Değerli ziyaretçimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de İkamet ve Çalışma İzni Harçları için belirlenen maktu harçlar yeniden değerleme oranında güncellenmiştir. 27 Aralık 2019 tarihinde Resmi Gazete yayınlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği’ne istinaden 2021 yılı İzni Harç tutarları aşağıdaki gibidir.
İkamet İzni Kart Ücreti Ne Kadar?
31 Aralık 2019 tarihinde ve 30995 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün genel tebliği ile belirlenmiş olan 01.01.2021 tarihinden itibaren geçerli olacak İkamet İzni Belgesi Kart bedeli 125 TL olarak belirlenmiştir. 2019 yılında 89 TL olan İkamet kartı ücreti, 2020 yılında 110 TL’ye yükselmiş, 2021 yılında ise 125 TL olarak güncellenmiştir.
İkamet İzni Harcı Ne Kadar?
2021 yılı ikamet izni ücretleri, yabancı uyruklu kişinin vatandaşı olduğu ülkeye göre farklılık göstermektedir. Aşağıdaki listede bazı ülkeler için gerekli olan 1 yıllık ikamet izni tutarlarını inceleyebilirsiniz. Unutmayınız ki, başvurunuzla ilgili gerçek tutarlar, başvurunuz esnasında Vergi Daire’sinde oluşacaktır. Bu noktada ikamet izni harcı tutarı, kart ücreti tutarı, eğer mevcut ise ceza tutarı ve Türkiye’ye vize muafiyetiyle giriş yapmış kişiler için uygulanabilen vize harcı tutarı ödenmektedir. Başvurunuzla ilgili bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde, ikamet izni ücretleri ve olası diğer ücretleriniz hakkında net bir bilgi alabilirsiniz.
2021 İKAMET İZNİ HARÇLARI | YILLIK / DÖNEMLİK HARÇ (TL – USD) |
ABD, İngiltere ve pek çok diğer ülke için | 615,00 TL (80 $) |
Norveç -Sırbistan – Fiji | 1850,00 TL (242 $) |
Belçika – Belarus – Cezayir – İspanya – Kuveyt – Ürdün – Lüksemburg – Malta – Singapur – Tayvan | 285,00 TL (37 $) |
Arnavutluk – Filipinler – İsrail – Japonya – Kamboçya – Makedonya – Mali – Umman -Tacikistan | 410,00 TL (53 $) |
Fas – Fildişi Sahili – Irak – Karadağ – Mısır – Tunus | 85,00 TL (11 $) |
Etiyopya – Güney Kore – Hong Kong – Mikronezya – Rusya | 185,00 TL (24 $) |
Çek Cumhuriyeti, İrlanda, Danimarka, Kosova, Sri Lanka, Nepal, Türkmenistan ve Suriye ülkeleri vatandaşları ise 2011 yılından itibaren karşılıklılık ilkesi çerçevesinde ikamet izin harcından muaf tutulmuştur.
İkamet izni için ilaveten kart bedeli harcı ödenmektedir. İkamet kart bedeli 2021 yılı için 110,00 TL olarak belirlenmiştir.
ÇALIŞMA İZNİ HARCI NE KADARDIR ?
ÇALIŞMA İZNİ HARÇ TUTARLARI | SÜRE | 2021 YILI HARÇ TUTARI | KART BEDELİ | |
Süreli Çalışma İzin Belgesi | 1 Yıllık | 930 TL | 110,00 TL | |
Süresiz Çalışma İzin Belgesi | 9330 TL | 110,00 TL | ||
Bağımsız Çalışma İzin Belgesi | 9330 TL | 110,00 TL | ||
Geçici Koruma Çalışma İzni Harç Tutarı | 1 Yıllık | 350 TL | 110,00 TL | |
Not: Bir yıldan uzun sürecek olan çalışma izinlerinde her yıl için 930 TL harç alınır.
Türkiye’de İkamet ve Çalışma İzni Harçları, Türkiye kısa dönem ikamet, süresiz ikamet, çalışma izni, Türk vatandaşlığı ve deport işlemleriniz için bize 0212 706 96 14 numaralı telefonumuzdan ya da diğer iletişim bilgilerimizden ulaşabilir, uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.
Selam kolay gelsin, benim ikamet harcı iadesi ile ilgili bir sorum olacak. Oturma izni uzatmaya çalıştım, 2 senelik yaptırmak için devletin sitesi üzerinden yaklaşık 700 TL ödeme yaptım online olarak.. Evrak eksikliğinden dolayı başvurumu iptal etmişler ve yeniden başvurmam gerekiyor diye söylendi, yenileme değil de ilk defa başvuru şekilde söylediler. 10 gün bitiş tarihinden geçmediği için de ceza ödeyeceğim söylendi ve ödediğim 700 TL oraya uygulanacak dendi… Randevu tarihi aldım ve gittiğimde yeniden 50 $ USD ceza + 52.5 $ USD + 72 TL ödeme alındı. Diğer ödediğimi evraklara eklememe rağmen, yani yaklaşık 1400 TL olarak ödeme yaptım. Evrakları bıraktıktan sonra 1 ay geçince mesaj geldi telefonuma. Başvurunuz olumsuz olarak sonuçlanmıştır diye. Şimdi ne yapmam lazım? Ödediğim paraları nasıl geri iade alabilirim, oturum izni harç iadesi mümkün mü? bilgi verirseniz sevinirim. Bu arada İsrail vatandaşıyım. iyi çalışmalar dilerim, kolay gelsin…
Merhaba Eleni hanım, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. İkamet başvurusu ücret iadesi konusunda sormuş olduğunuz soruya detaylı bir şekilde yardımcı olmaya çalışacağız. Reddedilen ikamet başvurularının ücret iadesi ne yazık ki kolay bir şekilde mümkün değildir. Eğer ödemelerde bir yanlışlık olduğunu düşünülüyorsa ve yanlışlıkla ilgili bu durumun farkına işlem yapılan gün varılır ise, ödeme yapılan vergi dairesine gidilip ilgili memurla görüşmek gerekmektedir. Memur durumunuza bağlı olarak iade işlemi yapabilir ya da talebi reddedebilir. Bununla birlikte düzeltme yapılması amacıyla sizi Göç İdaresi’ne gönderebilir, oradaki görevlinin başvuru şekliyle ilgili yanlışlığı düzeltmesi sonrası vergi dairesine geri dönülerek tekrar görüşülmelidir. Eğer vergi dairesi memuru talebi kabul ederse hemen aynı anda iade yapılır.
Başvuru sonuçlandıktan sonra olumsuz yanıt geldiğinde ise ilk etapta itiraz davası açılmalıdır. İdare mahkemesine açılacak olan itiraz davasının içeriği, ikamet talebinin tekrar değerlendirilmesi ya da ücret iadesi şeklinde olabilir, dava açıldığında sonucuna bağlı olarak ücretlerin bir kısmının iadesi yapılabilir. Bu noktadan sonraki süreç başvuru sahibinin şahsi durumu ve başvurunun nasıl ilerlediğiyle ilgili olduğundan, uzman avukatlarımız aracılığıyla yürütülmelidir. Türkiye kısa dönem ikamet, süresiz ikamet, çalışma izni, Türk vatandaşlığı, redde itiraz ve deport işlemleriniz için bize 0212 706 84 17 numaralı telefonumuzdan ulaşabilir, uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.
Merhaba, ben Türkiye ikamet izni ücretleri ve başvuru evrakları ile ilgili sormak istiyorum. Kız arkadaşım Rusya Federasyonu’na bağlı Karelia Cumhuriyeti vatandaşı, Türkiye’ye gelmeyi, burada evlenmeyi, ikamet etmeyi ve çalışmayı istiyor. Bu konular hakkında bilgiye ihtiyacımız var. Mesela gelmeden önce kendi ülkesinden yanında getirmesi gereken evraklar nelerdir? Süreç nasıl işleyecek, ne tür ücretler oluşacak? Bilgilendirmenizi rica ediyorum. Saygılar
Merhaba Şuray bey, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. İkamet izni ücreti, Türkiye’de ikamet ve çalışma ile Türkiye’de evlilik konuları hakkında sormuş olduğunuz sorulara ayrıntılı bir şekilde yanıt vermeye çalışacağız. Eğer kız arkadaşınızın Türkiye’ye temelli yerleşme niyeti varsa ve bunun içine evlilik de dahilse, ülkesinden getirmesi gereken bir takım evraklar olacaktır. Yabancıların Türkiye’de evlenebilmek için hazır etmeleri gereken evrakları incelediğimizde Doğum Belgesi ve Evlilik İzin Belgesi şeklinde 2 evrak görüyoruz. Bunlar, yabancı kişinin kendi ülkesinden getirmesi gereken evraklardır. Evlilik İzin Belgesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Nüfus Müdürlüğünden alacağı Evlenme Ehliyet Belgesinin eşdeğeri bir belgedir, bu belgenin karşılığı ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilmektedir. Rusya Federasyonu vatandaşları için bu belgenin karşılığı Declaration of Marital Status olabilir. Diğer evrak da bildiğimiz gibi kişinin oradaki kimlik bilgilerini içeren Doğum Belgesi’dir. Bu belgelerin mutlaka apostilli olması gerekmektedir. Sonrasında da Türkiye’de noter onaylı tercümesi yapılacaktır. Eğer Rusya makamları belgeleri apostilli olarak vermez ise, Rusya’daki Türkiye temsilcilikleri (Başkonsolosluk ya da Büyükelçilik) bu onay konusunda kendisine yardımcı olacaktır.
Kız arkadaşınızın Türkiye’ye girişine geldiğimizde, Rusya Federasyonu pasaportu sahibi kişilerin 60 güne kadar vizeden muaf bir şekilde ülkemize girebildiklerini görüyoruz. Giriş yaptıktan sonra, niyeti yerleşmek olduğu için vakit kaybetmeden kısa dönem ikamet başvurusu yapılmalıdır. Göçmen Büro danışmanlığıyla birlikte yürütmenizi önerdiğimiz bu başvuru, yapıldığı tarih itibariyle kişiyi Türkiye’de yasal bir statüye sokacaktır. Bu noktada masraflarınız da başlamaktadır. Rusya Federasyonu vatandaşı kişilerin, Türkiye’de yapacağı kısa dönem ikamet izni başvurularında şu zorunlu ödemeleri oluşmaktadır:
-Sigorta Ücreti: Başvuru için zorunludur. Kişinin yaşına ve sigortanın uzunluğuna bağlı olarak değişmektedir. Göçmen Büro aracılığıyla gerçekleştireceğiniz başvurularda 1 yıllık sigortanız ücretin içine dahildir ve bu konuda ek ücret talep edilmez.
-Kart Ücreti: Oturum kartını basmak için alınan ücrettir. 2020 yılı için 110 TL olarak belirlenmiştir, önümüzdeki günlerde 2021 yılı için Harçlar Kanunu Genel Tebliği yayınlandığında bu noktada bir zam oluşması beklenmektedir.
-Harç Ücreti: Başvurunun esas harcıdır. Kişinin uyruğuna göre değişmektedir. Rusya Federasyonu vatandaşları için, 2020 yılında bu tutar yıllık 24 USD (Amerikan Doları) olarak belirlenmiştir, 2021 yılında değişiklik gösterebilir.
-Vize Ücreti: Türkiye’ye vize muafiyetiyle girmiş olan yabancı uyruklu kişiler, eğer ikamet izni başvurusu yaparsa, bu başvuru esnasında ilk girişte ödemedikleri vize ücreti de talep edilmektedir. 2020 yılında yaklaşık 695 TL olan bu ücret, 2021 yılında değişiklik gösterebilir.
Kişi daha önce Türkiye’ye gelmiş ve herhangi bir yasal problem yaşamışsa (deport edilmek, kaçak duruma düşmek vb.) cezaları da olabilir. Bu cezalar ve yukarıda bahsetmiş olduğumuz tüm zorunlu tutarlar, ikamet izni başvurusunun ikinci aşamasında, Vergi Dairesi’nde netleşmektedir.
Başvurunun ve gerekli tutarların ödenmesinin ardından değerlendirme süreci başlamaktadır. Normalde 1 ay civarında süren bu dönem 2020 – 2021 pandemi döneminde 3 aya kadar uzayabilmektedir. Eğer kız arkadaşınızla hiç vakit kaybetmeden evlenmek niyetindeyseniz, önce nikah işlemlerini gerçekleştirip, ardından Türkiye aile ikameti izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Tüm bunları kişinin yurda girişinden sonra 60 gün içerisinde gerçekleştirmeye özen gösteriniz, aksi takdirde kişi kaçak duruma düşecek, bu durum karşısına şimdi ve gelecekte çıkabilecektir. Türkiye kısa dönem ikamet, süresiz ikamet, çalışma izni, Türk vatandaşlığı ve deport işlemleriniz için bize 0212 706 84 17 numaralı telefonumuzdan ulaşabilir, uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.
Merhabalar; ismim Seda. Eşim Mısır vatandaşı ve 6 yıldır evliyiz. Bu 6 yıllık sürede eşime Türkiye’de aile ikamet izni alarak kaldık. Fakat pandemi sürecinde ikamet izni süresi dolduğu için yeni bir başvuru yaptık. Başvuru için evrakaları kargo yolu ile ulaştırmamız gerektiği söylendi. Biz de bu süreçte harç ödemelerimizi yapıp evraklarımızı hazırlayarak İl Göç İdaresi’ne gönderimini sağladık. Bunun 1 ay sonrasında ise eksik evrak için bildirim yapıldı ve Fatih İl Göç İdaresi’ne götürmemiz söylendi. Gittiğimizde evrağımızı teslim ettik, başka eksik evrak olmadığı söylendi ve 3 ay sonra kimliğimizin posta yolu ile bize ulaştırılacağı belirtildi. Üzerinden 5 ay geçmesine rağmen hiç bir dönüş olmayınca 157 üzerinden Göç İdaresi’ne ulaştık. Bize beklememiz gerektiği ve kartın bize ulaştırılacağı belirtildi. Bunun devamında da bir dönüş olmayınca biz Fatih İl Göç İdaresi’ne giderek durumu sorgulamak istedik. Oraya gittiğimizde bize izin talebimizin iptal edildiğini belirtip elimize uzattıkları kağıtta 1 hafta içerisinde giriş çıkış yapılması gerektiği yazıyordu. Bu süreçte bizim anlamadığımız her şeyi prosedürlere uygun yapmamıza rağmen neden başvurumuz iptal edildi? Neden giriş çıkış yapmak zorunda kaldık? Bu durumda bize kim yardımcı olacak ve izlememiz gereken prosedür nedir? Konular hakkında beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar
Merhaba Seda hanım, Göçmen Büro’ya hoş geldiniz. Pandemi ikamet izni iptali konusu hakkında sormuş olduğunuz sorulara ayrıntılı bir şekilde yanıt vermeye çalışaağız.
Öncelikle karşı karşıya bulunduğunuz durum için üzgünüz. Geçtiğimiz yılın başından bu yana devam eden salgın, her türlü bürokratik işlemde de ciddi sıkıntılara yol açtı. Sizler gibi tüm kurallara uyan, prosedürleri doğru şekilde yerine getiren kişiler de ne yazık ki bu sıkıntılardan olumsuz etkilendi. Anlattığınız kadarıyla kargo ile başvuru dönemindeki prosedürlere uygun şekilde başvurunuzu yapmışsınız. Eksik evrak bildirimi gelmesi ve sizin de tamamlamanız sonrası başka bir eksik yoktur şeklinde dönüş yapılması da buraya kadar bir sorun olmadığını gösteriyor. Bu dönemde çıkan genelgeler ve Göç İdaresi’nde oluşan yığılmayla birlikte başvurunuz diğer başvurularla birlikte toplu şekilde iptal edilmiş ya da dosyanız -maalesef- kaybedilmiş ya da bölümler arası iletişim sağlanmamış ve eksikleriniz dosyaya eklenmemiş olabilir. Bu iptal bildirimi de size yapılmadığı için Mısır vatandaşı eşiniz tüm süreç boyunca ihlal durumuna düşmüş oluyor.
Bu yaşadıklarınızda sizin herhangi bir suçunuz bulunmamakta, tamamen pandemi dönemi sorunları ve ayrıca talihsizlik olduğunu söyleyebiliriz. Bundan sonra ne yapılması gerektiğine gelecek olursak, eşiniz ülkeden çıkış yapmalı, çıkış yapmadan önce havaalanındaki vize ihlal bölümünde kendisi için hesaplanmış ihlal cezalarını da mutlaka ödemelidir. Normal şartlarda kendisine, Türkiye’de kaçak kaldığı süreye oranla bir giriş yasağı da verilir, ancak pandemi döneminde iptal edilen ve reddedilen başvurularda memurlar inisiyatif kullanarak bu yasakları işlemiyorlar. Eğer böyle bir yasak işlenirse çıktıktan sonra tekrar geldiğinde şartlı giriş talebinde bulunmalıdır. Bu tür bir durumda kendisine giriş izni veriliyor ve 10 gün içerisinde ikamet iznine başvurması gerektiği belirtiliyor ve buna dair bir belge imzalatılıyor. Eğer yasak konmazsa, direkt olarak giriş yapabilir ve standart aile ikameti başvurusu sürecine ilk başvuru yöntemiyle başlangıç yapabilir.
Göçmen Büro olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden veya 0212 706 84 17 no’lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Merhabalar; ismim Ali. Ben Türkiye’de sağlık personeli olarak iş bulmak ve çalışmak istemekteyim. Bu çalışma üzerinden de Türkiye’ye temelli olarak yerleşip yaşamak istemekteyim. Kendim İran vatandaşıyım ve şu anda İran’da yaşamaktayım. Bu süreçte işlemler için nereden başlayacağımı bilmediğimden sizden bu konularda destek almak istemekteyim. Kendi çabalarım ile Türkiye’de bir kaç hastane üzerinden başvuru işlemlerine başladım. Şu ana olumlu ya da olumsuz bir dönüş alamadım. Bu süreçlerde sizin iş bulmak anlamında bir hizmetiniz var mıdır? Var ise bana nasıl bir çözüm yolu sunabilirsiniz? Konular hakkında beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Saygılarımla
Ali bey merhabalar; biz Göçmen Büro danışmanlık ofisi olarak iş bulma hizmeti sunamamakta olup; işvereni ile anlaşma sağlamış kişiler adına Türkiye çalışma izni başvurusu yapabilmekteyiz. Bu süreçte öncelikle sizin işveren olarak bir aday belirlemeniz gerekmekte olup sonrasında çalışma izni başvurusu adımlarına geçebileceksiniz. Başvuru için Türkiye’de yer alan iş bulma platformlarından faydalanabilirsiniz. Bu platformlardan kendinize uygun işlere başvurunuzun akabinde bir işveren ile anlaşma sağladığınızda dilerseniz yurt içi dilerseniz de yurt dışı çalışma izni başvurusu süreçlerini birlikte yürütebilmekteyiz.
Bu anlaşma sonrasında eğer Türkiye’ye gelip işlemleri buradan yürütmek isterseniz öncelikle Türkiye kısa dönem ikamet izni başvurusu yaparak 99’lu yabancı kimlik numarasına sahip olmanızı sağlayacak sonrasında çalışma izni etabına geçeceğiz. Çalışma izni başvurusu için işverenle aranızda süreli çalışma sözleşmesi imzalamanız gerekmektedir. Bu iş sözleşmeleri her meslek grubunda farklı ücret içeriklerine sahip olmakta olup başvuru formunda ve sözleşmede aynı ücretin sunulması gerekmektedir. Bunun sonrasında ise çalışma izni başvuru formu doldurularak süreç devam ettirilecektir. Başvuru formu doldurma etabından önce şirket için başvuruda kayıt oluşturulacak; sistem üzerinde şirketin bilgileri girilecektir. Akabinde ise elektronik imza ile birlikte kişi için başvuru formunda istenen bilgiler ayrıntılı olarak doldurulacaktır. Bu bilgilerin eşliğinde sunulacak belgelerdekilerin birbirini tamamlar nitelikte olması büyük önem arz etmektedir. Burada önemli olan tüm bilgiler konusunda şeffaf davranılarak başvurunuzu inceleyecek yetkilinin herhangi bir bilgi ya da kafa karışıklığına sebep olunmamalıdır. Başvuru evrakları sisteme taratılarak yüklenmektedir. Dosyanızın incelendiği esnada sizden başvurunuz için ek evrak ya da evrakların daha güncel halleri talep edilebilir.
Bu durumda ise size belirtilen süre zarfında bu evrakları temin ederek sisteme yüklüyor olmanız gerekmektedir. Aksi taktirde başvurunuz eksik evrak nedeni ile olumsuz olarak değerlendirilebilir. Bu süreçte iletişim adreslerini takip ederek herhangi bir bilgi kaçırmamak büyük önem arz etmektedir. Bunların akabinde gelen onay ile birlikte kişi için devlet harçları ödemeleri yapılacaktır. Harçların ödemesi devletin belirttiği banka ve hesaplar üzerinden yapılmakta olup her ne kadar sistem üzerinden ödendi bilgisi gözüküyor olsa da sizin makbuzları saklamanız önerilir. Bunun sonrasında ise onaylanan çalışma izniniz izin kartı ile birlikte SGK girişiniz yapılacaktır. Şayet başvuru işlemleri siz Türkiye’ye gelmeden halledilecek ise o halde Türk dış temsilciliği üzerinden işlemlere başlanacaktır. Burada bahsi geçen başvuru için randevu alınarak kişinin işlemleri başlatılmaktadır.
Bu randevuda istenen evraklar sunulduktan sonra ilk onay ile birlikte kişiye bir referans kodu sunulacaktır. Bu kod ile birlikte aynı yurt içi başvuruda olan adımlar uygulanacak ve işlemler sürdürülecektir. Onay süreci ile de kişinin geçerli pasaportuna çalışma vizesi basılacak ve bu vize ile kendine tanınan zaman zarfında ülkeye girişi sağlanacaktır. Bu girişini takiben de vize artık çalışma izin kartına çevrilecek ve sigorta girişi yapılacaktır. Sigorta girişini takiben de kişi artık burada yasal olarak çalışma, gelir elde etme ve yaşama hakkı kazanacaktır. Tüm bu süreçlerde biz Göçmen Büro danışmanlık firması olarak profesyonel hizmet vermekte olup süreci birlikte yürütebilmekteyiz. Danışmanlık almak için sitemizde yer alan iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba, evlilik nedeniyle soyadım değiştiği için çalışma izni kartımın da değişmesi lazım. Çalışma bakanlığına başvuru yapıldı fakat yeni kartı birkaç aydır beklemekteyim. Bu işlemin normal sürecini öğrenebilir miyim?
Merhaba normalde göç idaresinden bu güncelleme işlerini yapabilirsiniz İl göç idaresi Bilgi güncelleme odasından
İyi akşamlar benim arkadaşım mısırlı Türkiye’ye gelip ikamet etmek istiyor ikametgah parası ne kadardır ikamet etmesi için ne gerekiyor teşekkür ederim
Merhaba tabıkı sıze bu konuda yardımcı olabılırız 0212 706 84 17
Merhaba ben Turkmenistan vatandasi ve soyle sorum olacakti! Ikametsiz yani kacak oturan Tm vatandaslari nasil oturma izni alabilirler ve cezasi ne kadar olur ?!
Merhaba bizi arayınız size bu konu ile ilgili bilgilendirelim 0212 706 84 17
Merhaba…ben gurcistan vatandaşıyım ve bir senelik oturma izni almak istiyorum,bunun icin ne gerekiyor ve toplam ne kadar harcı var yani ikamet belgesini aldık da benden ne kadar para çıkmış olucak…saygılarımı sunarım Allah razı olsun
Merhaba efendim en doğru bir şekilde başvuru yapmanızda yardımcı oluyoruz lütfen bizim ile iletişime geçiniz. 0212 706 84 17
Merhaba ben asel kisa ikamat izni almiştim 3 senedir uzuntisiz turkiyedaim 2 senelik oturma izni alabilirimi ne yapmam gerekiyor
Merhabalar,
Hangi amaçla ikamet aldığınızı belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırız.
Merhaba Ben turkiye yeni geldim ben oturum ve çalışma izini almak istiyorum ücretlerini ve hangi belgeler lazım yardımcı ola bilir misiniz?
Merhabalar,
İletişim kısmında bulunan telefon numaramızdan bizleri ararsanız detaylı bilgi verebiliriz.
Merhaba. Belki siz bilirsiniz. Çok araştırdım ve tam net cevap alamadım. Gürcistan vatandaşlığım. 1 ay önce Gürcistana döndüm ve sınır kapıda 1 aylık ceza ödedim. 1 ay yasaklama verdiler. Şimdi soru bu-Ben Türkiye’de ne zaman dönebilirim?! 1 ay yasaklamadan sonra yoksa 3 ay sonra?! Tşk ederim
Merhabalar,
1 aylık sürenin içerisinde dönüş yapabilirsiniz. Fakat giriş sırasında 10 gün içerisinde ikamet tezkeresi başvurusunda bulunacağınıza dair taahhütname imzalamanız gerekmektedir. İkamet başvurusu yapmadığnız takdirde bundan sonra alacağınız ceza çok daha fazla olacaktır.
Merhaba erkek arkadaşım Suriyeli. Şu anda geçici koruma kapsamı altında. Çalışma izni almak için kendisi başvuru yapabilir mi?
Merhabalar,
Evet başvuru işlemini gerçekleştirebilir.