Değerli ziyaretçimiz, Gürcistan Vatandaşları İçin Oturma İzni sayfamıza hoş geldiniz. Türkiye’ye ikamet etmek amacıyla gelen Gürcistan vatandaşlarının vize muafiyet sürelerini doldurmadan Göç İdaresi tarafından istenen evrakları hazırlayarak ikamet izni başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Gürcü vatandaşları için vize muafiyet süresi 90 gün olarak belirlenmiş olup, Türkiye’de 90 günden fazla ikamet etmek isteyen yabancıların ikamet tezkeresi almaları istenmektedir. İkamet izni başvuruları yabancının ikamet ettiği il veya ilçe Göç İdaresi Müdürlüklerine yapılmaktadır.
Gürcistan vatandaşları oturma izni başvurularını, Göçmen Büro danışmanları aracılığıyla yaptırabilirler. Bize iletişim adresimizden ulaşabilir ve işlemlerinize hemen başlayabilirsiniz.
Oturma İzni Ne Kadar Süre ile Alınır?
Gürcistan vatandaşlarının Türkiye’de ne kadar süre ile ikamet edebileceği ikamet izninin çeşidine göre farklılık göstermektedir. Gürcistan vatandaşları aşağıdaki ikamet izni çeşitlerinden durumlarına uygun olanını seçerek başvuruda bulunabilirler.
- Kısa Dönem İkamet İzni
Kısa ikamet izni, genel ikamet izni türü olup diğer ikamet izni türlerinden her hangi birini almak için gereken şartları sağlamayan Gürcistan vatandaşları başvuruda bulunabilirler. Kısa dönem ikamet iznine başvuruda bulunmak isteyen Gürcülerden, 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu gereğince belirlenen aşağıdaki şartlardan birini taşıması istenmektedir.
- Türkiye’de ticari bağlantı kurmak amacıyla ikamet etmek isteyen Gürcistan vatandaşları;
- Türkiye’ye bilimsel araştırma yapmak amacıyla gelen Gürcistan vatandaşları;
- Türkiye’de taşınmaz menkulü bulunan Gürcistan vatandaşları;
- Türkiye’de turizm amaçlı ikamet etmek isteyen Gürcistan vatandaşları
Kısa dönem oturma izni başvurusunda bulunabilirler.
- Öğrenci Oturum İzni
Türkiye’de lisans öncesi eğitim, lisans, yüksek lisans, doktora eğitimi almak amacıyla ikamet eden ve Yükseköğretim Kurumuna kayıt olan Gürcistan vatandaşlarının öğrenci ikamet izni türüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
- Aile İkamet İzni
Türk vatandaşı veya Türkiye’de ikamet izni ile ikamet eden yabancı uyruklu ile evli olan Gürcüler aile ikamet izni başvurusunda bulunabilirler. Ayrıca aile ikamet izni alacak yabancının yabancı uyruklu çocukları da bu kapsamında ikamet izni alabilirler.
- Uzun Dönem İkamet İzni
İçişleri Bakanlığı Göç Politikaları Kurulu’nun belirlediği kriterler doğrultusunda Türkiye’de en az 8 yıl boyunca kesintisiz ikamet etmiş Gürcistan vatandaşları başvuruda bulunabilirler. Kesintisiz 8 yıl hesaplaması yapılırken öğrenci olarak oturulan sürelerin yarısı hesaba alınmaktadır.
Gürcistan Vatandaşları Oturma İzni Gerekli Belgeler
Göç İdaresi tarafından yabancıdan istenen gerekli belgeler yabancının kişisel durumuna ve başvuru yaptığı ikamet türüne göre farklılık göstermektedir. Bizimle iletişime geçerek özel danışmanınıza gerekli evrakları eksiksiz hazırlatabilirsiniz.
Tüm ikamet izni türlerinde yabancıdan istenen ortak gerekli evraklar aşağıda yer almaktadır. İkamet izin türüne göre yabancının kendisinden istenen diğer evrakları da temin etmesi gerekmektedir.
- İkamet izni başvuru formu;
- Pasaport veya yerine geçen belgenin fotokopisi;
- Yeterli maddi düzene sahip olduğuna dair belge;
- Genel Sağlık Sigortası;
- Medeni durumu gösterir belge;
- Adres bilgi belgesi.
Gürcistan uyruklu yabancının randevu günü ve saatinde, randevunun alındığı il veya ilçe Göç İdaresi Müdürlüğü’ne giderek gerekli belgeleri teslim etmesi gerekmektedir. Başvuruları alınarak olumlu sonuçlanan Gürcistan vatandaşlarının ikamet kart basımı yapılmakta ve ikamet izin başvurusunda belirtilen adreslerine posta yoluyla gönderilmektedir.
İkamet izni uzatma başvurusunda bulunacak olan Gürcistan vatandaşlarının izin süresi bitmeden uzatma randevusu alması gerekmektedir. Uzatma randevuları ikamet izin süresinden 60 gün öncesine kadar alınabilmektedir.
Oturma İzni Geçiş Başvurusu
Yukarıda belirtilen sebeplerden biri ile Türkiye’de ikamet eden Gürcistan vatandaşı ikamet sebebinin ortadan kalkması sebebi ile farklı ikamet türüne geçiş yapabilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, yeni ikamet türünün amacına uygun olması ve eski ikamet türünü ortadan kaldıran sebebinin bitmesinden itibaren 10 gün içinde başvurunun yapılmasıdır.
İkamet izinlerinden birine sahip Gürcistan vatandaşının ikamet gerekçesi ortadan kalkmadan farklı bir ikamet gerekçesi doğarsa, kişi mevcut gerekçeyle ikamet etmeye devam edebileceği gibi yeni ikamet izni talebinde de bulunabilir.
Gürcistan Vatandaşları İçin Oturma İzni, Türkiye vizesi, Türkiye e-vize, kısa dönem ikamet, süresiz (uzun dönem) ikamet, yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, aile ve öğrenci oturum izni, çalışma izni, Türk vatandaşlığı ve deport (sınır dışı) işlemleriniz için bize 0212 706 84 17 numaralı telefonumuzdan ulaşabilir, uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz. Ayrıca tüm iletişim bilgilerimizden de bizlere ulaşabilirsiniz.
Uzun süre ikametsiz yaşadığım için tekrardan giriş yapamıyorum Türkiyeye Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim,, Gürcistan vatandaşıyım
Merhabalar,
Giriş yasağınız kaldırılmadan maalesef Türkiye’ye giriş yapamazsınız.
Gürcistan uyruklu bakıcımız 3 aylık turist vizesiyle geldi ülkemize. Bu süreci uzatmak için nasıl bir yol takip etmeliyiz. Ülkemize geliş tarihi 12 Mayıs, 12 Ağustos’a kadar. Beni aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler
Merhabalar,
İkamet başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Bizimle telefon aracılığıyla iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.