yolcuklarda Türkiye’ye giriş yapmaksızın sadece sınır kapısını kullanmak amacıyla yabancı ülke vatandaşlarına verilen vize türüdür. Türkiye aktarmalı bir uçuşta vatandaşı olduğunuz ülkenin muafiyeti yok ise dış temsilciliklere başvurarak alabilirsiniz.
Resmi Görev Vizesi
Resmi görevli olarak atanan veya diplomatik kurye amacı ile görevlendirilen yabancı ülke vatandaşlarına verilir. Dış temsilciliklere yapılacak başvurularda farklı yabancı ülke vatandaşları için değişiklik gösterebilmekle birlikte genel olarak pasaport, biyometrik fotoğraf ve not sözlü ve resmi görev mektubu istenmektedir. Gerekli evraklar için dış temsilciliklerle iletişime geçmenizde fayda vardır.
Tıbbi Tedavi Amaçlı Vize
Sağlık sorunları nedeniyle Türkiye’ye giriş yapmak isteyen yabancıların başvurması gereken vize türüdür. Her yıl ülkemizde tedavi olmak amacıyla binlerce yabancı ülke vatandaşı tıbbi tedavi amaçlı vize başvurusunda bulunmaktadır. Yapılan vize başvurularında dış temsilciliklerimizden istenen gerekli evraklar; Pasaport, biyometrik fotoğraf, sağlık kuruluşu tarafından yapılacak tedavinin gerekliliğini belgeleyen resmi belge, uçuş rezervasyonu, otel rezervasyonu, tedavi masrafları karşılayabileceğini gösterir gelir tablosudur. Gerekli evraklar ülkeden ülkeye değişiklik göstermesi sebebiyle başvuru yapmadan önce dış temsilciliklerle irtibat kurulması yararınıza olacaktır.
Film Çekimi/Belgesel Amaçlı Vize
Türkiye’ye film veya belgesel çekmek amacıyla gelmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarının alması gereken vize türüdür. Türkiye’ye film ve belgesel çekimi amacıyla gelecek yabancı ülke vatandaşlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Valilikten gerekli izin belgesini almaları zorunludur. Dış temsilciliklere başvuru için gereken evraklar; pasaport, biyometrik fotoğraf, başvuru formu ve ilgili Bakanlıktan alınan çekim/kayıt yetki belgesidir. İstenen belgeler ülkeler için farklılık göstermekte olup mağduriyeti önlemek adına önceden dış temsilcilikler ile iletişime geçmeniz yararlı olacaktır.
Aile Birleşimi Türkiye Vizesi
Türk vatandaşı veya Türkiye’de çalışma ya da ikamet izni bulunan yabancı ülke vatandaşı ile evli olan yabancının Türkiye’ye giriş yapabilmesi için başvurabileceği vize türüdür. Türk vatandaşı ya da Türkiye’de çalışma ya da ikamet izni bulunan yabancı ülke vatandaşının çocukları da bu izin türü üzerinden başvuru yapabilmektedir. Başvurular dış temsilciliklere resen yapılır. Aile birleşim vizesi başvurusu yaparken sunmanız gereken evraklar; pasaport, biyometrik fotoğraf, evlilik belgesi ya da aile cüzdanı, doğum belgesi veya vukuatlı nüfus kayıt örneğidir (çocuklar için talep edilmektedir.) . Aile birleşimi vizesi başvuru evrakları ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Bu sebepten başvuru öncesi Türkiye dış temsilcilikleri ile iletişime geçmeniz vize işlemlerinizi kolaylaştıracaktır.
Vize İhlali Yaparsam Ne Olur?
Türkiye Cumhuriyeti, yabancı ülke vatandaşlarına uyguladığı vize politikaları gereği vize talebinde bulunan yabancının Türkiye’yi ziyaret amacına göre vize türü ve süresini belirlemektedir. Başvurusu onaylanan yabancı ülke vatandaşının Türkiye sınırları içerisinde resmi makamlarca belirlenen süre içerisinde bulunmalı ve vizeyi veriliş amacına göre kullanmalıdır. Belirlenen süre içerisinde bulunmayan veya vizeyi amacına göre kullanmayan yabancı ülke vatandaşları için ceza yaptırımları bulunmaktadır.
Bunlara örnek vermek gerekirse Türkiye’de kalış süresi 90 gün olan Brezilya vatandaşı bir kişinin, süresi sonunda ülkeyi terk etmeyip kalış süresinden kaynaklı vize ihlali yapmasıdır. Bir farklı örnek ise öğrenci vizesi ile Türkiye’de bulunan Kanada vatandaşı bir öğrencinin çalışma izni olmadan garsonluk yapması ile vizesini amacına göre kullanmayarak vize ihlali yapmış olmasıdır. Vize ihlali yapmanın birçok sonuçları vardır. Öncelikle vize ihlali yaptığınız tespit edilirse sınır dışı edilebilirsiniz. Vize ihlali süreniz dikkate alınarak Türkiye’ye belli süre zarfı içerisinde girişiniz yasaklanabilir ve para cezası verilebilir. Bu sebeplerden kaynaklı olarak Türkiye vizesini hangi amaç için ne kadar kalış süresi ile aldıysanız o süre ve amaç doğrultusunda kullanmanız sizin için daha faydalı olacaktır.
Türkiye Vizesi için Ne Kadar Ücret Öderim?
Türkiye vize ücreti Türkiye’ye giriş yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarından tahsil edilmektedir. Dış temsilciliklerden yapılan vize başvurusunda belirlenen vize harcının temsilciliğe ödenmesi gerekmektedir. Vizenizin geçerli olabilmesi için Türkiye vize ücreti ödemesi şarttır. Aynı şekilde sistem üzerinden yapılan online vize başvurunuzda da belirlenen e vize Turkiye harç bedelini kredi veya bankamatik kartınız ile ödemeniz gerekmektedir. Türkiye vize ücreti her yıl Dışişleri Bakanlığı tarafından belirlenerek yayınlanmakta olup 2020 yılı Vize harç bedellerini görüntülemek için burayı tıklayabilirsiniz.
Göçmen Büro olarak yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye’yi ziyaret etmek amacıyla yapacakları vize başvurularında danışmanlık hizmeti sunmaktayız. Daha detaylı bilgi almak veya farklı hizmetlerimizden faydalanmak istiyorsanız iletişim bölümünde yer alan info@gocmenburo.com e-posta ve BAŞVURU FORMU: https://gocmenburo.com/gocmen-buro-hizmet-formu iletişim kanalları ile bizlere ulaşabilirsiniz.
Merhaba benim okul arkadaşım Türkiye’ye gelecek. Kendisi Pakistan vatandaşı Türkiye vizesi almak istiyor. Türkiye’de ne kadar kalacağı belli değil en fazla ne kadar süreli vize alabilir?
Merhaba Ebru Hanım;
Pakistan vatandaşları için dış temsilciliklerden ya da internet üzerinden elektronik vize başvuru yapılabilmektedir. Dikkat edilmesi gereken nokta e-Vize başvurusu yapacaksanız turistik ya da ticari amaçlı seyahat planlamış olmanız gerekmektedir. Diğer vize türleri için (öğrenci, çalışma, aile birleşimi gibi) elektronik vize ile başvuru yapılamamaktadır. Pakistan vatandaşı arkadaşınızın hangi amaçla Türkiye’ye geleceği önemlidir. Türk yetkili makamları tarafından vizeler geliş amacına göre verilmektedir. Sorunuzda sadece Türkiye’ye gelmek istediği bilgisi bulunduğu için sizlere en kolay geliş türü olan Türkiye turistik vize başvurusu üzerinden yanıt vermek isteriz. Pakistan vatandaşları turistik vize alımı için Türk dış temsilciliklerine ya da e-Vize başvurusunda bulunabilir. Elektronik vize başvurularını yaparken dikkat edilmesi gereken nokta ön koşulların sağlanıp sağlanmadığıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Pakistan vatandaşlarından e-Vize için ön koşulları sağlamasını talep etmektedir. Sağlanması gereken en önemli ön koşul vize başvurusunda bulunacak yabancı ülke vatandaşının geçerli destekleyici belgeye sahip olması yani Schengen vizesi veya geçerli ikamet izni ya da İngiltere, ABD ve İrlanda ülkelerinden birine ait vize veya ikamet izni bulunmasıdır. İstenen bu ön koşulun geçerli olması için vize ve oturum sürelerinin Türkiye e vize alınacak tarihleri kapsaması gereklidir. Bu ülkelere ait e-Vizeler destekleyici belge olarak kabul edilmemektedir. Pakistan vatandaşları için e-Vize süresi 180 gün boyunca en faza 30 gün olarak belirlenmiştir. Bu koşul genel olarak yabancı ülke vatandaşları tarafından sağlanmadığından vize başvurularını Türk dış temsilciliklerine yapmak mecburiyetinde kalmaktadır. Dış temsilciliklere sunulacak evraklar basılı olmalı başvurular ise bizzat
yapılmalıdır. Türk dış temsilciliklerine başvuracak Pakistan vatandaşları için istenen gerekli belgeler aşağıda sunulmuştur.
• Pasaport veya yerine geçerli belge;
• Biyometrik Fotoğraf;
• Gelir durumunu veya davet eden kişinin gelir durumunu gösteren belge;
• Uçak rezervasyonu;
• Otel rezervasyonu veya davetiye;
• Geri dönüşünü destekleyen belge (Tapu, işyeri izin belgesi, maaş bordrosu, banka dekontu vs.);
• Seyahat Sigortası.
Yukarıda belirtilen belgelere ek olarak konsolosluk ya da büyükelçilik tarafından başka evraklarda istenebilir. Başvuruda bulunmadan önce Tük temsilcilikleri ile iletişime geçmenizde yarar vardır. Gerekli evrakları hazırladıktan randevu tarihinde temsilcilikte bulunmanız gerekmektedir. Randevu tarihine geç kalmak ya da hiç gitmemek işlemlerinizin iptal olmasına sebep olabilir bu sebepten randevu tarihinize önem göstermeniz faydanıza olacaktır. Türkiye Vizesi için belirlenen azami süre 180 gün boyunca 90 gündür. Hangi vize türü olursa olsun en fazla 90 güne kadar vize verilmektedir. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra 90 günden fazla kalmak isterseniz ikamet izni başvurusu yapmanız gerekmektedir.
Konu hakkında daha detaylı bilgi ya da başka konularda danışmanlık hizmeti isterseniz +90 212 970 02 88 numaralı hattan bizlere ulaşabilirsiniz. Göçmen Büro olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Merhaba ben Kuveyt vatandaşıyım. Türkiye’de elektronik mühendisliği bölümünde eğitim almak istiyorum. Türkiye’deki üniversitelerle iletişime geçtim ve bana öğrenci vizesi almam gerektiğini söylediler. Türkiye vizesi için başvuruyu nasıl yapmam gerekiyor. Konu hakkında bana bilgi verirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.
Merhaba Jemal Bey;
Göçmen Büro olarak sorunuza yanıt vermeye çalışacağız. Türkiye’de lisans eğitimi almak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının öncelikle Türkiye’de bir üniversiteye kabul edilmesi gerekmektedir. Türkiye’de bir üniversiteye kabul edilen yabancı ülke vatandaşının kabul edildiği üniversiteden “Üniversite Kabul Mektubu” alması işlemlerini gerçekleştirebilmesi için önemlidir. Üniversiteler tarafından kabul mektupları elektronik ortamdan iletildiği gibi posta yolu ile de gönderilmektedir. Bu iki seçenek ile kabul mektubuna erişemeyen yabancı ülke vatandaşlarının ikamet ettikleri ülkede bulunan Türk dış temsilciliklerine başvurarak üniversitelerden kabul mektubu talep edebilir. Türkiye öğrenci vizesi başvurusu sadece Türk temsilciliklerinden yapılmaktadır. Herhangi bir şekilde elektronik vize başvurusu ile gerçekleştirmek mümkün değildir. Kuveyt’te bulunan Türk konsolosluğu ya da büyükelçiliğine başvurarak vize işlemlerini başlatabilirsiniz. Türk temsilcilikleri tarafından öğrenci vizesi başvurusu yapacak Kuveyt vatandaşlarından istenen belgeler aşağıda belirtilmiştir.
• Öğrenci Vizesi Başvuru Formu;
• En az 1 yıl geçerli pasaport;
• Yabancının üniversiteye kabul edildiğine dair yazı;
• 1 adet vesikalık fotoğraf;
• Vize harcı makbuzu
Türk dış temsilcilikleri tarafından yukarıda belirten belgelere ek olarak farklı evraklar da talep edilebilmektedir. Bu nedenle Başvuru yapmadan önce temsilcilik ile iletişime geçiniz. Hazırladığınız belgeler ile randevu tarihinde temsilcilikte bizzat bulunmanız gereklidir. Randevu saatini kaçırmanız ya da hiç gitmemeniz durumunda başvurunuz geçersiz sayılabilir. Bu duruma önemle riayet ediniz. Başvurunuz olumlu sonuçlanır ise Türk dış temsilciliği tarafından sizlere Türkiye’ye giriş için belirli bir vize süresi verilmektedir. Öğrenci vizesi için en fazla 90 günlük vize süresi verilebilir. Doksan günlük süre içerisinde Türkiye’de kalmak için öğrenci ikamet izni başvurusunda bulunmalıdır. İkamet iznine başvurulmadığı takdirde vize süresinin bitiminde Türkiye sınırlarını terk etmeniz gerekmektedir. Öğrenci ikamet izni almak Türkiye’de bulunmak adına üniversite öğrencileri için önemli bir husustur.
Türkiye vizesi hakkında daha detaylı bilgi ya da başka konularda danışmanlık hizmeti isterseniz +90 212 970 02 88 numaralı hattan bizlere ulaşabilirsiniz. Göçmen Büro olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
İyi günler . Ben Endonezya vatandaşıyım Türkiye vizesi almak istiyorum. Türkiye’ye geliş amacı ise araç yedek parçası ithal etmek. Bunun için orada bulunan Türk ortaklarımla 2 gün iş görüşmesi yapacağız. Nasıl vize alacağım konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba ;
Göçmen Büro olarak sorunuza yanıt vermeye çalışacağız. Türkiye’ye ticari amaçla seyahat etmek isteyen yabancı ülke vatandaşları hem Türk dış temsilciliklerinden hem de internet üzerinden e-Vize alabilmektedir. Sizlere Endonezya vatandaşlarının Türkiye ticari vize alabilmesi için gerekli işlemler hakkında bilgi vereceğiz. Öncelikle Türk dış temsilciliklerine vize başvurusu yapılacak ise konsolosluk tarafından istenen gerekli evrakların basılı olarak hazır hale getirilmesi gerekir.
• Biyometrik fotoğraf
• Uçuş rezervasyonu
• Otel rezervasyonu
• Ticaret için davet mektubu
• Şirket ayrıntıları ve diğer destekleyici belgeler
• Sağlık sigortası sözleşmesi
Yukarıda istenen belgelerin eksiksiz ve doğru olarak hazırlanıp konsolosluğa sunulması gereklidir. Konsolosluk tarafından yukarıda belirtilen belgeler dışında farklı evraklarda istenebilmektedir. Belgelerin hazırlanmasına müteakip randevu tarihinde konsoloslukta bulunmanız gerekir. Randevu tarihinize önemle riayet etmenizi tavsiye ederiz. Gecikme ya da randevuya gitmeme durumunda tüm işlemleriniz iptal olabilir. Konsolosluklardan alınan vizeler için en fazla 180 gün içinde 90 günlük kalış süresi verilmektedir. Vizenizi aldığınız takdirde süreniz içerisinde Türkiye’ye giriş sağlayabilirsiniz. Türkiye ticari vize almanızın diğer bir yolu ise sistemden elektronik vize başvurusu yapmaktır. Türkiye Cumhuriyeti tarafından Endonezya vatandaşlarına e-Vize imkanı sunulmaktadır. Başvurunuzu internet üzerinden uyruk bilgisi ve pasaport türü ile yapabilirsiniz. Kişisel bilgiler alanında belirtilen tüm verilere ait girişin yapılması gerekmektedir. Girilen bilgilerin eksiksiz ve doğru olması önemlidir. Bilgilerde yapılacak yanlışlık vizenizin geçersiz olmasına neden olabilir. Endonezya vatandaşları için ön koşul talep edilmemektedir. Koşulsuz olarak e-Vize harcı ödemenizi yaptıktan sonra başvuru sonrasında ya da belirttiğiniz e-posta adresinize gelen link üzerinden vizenizi indirebilirsiniz. Endonezya vatandaşları için verilen vize süresi 30 gündür. Verilen vize süresini ihlal etmemek adına giriş yaptığınız tarihten itibaren kalış sürenizi kontrol ediniz. Aksi halde cezai yaptırım ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Türkiye vizesi hakkında daha detaylı bilgi ya da başka konularda danışmanlık hizmeti isterseniz +90 212 970 02 88 numaralı hattan bizlere ulaşabilirsiniz. Göçmen Büro olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Merhabalar; ismim Seda. Babam Romanya’da ve kendisi buraya beni ziyarete gelmek istiyor. Fakat verilen vize süresi sadece 15 gün. O tabi ki bu süreden daha uzun bir zaman diliminde benimle kalmak istiyor. Benim sorum şu şekilde diyelim ki kendisi burada 60 gün boyunca kaldı. O halde ülkeden çıkış yaparken sadece para cezası mı ödeyecek yoksa Türkiye’ye giriş yasağı da konulur mu? Bu konular hakkında beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Çünkü süreçler hakkında bilgim yok ve babamın deport olmasını istemiyorum. İyi çalışmalar dilerim.
Seda hanım merhabalar; Romanya vatandaşları Türkiye’ye girişlerinde vizeden muaf olmakta olup 90 gün süre ile ülkemizde kalabilmektedirler. 5 günlük vizesi var olarak belirttiğiniz için kendisinin başka bir uyrukta olup Romanya’da yaşıyor olduğunu düşünmekteyim. Bununla birlikte yabancı uyruklu bir kişi Türkiye’ye geldikten sonra kendisinin sahip olduğu izin süresini aşar ise aştığı süreye bağlı olarak hem para cezası hem de giriş yasağı konulacaktır. Giriş yasağının süresi fazla kalışa bağlı olarak değişmekte olup ülkeden çıkış yaparken vize ihlal ofisi memuru tarafından bildirilecektir.
Bununla birlikte eğer kendine belirtilen para cezasını ödemez ise o halde otomatik olarak yıl süre ile deport edilecektir. Bununla birlikte eğer kişiye ülkeye girişi için kısıtlama konulur ise o halde bu süre zarfında Türkiye’ye giriş yapamayacak ancak sonrasında bu ceza süresi dolduğunda giriş sağlayabilecektir. Eğer babanız uzun soluklu olarak burada kalmak ister ise o halde ikamet izni başvurusu yapılabilmektedir. Bu durumda siz babanızın bu süreçte sizinle yaşayacağını taahhüt ederek noterden belge almanız gerekmektedir.
Bu belgenin yanı sıra ikamet izni için online başvuru formu doldurulacak ve randevu alınacaktır. Randevu işleminde ise kişinin şahsen katılımı zorunludur. İkamet izni başvuru süresini kapsayan sağlık sigortası ve gerekli diğer belgeler ile birlikte kişinin randevuya katılması zorunludur. Sonrasında eğer talep edilirse eksik ya da yeni belge istenebilmektedirler. Konu hakkında başvuru içerikleri ve size özel izlenmesi gereken yol haritası hakkında bilgi almak isterseniz e-posta yolu ile bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba kolay gelsin. benim arkadaşım Türkmenistan vatandaşı ve kaçak kaldı türk ile evlilik yapabilirmi nikah dairesi oturma izni istermi
Merhabalar,
Kanunda kaçak kalanların evlilik durumu ile ilgili bir bilgi bulunmasa da genelde evlendirme daireleri evlilik işlemini gerçekleştirmek istemiyorlar.